Door |Geüpdatet op: 12 september, 2022|2.8 min leestijd|

Als je Rhodos in Griekenland overweegt als vakantiebestemming met je gezin, zal je waarschijnlijk uitkijken naar heerlijke stranden met genoeg vertier voor de kinderen. Zoek niet verder, want wij stelden een lijst samen met mooiste stranden op Rhodos die perfect zijn voor een stranduitje met het gezin… Pak je koffer maar vast!

1. Groot, breed en zand: Tsambika

Aan mooie stranden op Rhodos geen gebrek. Tsambika ligt aan de oostkust van Rhodos en heeft een groot, breed zandstrand. Als je de ondiepe en kalme zee inloopt is de bodem heerlijk vlak. Zonder vervelende steentjes, maar als een zacht tapijtje. Er zijn verschillende opblaasbare waterglijbanen in zee, dus er is gegarandeerd waterpret voor de kids. Kan jij ondertussen vanaf je strandbedje genieten van het spectaculaire uitzicht op de prachtige groene heuvels en indrukwekkende rotspartijen. Je kunt trouwens ook met z’n allen het water in, want er zijn kluisjes voor je waardevolle spullen. Handig!

Groot zandstrand met bergen op de achtergrond

Foto: het strand van Tsambika, Rhodos, Griekenland

2. Dichtbij Rhodos stad: Faliraki

Voor mooie stranden op Rhodos hoef je niet ver te reizen vanaf Rhodos-Stad. Zo’n 15 km ten zuiden van Rhodos-Stad, vind je een populair en kindvriendelijk strand, Faliraki. De badplaats heeft zelfs het Blauwe Vlag keurmerk gekregen. Dat betekent dat je verzekerd bent van een schoon en veilig strand, mét even schone douches en toiletten. Het strand loopt langzaam af in de zee, dus goed voor eindeloos forten bouwen en schelpjes zoeken in de branding. In Faliraki bezoek je ook The Water Park, met spannende waterattracties voor kinderen van alle leeftijden. Bekijk voor fijne (all inclusive) hotels ons brede aanbod en aanbiedingen in Faliraki.

3. Genoeg plek op het strand Afandou

Het strand van Afandou, gelegen tussen Tsambika en Faliraki, is een van de langste en breedste en beste stranden van Rhodos, dus je hebt altijd genoeg plek. Door de afwezigheid van grote hotel- en restaurantketens, is het er nog relatief rustig. Vlakbij het strand ligt het gezellige en oude dorpje met traditionele taverna’s waar je geniet van die heerlijke Griekse keuken. En hoe leuk: je kan een schattig toeristentreintje als transfer gebruiken tussen het centrum van Afandou en het strand. Tsjoe tsjoe naar Afandou! Vergeet trouwens geen waterschoentjes in te pakken, want het strand heeft zand en kiezelsteentjes.

Rustig zandstrand met helderblauwe zee

Foto: het prachtige strand bij Afandou, Rhodos, Griekenland

4. Het gouden strand van Agathi Beach

Zoek je naar mooie stranden op Rhodos? Dan zit je hier goed. Agia Agathi staat namelijk ook wel bekend als ‘The Golden Beach’, te danken aan de schitterende aanblik van dit heerlijke zandstrand. Je zit er tussen de lokale families, die net als jij genieten van het gezelschap of een boek, terwijl hun kinderen lekker spelen in de branding van de ondiepe zee. Het is een overzichtelijk en goed georganiseerd strand, waar je strandstoelen en parasols kunt huren. Tip: vlakbij het strand vind je twee kleinere baaitjes met een rotskust. Hier kan je perfect snorkelen!

uitzicht over strand, de bergen en de helderblauwe zee

Foto: uitzicht op Agathi Beach, Rhodos, Griekenland

Gaat Rhodos de volgende strandvakantie zijn voor jou en je gezin? Bekijk onze tips voor de leukste plekken op Rhodos met kinderen, ons brede aanbod aan kindvriendelijke acommodaties op Rhodos en onze scherpe last minutes deals voor Rhodos.