Door |Geüpdatet op: 21 september, 2022|3.1 min leestijd|

Voor wie er met het hele gezin op uit wil, is het Griekse eiland Rhodos de perfecte bestemming. Het zonne-eiland lijkt haast wel gemaakt voor gezinnen, zo kindvriendelijk is het overal. Met stranden die langzaam in zee aflopen, spelen jouw kinderen veilig in de branding. En dankzij de waterparken, prachtige natuur en eeuwenoude geschiedenis heeft je gezin hier gegarandeerd de tijd van hun leven. Benieuwd naar onze tips voor activiteiten op Rhodos met kinderen? Lees mee!

Rhodos met kinderen

Op Rhodos vier je met jouw gezin een heerlijke vakantie. Het is aan te raden om voor vertrek een auto te huren als je met je gezin op Rhodos bent. Dat is de makkelijkste manier om het eiland te verkennen en zo ben je minder afhankelijk van soms drukke en volle bussen. Daarbij zijn alle leuke en kindvriendelijke activiteiten op Rhodos makkelijk bereikbaar met de auto. Ga voor een frisse duik in de zee, waan je eeuwen terug in de tijd in historisch Rhodos-Stad of maak een echte jungletour: op Rhodos kan het allemaal. Wanneer gaan jullie?

Slenter door oud Rhodos-Stad

In de oude binnenstad van Rhodos-Stad kijken jij en je kinderen je ogen uit. Zodra je door één van de zeven stadspoorten Rhodos-Stad binnenwandelt, ga je meteen honderden jaren terug in de tijd. Je ziet en voelt hoe de oude Grieken hier vroeger geleefd hebben. Loop langs het paleis van de Grootmeesters en vergaap je aan eeuwenoude wapenschilden, muren en torens. Doordat het centrum niet groot is, ademt het een knusse sfeer. Het is er een gezellige bedoeling vol straten met winkels, bars en restaurants. Let wel op: het centrum is autovrij dus zorg dat je je eventuele huurauto parkeert in de haven. Dat is op loopafstand van de binnenstad.

De ingang van het Grootmeesters Paleis in Rhodos-stad

Foto: Grootmeesters Paleis in Rhodos-stad

Activiteiten met kinderen op natuurwalhalla Rhodos

Wat te doen op Rhodos? Het eiland is groen, heuvelachtig en wonderschoon. Natuurliefhebbers, groot en klein, halen hier dan ook hun hart op. In de vlindervallei wandel je in een prachtige omgeving langs duizenden vlinders, in alle kleuren van de regenboog. Of neem je gezin mee naar een struisvogelboerderij, op 20 kilometer van Rhodos-stad. Voor de volledige natuurervaring boek je een echte jungletour. Die begint bij het dorpje Archangelos, halverwege de oostkust. Met een gids wandel je met je kinderen door een prachtig natuurgebied waar je zelf zou verdwalen. Je loopt door dichte begroeiing en hoge struiken, daardoor voelt het net de jungle. Je spot er vlinders, kikkers en soms zelf schildpadden. Tipje van de sluier: de gids neemt jullie zelfs mee door het water!

In Archangelos is de start van de jungletour langs de oostkust van Rhodos

Foto: start in Archangelos de jungletour

Bij een kindervakantie hoort waterpret

Je hoeft je in Rhodos met kinderen geen moment te vervelen. De meeste hotels op het eiland hebben een namelijk eigen zwembad, en ook het strand en de zee zijn nooit ver weg. Zo kun je lekker relaxen en bijbruinen op één van de fijne zandstranden van Rhodos terwijl de kleintjes zich vermaken in de helderblauwe zee. Maar wil je je kinderen echt verrassen met ultiem watergeluk? Neem ze dan mee naar waterpark Faliraki. Dat is een enorm openbaar zwemparadijs met zwembaden, glijbanen en waterspeeltuinen. Hier willen kinderen nooit meer weg. Voor het park kun je dagtickets kopen, maar je kunt ook kiezen voor een meerdaagse strippenkaart. Succes gegarandeerd!

In zwemparadijs Faliraki zijn er vele glijbanen

Foto: waterpret in zwemparadijs Faliraki

Wil je zelf ervaren hoe Rhodos is met kinderen? Bekijk al onze kindvriendelijke accommodaties op Rhodos en boek nu jouw gezinsvakantie. Met welke activiteiten of bezienswaardigheden op Rhodos begin jij? Laat de voorpret maar beginnen!

Hi! Ik ben Marleen, één van de reisexperts van Sunweb. Er is niets liever wat ik doe dan reizen! Bij mij ben je aan het juiste adres voor tips over de mooiste plekken in Europa. Waar gaat jouw eerstvolgende vakantie naar toe?