Door |Geüpdatet op: 31 oktober, 2022|3.2 min leestijd|

Op vakantie naar het heerlijke eiland Kos? Wissel je luie stranddagen dan af met een leuk dagje winkelen in Kos-Stad. Voor zo’n klein, gezellig eiland heeft Kos namelijk een relatief grote hoofdstad. Naast de vele barretjes en restaurantjes vind je er veel leuke kledingwinkels, boetiekjes en toeristenwinkels. We geven je een aantal tips voor de leukste winkels in Kos-Stad en omgeving, én de openingstijden.

De beste winkelstraat van Kos-Stad

Op Kos is er van alles te doen. Er zijn drie grote winkelstraten in Kos-Stad die je niet mag missen. In het autovrije Apellou/Ifestou Street vind je veel hippe kledingboetiekjes met Griekse mode. Niet heel goedkoop, maar dan heb je wel iets unieks. Er zitten ook veel leuke sieraden- en tassenwinkels en shops met lokale verzorgingsproducten om jezelf te verwennen. Ben je een echte schoenenfanaat? Dan moet je naar El Venizelou Street. In deze populaire winkelstraat in Kos-Stad scoor je vooral trendy schoenen en de mooiste sieraden. Voor de echte toeristische kledingwinkels in Kos-Stad wandel je over de hoofdweg Kanari Street richting de haven. Vergeet je niet een t-shirt met flauwe tekst te scoren voor het thuisfront?

Shoppen in Markthal Agora

Een middagje lekker naar de markt? Dan moet je naar het gezellige Eleftheria plein in Kos-Stad. Het prachtige witte gebouw van de bekende markthal Agora is niet te missen. Binnen vind je van alles zoals verzorgingsproducten, lokale specialiteiten en vers fruit en groente. Struin langs de kraampjes en scoor een potje honing, Griekse olijven, baklava of kruiden voor thuis. Buiten de markthal vind je ook nog veel winkels. Loop vanaf het plein elke richting eens op om geen winkel te missen. Plof daarna neer op een van de vele terrasjes. Van shoppen krijg je trek!

Het witte gebouw van de markthal Agora, in Kos-stad

Foto: de markthal Agora op het Eleftheria plein in Kos-Stad

Openingstijden van de winkels in Kos-Stad

Je wilt natuurlijk liever niet voor een dichte deur komen te staan als je gaat winkelen in Kos-Stad. Hou er rekening mee dat de meeste lokale winkels een siësta houden. Ze gaan vaak van maandag tot en met vrijdag om 9.00 open en sluiten dan om 13.00 uur. Vanaf 17.00 of 18.00 uur gaan ze weer open tot 21.00 uur. Op zaterdag zijn de winkels vaak alleen van 9.00 tot 13.00 uur open en op zondag zijn ze gesloten. De echte toeristenwinkels in de oude stad zijn vaak wel de hele week en hele dagen open. De openingstijden van deze winkels in Kos-Stad zijn: 10.00 tot 22.00 uur, elke dag.

Winkelen in de buurt van Kos-Stad

Kos-Stad is natuurlijk niet de enige plek op Kos waar je kunt winkelen. Veertien kilometer verderop vind je bijvoorbeeld Tigaki. Naast luieren op het mooie strand en lekker eten kun je hier ook fijn shoppen. Of bezoek het traditionele bergdorp Zia, veertien kilometer ten zuidwesten van Kos-Stad. Hier winkel je in de vele gezellige straatjes met souvenirwinkeltjes. Ook dichtbij, maar dan over het water, ligt het eiland Kalymnos. Vanuit de haven van Kos-Stad pak je een ferry die je er in hooguit drie kwartier brengt. Naast de kleurrijke huisjes, grote kerken en het klooster van Agios Savvas, vind je er veel gezellige restaurants en leuke winkeltjes. Bezoek de sponzenfabriek of scoor een spons bij een van de marktkraampjes. Ben je op zoek naar de grote winkelketens zoals Zara of H&M? In Kos-Stad vind je deze kledingwinkels niet. Daarvoor pak je de boot naar Bodrum, Turkije. Je bent er binnen drie kwartier.

Natuurlijke sponzen in de verkoop op Kos

Foto: een spons kopen bij een van de marktkraampjes in Kos

Kijk jij al uit naar zonnige dagen aan het strand en outfits scoren in de kledingwinkels in Kos-Stad? Boek dan via Sunweb je accommodatie op Kos. Na het winkelen plons jij zo in het zwembad, heerlijk!

Hi! Ik ben Marleen, één van de reisexperts van Sunweb. Er is niets liever wat ik doe dan reizen! Bij mij ben je aan het juiste adres voor tips over de mooiste plekken in Europa. Waar gaat jouw eerstvolgende vakantie naar toe?