Door |Geüpdatet op: 03 augustus, 2022|3.4 min leestijd|

Lissabon staat bekend om haar kleurrijke gebouwen, gele trams, eeuwenoude straatjes en mooie stranden in de buurt. Deze Portugese hoofdstad heeft het allemaal. De stad op zeven heuvelen is perfect als stedentrip, maar kan ook onderdeel zijn van een mooie vakantie aan de Costa de Lisboa. Deze hotspots in Lissabon mag je niet missen. 

Verken de stad met een gele tram

Wat te zien in Lissabon? Dat begint met het vervoermiddel waar de Portugese stad om bekend staat. De authentieke gele trams brengen je overal heen. Vooral tram 28 is populair. Die brengt je naar de oude wijken Graca en Alfama in de heuvels, met prachtige parken en vergezichten, en Baixa in het dal, boordevol met leuke winkels. Een leuke activiteit om te combineren met andere bezienswaardigheden in Lissabon. Lees hieronder wat je hier allemaal tegenkomt.

Struin door Alfama, de oudste wijk van Lissabon

Stap uit in Alfama voor een historische wandeling door het oudste deel van de stad. Tijdens een zware aardbeving in 1755 is dit deel van Lissabon overeind gebleven, waardoor je hier oneindig veel historische gebouwen vindt. Laat Google Maps dus lekker los en verdwaal in de smalle steegjes vol winkeltjes, terrassen en kleurrijke huizen. Het zal je niet verbazen: de meeste Sunweb-vakantiegangers vinden dit de mooiste wijk van Lissabon.

Vergaap je aan de Torre de Belém

Wat architectuur betreft is de Torre de Belém een van de mooiste bezienswaardigheden van Lissabon. Deze gedetailleerde toren is begin 1500 gebouwd als verdedigingstoren en staat langs de rivier de Taag. Voor wie van architectuur houdt: dit knappe bouwwerk heeft de Manuelstijl. Dat is een mengelmoes van gotiek, renaissance en Moorse invloeden. Lees hier alles over een bezoekje aan de Torre de Belém.

Toren gezien? Ga dan even langs bakkerij Confeitaria de Belém, tegenover tramhalte Belém. Hier zijn ooit de allereerste Pastéis de Nata gemaakt. De beroemde Portugese lekkernij van krokant bladerdeeg en room. 

Oude toren aan het water

Foto: de verdedigingstoren van de stad, Torre de Belém, Lissabon, Portugal

Beklim het Castelo de São Jorge

Het bekendste kasteel van Lissabon torent altijd boven de stad uit. Die kan niet missen op je lijstje met bezienswaardigheden in Lissabon. Het Castelo de São Jorge ligt op een hoge heuvel in de historische wijk Alfama. Als je de klim waagt, word je beloond met een mooi uitzicht over Lissabon en de rivier de Taag. Tip: bekijk hier aan het einde van de dag de zonsondergang. 

Bezoek sprookjesdorp Sintra

Heb je iets langer de tijd of is Lissabon onderdeel van een langere vakantie in Portugal? Dan vind je genoeg leuke bezienswaardigheden in de omgeving van Lissabon. Het dorp Sintra bijvoorbeeld hoort absoluut bij de mooiste plekken van dit buurland van Spanje. Portugal. Hier wandel je zo een sprookje in. Het plaatsje staat vol met kleurrijke paleizen, kastelen die uit een kinderboek lijken te komen en landhuizen met indrukwekkende tuinen. Dat Sintra op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, is dan ook niet heel verrassend. Zeker een bezoekje waard!

Sprookjesachtig kasteel met felle kleuren

Foto: één van de sprookjesachtige gebouwen in Sintra, Portugal

Ontspan aan het strand bij Cascais

Wat bezienswaardigheden in de omgeving van Lissabon betreft, kan ook het strand bij Cascais niet missen. Als je geen idee meer hebt wat te doen in Lissabon, is een verkoelende stranddag altijd een goed idee! Goed om te weten: in de zomer ben je hier niet de enige die van het verfrissende water wil genieten. Wees er dus op tijd bij, zodat je verzekerd bent van een plekje voor je handdoek.

Strand met rotsen omringd door witte huizen

Foto: het strand van Cascais, Lissabon, Portugal

Ontdek Lissabon met Sunweb

Of je nu drie of vijf dagen gaat stedentrippen: er zijn genoeg dingen te doen in Lissabon. Boek je accomodatie in Lissabon via Sunweb en verken dit kleurrijke stukje Portugal. Helemaal tot rust komen? Plak er dan wat dagen aan vast en maak een rondreis door de Costa de Lisboa met je eigen huurauto via Fly-drive Lissabon.

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?