Door |Geüpdatet op: 29 juli, 2022|3.5 min leestijd|

Al het goede van Spanje vind je in de Andalusische stad Málaga. Proef de lekkerste Spaanse tapas, winkel je zomergarderobe bij elkaar aan de Calle Marques de Larios of strijk neer op het strand van de Costa del Sol. Dit zijn de bezienswaardigheden in Málaga die je zeker moet onthouden. 

Ontdek kunst in het Picasso-museum

Wist je dat de bekende schilder Picasso geboren is in Málaga? Je bewondert zijn kunst in het Picasso-museum dat in het indrukwekkende Palacio Buenavista zit, vlakbij zijn geboortehuis. Het leuke is dat je hier niet de bekende werken ziet, maar juist de onontdekte schilderijen en schetsen die nooit eerder vertoond zijn. Leuk voor een culturele middag.

Verken alle mogelijkheden aan zee

Genoeg van de stad gezien? Zak dan neer in het zand van Playa de La Malagueta. Het leuke aan Málaga is dat deze Spaanse stad aan zee ligt. Je loopt vanaf het centrum zo het strand op. Iets verderop vind je Playa la Caleta, waar het vaak wat rustiger is. Heb je dorst of lekkere trek? De boulevard van Málaga zit vol leuke restaurants en terrassen. Niets leuker dan mensen kijken terwijl je van de zon geniet! 

Strand met palmbomen en de letters Malagueta

Foto: een van de mooiste stranden in Málaga, Malagueta, Spanje

Smul bij de El Mercado Central de Atarazanas

Of je het onder de bezienswaardigheden van Málaga kunt rekenen is de vraag, maar tapas eten hoort zeker bij de leuke dingen om te doen in Málaga. Je proeft hier op iedere straathoek lekkere Spaanse hapjes. Loop ook zeker langs El Mercado Central de Atarazanas. Deze overdekte markthal puilt uit van de Spaanse specialiteiten waarvan het water je in de mond loopt. Pik je favoriete tapas eruit en neem alles mee naar het strand voor een smakelijke picknick.

Geniet van het uitzicht bij Castillo de Gibralfaro

Wat Málaga-bezienswaardigheden betreft hoort ook een mooi uitzichtpunt op je lijstje. Maak de klim naar Castillo de Gibralfaro, het bekende Moorse fort, voor een weids uitzicht over Málaga. Wat te doen als het een paar graden te warm is om te lopen? Dan pak je gewoon de bus! Dit kasteel komt uit de 14e eeuw en beschermde destijds de Alcazaba, het paleis naast het kasteel. Als je toch boven bent, vergeet dan niet hier ook even langs te gaan. Het is een van de bekendste bezienswaardigheden van Málaga. 

Ervaar tradities in stierenvechtersarena La Malagueta

In Málaga hoort stierenvechten bij de cultuur. Als je vanaf het Castillo de Gibralfaro over de stad kijkt (ook een van de hoogtepunten van Málaga), zie je een enorme stierenarena uit eind 1800. Op de tribunes kunnen wel 14.000 mensen zitten! Meer weten over deze Spaanse traditie? In de arena zit nu een museum waar je alles te weten komt over stierenvechten en de grootste stierenvechters van Spanje. 

Oude traditionele arena

Foto: stierenvechtersarena La Malagueta, Málaga, Spanje

Wat te doen in Málaga en omgeving?

Alle activiteiten in Málaga afgevinkt? Verken dan de omgeving. Het stikt er van de leuke vissersdorpjes waar de Spanjaarden vis nog steeds op de traditionele manier klaarmaken. Ga ook naar Fuengirola, dit oude dorpje ademt geschiedenis. Andere leuke bezienswaardigheden in de buurt van Málaga zijn de steden Córdoba en Granada. Die laatste is wereldberoemd door het middeleeuwse fort Alhambra. Ben je meer van de natuur? Waag je dan aan een van de drie wandelroutes in het nationale park El Torcal de Antequera. Onderweg loop je niet alleen door prachtige rotsformaties maar kom je ook allerlei wilde (maar onschuldige) dieren tegen.

Palmbomen met hierachter het strand en helderblauwe zee

Foto: het mooie strand van Fuengirola, Málaga, Spanje

Boek je vakantie naar Málaga via Sunweb

Het is duidelijk dat Málaga genoeg bezienswaardigheden telt voor een heerlijke vakantie. Lees hier gauw verder als je van plan bent om met kinderen naar Málaga op vakantie te gaan. Daarna wacht de rest van het bruisende Andalusië. Met Fly & Drive Andalusië ontdek je alle leuke plekken van Spanje zelf, met de zekerheid van een hotelkamer. Boek je vakantie naar Málaga via Sunweb

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?