Door |Geüpdatet op: 07 september, 2022|3.6 min leestijd|

Rhodos is een van de populairste eilanden van Griekenland. En dat is niet voor niets. Het is namelijk het perfecte vakantie-eiland. Wissel relaxte stranddagen af met het bezoeken van mooie plekken op Rhodos en leuke activiteiten. Wat Rhodos voor bezienswaardigheden heeft? Ontdek de vijf mooiste plekken van Rhodos op een rij.

1. Het middeleeuwse Rhodos-stad

Tijdens jouw vakantie op Rhodos kan een bezoek aan de hoofdstad van het eiland niet ontbreken. De bezienswaardigheden in Rhodos-stad zijn niet op één hand te tellen. Het oude, middeleeuwse centrum staat zelfs op de UNESCO Werelderfgoedlijst dus overal waar je kijkt is een bezienswaardigheid op zich. In het oude centrum vind je veel cultuur en historie. Bezoek bijvoorbeeld Paleis van de Grootmeesters, bewonder de Roloi klokkentoren of neem een kijkje in de Suleman Moskee, die tijdens de Turkse bezetting van Rhodos werd gebouwd. In het oude centrum zitten ook genoeg restaurants. Perfect voor een verfrissend drankje of een lekkere Griekse lunch.

2. Het eeuwenoude Lindos

Eén van de oudste dorpen van Rhodos is ‘het witte stadje’ Lindos. Dit pittoreske dorpje bestaat uit allemaal witte huisjes die tegen een heuvel op gebouwd zijn. Een bijzonder contrast met de glinsterende azuurblauwe zee. Bovenaan de heuvel prijkt de Lindos de Acropolis, één van de best bewaarde tempelruïnes van heel Griekenland. Vanuit het dorpje is het een klim van 500 treden naar boven, maar dit is zeker de moeite waard. Niet alleen de ruïne, maar ook het uitzicht is hier adembenemend. Neem je camera mee om het vast te leggen, want dit is letterlijk én figuurlijk één van de hoogtepunten van Rhodos.

3. De magische Vlindervallei

Rhodos heeft prachtige natuurgebieden. Ben je in juni, juli of augustus op Rhodos? Ga dan naar de Vlindervallei, ook wel Petaloúdes vallei genoemd. Dit natuurgebied is één van de mooiste plekken op Rhodos. Slenter over de smalle wandelpaden en ga op zoek naar de meest bijzondere vlindersoorten. Of neem plaats op een bankje onder de bomen en laat de vlinders om je heen fladderen. Vanaf de ingang heb je al een mooi uitzicht over de vallei. Heb je zin in een flinke wandeling? Dan kan je ook naar het Kalópetra klooster bovenaan de vallei lopen. Vanaf hier is het uitzicht helemaal spectaculair!

De vlindervallei is een bezienswaardigheid op Rhodos

Foto: de Vlindervallei op Rhodos

4. De beeldschone Anthony Quinn Bay

Een vakantie naar Rhodos is eigenlijk niet compleet zonder een heerlijk relaxte stranddag. Rhodos heeft twee hele verschillende kustlijnen. Aan de westkust liggen vooral kiezelstranden en is het vaak winderig. Hierdoor is deze kust een paradijs voor windsurfers en is de hitte voor strandgangers beter uit te houden. Aan de oostkust vind je juist de wat bredere zandstranden. Dankzij de langzaam aflopende zee is dit de perfecte plek voor gezinnen met jonge kinderen. Ben je op zoek naar Rhodos’ mooiste plekken? Breng dan zeker een bezoek aan de Anthony Quinn Bay in het noordoosten van het eiland. Deze schitterende baai is omgeven door rotsen en heeft kristalhelder water. Deze mooie plek op Rhodos is niet onopgemerkt gebleven. Kom op tijd als je een strandbedje wilt bemachtigen, want het kan op dit populaire strand best druk worden. Leuk weetje: de baai is vernoemd naar een acteur uit de film ‘The Guns of Navarone’, die hier is opgenomen.

De Anthony Quinn Bay is één van de mooiste plekken op Rhodos

Foto: de schitterende kustlijn van de Anthony Quinn Bay

5. Het schilderachtige Symi

De eilanden van Griekenland liggen vaak heel dicht bij elkaar. Ben je op Rhodos, dan is het ook leuk (en dus makkelijk!) om een dagtocht naar het dichtbij gelegen eiland Symi (of Simi), te maken. Met de statige herenhuizen in verschillende pastelkleuren is het gelijknamige dorpje op Symi een bezienswaardigheid die je niet wilt missen. Vanaf de haven van Rhodos ben je er met de veerboot al in één tot twee uur. Slenter over de boulevard en verken het levendige centrum vol bars en restaurants. Energie over? Maak dan een wandeling naar boven en bezoek het kasteel van Symi. Daar word je weer beloond met een geweldig uitzicht!

Er zijn genoeg mooie plekken en bezienswaardigheden op Rhodos te vinden. Voor de ultieme vakantie is een fijne verblijfplaats ook niet onbelangrijk. Bij Sunweb bieden we verschillende typen accommodaties. Van luxe all-inclusive resort tot kleinschalig appartementencomplex. Waar wacht je nog op? Bekijk snel alle Sunweb accommodaties op Rhodos.

Hi! Ik ben Marleen, één van de reisexperts van Sunweb. Er is niets liever wat ik doe dan reizen! Bij mij ben je aan het juiste adres voor tips over de mooiste plekken in Europa. Waar gaat jouw eerstvolgende vakantie naar toe?