Door |Geüpdatet op: 03 november, 2022|3.3 min leestijd|

Of Málaga een leuke vakantiebestemming met kinderen is? Zeker! Er zijn weinig bestemmingen zo veelzijdig als deze zonnige provinciehoofdstad. Ook kinderen genieten van een bezoek aan deze historische stad aan de Costa del Sol. Met ruime, kindvriendelijke stranden, schaduwrijke stadsparken, een autovrij, compact stadscentrum en speeltuinen heeft Málaga alle ingrediënten voor een onvergetelijke vakantie. Voor het héle gezin.

Ontdek samen de stad

Bij een bezoek aan Málaga met kinderen valt er genoeg te zien. Ga bijvoorbeeld op avontuur in het oude stadscentrum. Dwaal door de Spaanse straatjes en ontdek de historische pleintjes met palmbomen en fonteinen. Of je nu in Málaga bent met peuter, kleuter of tiener: iedereen kijkt z’n ogen uit. Eén van de bezienswaardigheden in Málaga is de Mercado Central de Atarazanas. In dit prachtige overdekte markthal wordt dagelijks van alles verkocht, van groente en fruit tot de meest verse vis, noten en olijven. Je kunt hier voor weinig geld proeven van de lekkerste Spaanse specialiteiten en producten. Ook lekker voor de kinderen dus. Of struin gewoon lekker rond en geniet van alle marktkramen, de kleurrijke mensen en de heerlijke geuren.

Na zo’n middagje cultuur snuiven is iets spannends voor de kinderen ook wel leuk. Bezoek het kasteel Gibralfaro of de Moorse vesting Alcazába. Je stapt in beide gevallen terug in de tijd. Laat je verrassen door de prachtige eeuwenoude constructies en Arabische invloeden. Beide bezienswaardigheden liggen langs een berghelling, dus je wordt ook nog eens getrakteerd op prachtige uitzichten. De klim naar het kasteel is met kleine kinderen nogal pittig, dus neem dan de bus naar boven. Nog een gouden tip: in de Alcazába is een klein verborgen terrasje, waar je een ijsje kunt kopen! De perfecte afsluiter van jouw dagje Málaga met de kinderen.

De Moorse vesting Alcazába is rijk aan ruïnes

Foto: bezoek de Moorse vesting Alcazába

Wat te doen in Málaga: de leukste activiteiten

Waar je ieder kind blij mee maakt? Een dagje spelen natuurlijk. Voor een speeltuin in Málaga ga je naar het stadspark aan de Paseo del Parque. Hier kun jij heerlijk wandelen of even bijkomen in de schaduw, terwijl de kinderen lekker spelen in de verschillende speeltuintjes. Eén van de dingen die Málaga zo’n populaire en fijne bestemming maakt, is de perfecte afwisseling tussen stad en strand. De stranden in Málaga zijn breed en schoon, en zeer kindvriendelijk. Het strand La Malagueta is hét strand van Málaga en een waar paradijs voor kinderen. Dit strand beschikt over een glijbaan, klimrek en kabelbaan. Ondertussen plof jij lekker neer op een kleedje met een goed boek, genietend van de Spaanse zon en de verfrissende Middellandse Zee. Op het strand Playa de la Misericordia vind je trouwens ook speeltuinen. Even verderop in Pedregalejo is het strand trouwens ook erg kindvriendelijk.

Een strand in Málaga met palmbomen

Foto: de stranden van Málaga zijn een paradijs voor kinderen

En waar maak je jong én oud blij mee: lekker eten

Nog een aanrader om te doen in Málaga met kinderen is ze verschillende Spaanse gerechten en specialiteiten laten proberen. Met name churros con chocolate vallen bij de kleintjes in de smaak (ga naar Casa Aranda), en de verschillende tapas bij de wat oudere kinderen (El Tapeo de Cervantes heeft echt die typisch Spaanse sfeer). En voor de ietwat avontuurlijke kinderen: eet de échte en lekkerste paella. Ook leuk: ga eens lunchen bij een van de chiringuitos. Dit zijn restaurants op het strand waar verse sardientjes (zogenaamde espetos de sardines) op authentieke wijze worden gegrild.

Een kind dat churros con chocolate aan het eten is

Foto: churros con chocolate móét je proeven in Spanje

Zelf met de kinderen naar Málaga en genieten van een stedentrip en zonvakantie? Boek een accommodatie en ben in een mum van tijd in de stad óf op het strand.

Hi! Ik ben Marleen, één van de reisexperts van Sunweb. Er is niets liever wat ik doe dan reizen! Bij mij ben je aan het juiste adres voor tips over de mooiste plekken in Europa. Waar gaat jouw eerstvolgende vakantie naar toe?