Door |Geüpdatet op: 30 september, 2022|3.1 min leestijd|

Zoek je de ultieme bestemming voor een zonvakantie met kinderen? Dan is het Griekse Zakynthos een perfecte keuze! Dit paradijselijk groene eiland heeft prachtige, kindvriendelijke stranden. En je maakt er leuke dagtrips met het hele gezin. Benieuwd wat je allemaal kunt beleven? We zetten de beste tips voor Zakynthos met kinderen voor je op een rijtje.

1. Beleef een zorgeloze stranddag met het hele gezin

Zakynthos staat bekend om de vele prachtige, hagelwitte zandstranden. Veel van deze stranden zijn langgerekt en lopen langzaam af in zee. De allerkleinsten kunnen hier dus veilig in het natte zand spelen. Perfect voor een stranddag op Zakynthos met kind dus! Agios Sostis is een gezellige badplaats en erg geliefd onder gezinnen. Hier kom je ook voor alle sfeervolle restaurants en terrasjes. Leeft jouw kind zich het liefst uit op het water? Op de stranden Planos Beach en Tsilivi Beach kunnen de kids leren surfen bij een van de surfscholen.

Eiland vol groen en strand

Foto: prachtig uitzicht op Agios Sostis, Zakynthos, Griekenland

2. Snorkel tussen kleurrijke vissen en bijzondere schildpadden

Aan de zuidkant van Zakynthos ligt Marathonisi, het schildpaddeneiland. Hier kun je met kinderen prachtig snorkelen tussen de kleurrijke visjes. Dit is een van de leukste activiteiten op Zakynthos met kinderen. Ze hebben dan wel een zwemdiploma nodig. Met een beetje geluk spotten jullie ook de bijzondere Caretta-Caretta schildpad. Deze soort komt bijna alleen op Zakynthos voor. Geen schildpadden gespot tijdens het snorkelen? Breng dan een bezoek aan het Turtle Rescue Centre vlakbij Gerakas Beach. Je leert er alles over deze bijzondere dieren en kinderen krijgen uitgebreid de tijd om ze uitvoerig te bestuderen.

Schildpad zwemmend in de zee met kinderen

Foto: de Caretta-Caretta schildpad

3. Vermaak je de hele dag in een waterpark

Zin in een dagtrip met gegarandeerd plezier voor hele gezin? Zakynthos heeft een paar geweldige waterparken. Zante Water Village is één van de grootste in Griekenland en ligt in Sarakinado. Met 40.000m2 is dit park zonder twijfel een feest voor iedere peuter of kleuter. Van glijbanen en peuterbaden tot mini-golf en relaxarea’s: hier vermaakt de hele familie zich! Zoek je het liever wat kleiner, dan is Tsilivi Water Park een goede keuze. Met een piratenboot, golfslagbad, lazy river en jacuzzi heeft iedereen van jong tot oud hier een heerlijke tijd.

Waterpark met verschillende glijbanen en een zwembad

Foto: Zante Water Village, Zakynthos, Griekenland

4. Maak een avontuurlijke boottrip

Zoek je naar foto’s van Zakynthos, dan is het een van de eerste beelden die je tegenkomt: het scheepswrak op Navagio Beach. Dit gestrande schip ligt in een schilderachtige baai omringd door kalkstenen rotsen en kliffen. Het is dé hotspot van het eiland. Navagio Beach kun je alleen per boot bereiken en deze trip is een absolute aanrader om te doen. Het scheepswrak uit 1980 was een smokkelschip, dus voor je kind wordt deze boottrip al snel een spannend piratenavontuur. Haal het ooglapje en houten been maar tevoorschijn!

Strand met een schipswrak

Foto: Navagio Beach, Zakynthos, Griekenland

5. Rijd per paard door de natuur

Wil je je kind laten kennismaken met paardrijden? In dat geval is niets zo leuk als met de hele familie een paardrijtocht maken door de de bossen en in de duinen van Zakynthos. Avontuur gegarandeerd! En wist je dat paarden hele goede zwemmers zijn? Als je met wat oudere kinderen op vakantie bent, kun je op het eiland zwemmen met paarden dan ook als excursie boeken. Je gaan dan op Vrodonero Beach met je paard het water in. Een onvergetelijke ervaring.

Zie je jouw droomvakantie op Zakynthos met kinderen al voor je? Wacht dan niet en bekijk meteen alle accommodaties van Sunweb op Zakynthos. Voor je het weet vlieg je de zon tegemoet!

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?