Rhodos is hét zonne-eiland van Griekenland. Zie je het al voor je?! Lekker luieren in de zon op een luxe ligbed met je favoriete playlist. Een koele bries door je haren voelen en dobberen op een luchtbed op zee. Klinkt heerlijk toch?! Niet zo gek dat de zon, de zee en  het strand op veel mensen een ontspannende uitwerking hebben.

Het mooie van vakantie vieren op het Griekse eiland Rhodos  is dat het rondom omarmt wordt door twee verschillende zeeën. Namelijk de Egeïsche zee in het noorden en Middellandse zee in het zuiden. En met maar liefst 300! dagen per jaar zon en veel variatie aan stranden, zit er altijd een favoriet plekje voor je bij. Om je alvast wat op weg te helpen, hebben we een top 5 mooiste stranden op Rhodos voor je gemaakt.

Tip: met een huurauto ontdek je het eiland op jouw eigen tempo.

1.Ixia

Wanneer je reist met kinderen is het fijn dat de zee langzaam afloopt en lang ondiep blijft. De tijd vliegt voorbij met het zoeken van schelpjes en stenen en lekker spetteren in het water. Het strand van het plaatsje Ixia, in het noorden van Rhodos, is dan ook populair bij gezinnen met kinderen. Je kunt er vaak aan huisgemaakte Ouzo nippen bij de vele beachbars, of simpelweg lekker mensen kijken op een zonnig terras Echte rustzoekers kunnen dit strand beter mijden en een ander mooi strand opzoeken want hier draait het vooral om vermaak en vertier.

2. Kalithea

Onder de hoofdstad Rhodos-Stad ligt het kleine dorpje Kalithea. Hier is de kust ruw, maar ook hier zijn prachtige stranden te vinden. Zie je jezelf al liggen op een luxe ligbed met een cocktail en grote zonnebril? Voor even voel je jezelf een filmster, want dit specifieke gebied is het ideale decor van veel films geweest. Het gebied trekt zowel locals als toeristen aan vanwege de idyllische omgeving. Houd je camera bij de hand voor jaloersmakende vakantiekiekjes want je kijkt je ogen uit. De turquoise wateren zijn omgeven door pijnbomen en palmbomen en dat is dé ideale achtergrond voor een aantal prachtige Insta selfies.

Rhodos Strand

3.Faliraki

Aan het zandstrand van Faliraki zit je altijd goed! Het is kilometers lang en niet alleen zonaanbidders, maar ook watersporters halen hier hun hart op. Trotseer als een echte surfdude de golven van de zee, gelegen in een prachtige baai. Je bent in goede handen bij één van de vele watersportscholen die je alle kneepjes van de sport bij brengen. Wil je het iets rustiger aan doen op het water, huur dan een waterfiets, smeer je goed in en dobber lekker langs de kust. Natuurlijk ga je pas naar huis als de zon langzaam ondergaat. Honger gekregen? Langs het strand vind je genoeg strandtentjes voor een typisch Griekse salade en lekker drankje. Yassas!

Faliraki strand

4.Kolymbia

Zeg je het strand van Kolymbia, dan heeft iedereen het over de weg er naar toe. ‘Hoezo?’zul je je afvragen. De laatste 2 kilometer die naar het strand en het dorpje leiden, is een rechte laan met eucalyptus bomen. Een tafereel wat moeder natuur mooi heeft aangelegd. Het leid je uiteindelijk naar een uitgestrekt mooi en smal strand. Het bestaat uit kiezels en zand en is omgeven door een mooi rotslandschap en loopt uit in het strand van het dorpje Afandou. Je kunt er met gemak een eigen bedje met parasol huren en natuurlijk een verkoelend drankje of lekker ijsje bestellen bij de beachbar.

Kolymbia strand

5.Prasonisi Beach

Een bijzonder tafereel vind je bij Prasonisi Beach, daar waar twee zeeën elkaar ‘ontmoeten’. Hier lopen de Middellandse Zee en de Egeïsche Zee vloeiend in elkaar over in het zuiden van het eiland Rhodos. De wind en golven zijn hier altijd aanwezig en dat is natuurlijk voor watersporters een waar paradijs. Aan de linkerkant van het strand kun je je strandlaken uitspreiden en als toeschouwer genieten van alle kite-en windsurfers en het prachtige uitzicht. Aan deze kant is de zee juist wat kalmer en ideaal als je met een duikbril en snorkel de onderwaterwereld wilt bewonderen. Vergeet je vooral niet in te smeren want  door het heerlijke windje vergeet je al snel dat het warme zonnetje brandt.

Prasonisi strand

09 april, 2021|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter