Door |Geüpdatet op: 20 oktober, 2022|3.6 min leestijd|

De Costa del Sol is één van de meest populaire vakantiebestemmingen van Spanje. Het Mediterrane klimaat en de langgerekte stranden maken het dé plek voor zonaanbidders. Ook de charmante gemeente Benalmádena bevindt zich aan de Costa del Sol. Ben jij benieuwd wat er te doen is in Benalmádena? En wat de leukste bezienswaardigheden en activiteiten van Benalmádena zijn? Lees dan snel verder.

Benalmádena – een plek voor iedereen

Wat voor type vakantieganger je ook bent, in Benalmádena is voor iedereen wat te doen. Deze Spaanse kustgemeente kan worden opgedeeld in drie delen met elk zijn eigen activiteiten en bezienswaardigheden: Benalmádena Pueblo, Benalmádena Costa en Arroyo de la Miel. In het oude dorp Benalmádena Pueblo proef je het authentieke Spanje. Dit charmante kustplaatsje ligt op zo’n driehonderd meter de heuvels in en heeft daarom zijn unieke karakter nooit verloren. Slenter door schattige straatjes vol wit gekleurde huisjes, geniet van adembenemende vergezichten of bezoek één van de heerlijke restaurantjes. Benalmádena Pueblo is de perfecte plek om even aan de drukte te ontsnappen en je te begeven tussen de locals.

Mooi authentiek Spaanse straat met witte huizen in Benalmádena Pueblo

Foto: ontdek het authentieke Spanje in Benalmádena Pueblo

Ontspan op de mooiste stranden

Een bezoek aan de Costa del Sol is natuurlijk niet compleet zonder een dag of een paar dagen door te brengen aan één van de mooie stranden aan de Costa del Sol! Ga hiervoor naar de badplaats Benalmádena Costa. Met ruim negen kilometer strand vind je hier zeker een geschikt plekje om lekker te zwemmen en zonnebaden. Het leuke aan deze badplaats is dat je er verschillende stranden hebt dus je kunt elke dag ergens anders heen. Onze favorieten? Playa Bil Bil, Playa de Torre Vigía en Las Viborillas. Genoeg ontspanning gehad? Breng dan een bezoekje aan Puerto Marina. Deze beeldschone jachthaven is één van de mooiste havens ter wereld. Een absoluut hoogtepunt onder de bezienswaardigheden van Benalmádena: ultiem vakantiegevoel!

Plezier voor het hele gezin

Ben je op zoek naar activiteiten in Benalmádena voor jou en je gezin? Breng dan een bezoekje aan Arroyo de la Miel. In deze levendige wijk hoeven jullie je namelijk geen moment te vervelen! Maak bijvoorbeeld een ritje in de kabelbaan. In 15 minuten brengt de ‘teleférico’, zoals de kabelbaan in het Spaans heet, je naar de top van de berg Calamorro. Geniet zowel tijdens de rit als bovenop de berg van het sensationele uitzicht over de Costa del Sol. Let op; de kabelbaan is niet geschikt voor mensen met hoogtevrees. Blijf je liever met twee voeten op de grond? Ook dan is er genoeg te doen in Benalmádena. Bezoek pretpark Tivoli World in Arroyo de la Miel of vergaap je aan het sprookjesachtige Castillo de Colomares. Het kasteel dat werd gebouwd ter ere van de beroemde ontdekkingsreiziger Christoffel Columbus. Tip: bezoek het kasteel ook van binnen. Je kijkt hier je ogen uit aan de schitterende architectuur.

Het imposante Castillo de Colomares

Foto: kijk je ogen uit bij Castillo de Colomares

Vind de rust in Paloma Park

Wil je de drukte van de stad een dagje ontvluchten? Breng dan een bezoekje aan het schitterende Paloma Park: en van de mooiste bezienswaardigheden van Benalmádena. Met een oppervlakte van maar liefst 200.000 vierkante meter is dit niet alleen één van de grootste, maar ook één van de mooiste parken aan de Costa del Sol. Kom tot rust in de natuur terwijl je slentert over de vele wandelpaden. Bewonder prachtige planten, laat je kinderen uitrazen in één van de vele speeltuintjes in het park of voer samen met hen diertjes bij een van de kinderboerderijen. Het Paloma Park is perfect om op hete dagen wat verkoeling onder de bomen te zoeken, neem dus zeker een kleed en goed gevulde picknickmand mee. Wanneer ga jij?

Het groene Paloma Park in Benalmádena, Costa del Sol

Foto: Paloma Park is zeker een bezoekje waard

Je weet nu wat er te doen is Benalmádena en wat de mooiste bezienswaardigheden van Benalmádena zijn. Kijk jij ook uit naar een heerlijke vakantie aan de Costa del Sol? Sunweb heeft de fijnste accommodaties aan de Costa del Sol voor je op een rijtje gezet. Voor meer reisinspiratie lees je ons blog over de leukste bezienswaardigheden aan de Costa del Sol.

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?