Door |Geüpdatet op: 13 september, 2017|4.2 min leestijd|

Wie zegt dat je voor een tropische vakantie naar een verre uithoek van de aardbol moet reizen? Ons eigen Europa heeft een groot aanbod aan eilanden waar je heerlijk vakantie viert. Onderstaande tien Europese eilanden zijn echte vakantieparels en bereik je binnen vijf uur vliegen. Hier beleef je gegarandeerd een onvergetelijke vakantie!

1. Pittoresk en fotogeniek Santorini

De witgekalkte huizen, de kerkjes met blauwe koepels, de hoge rotskliffen en de bijzondere lavastranden… Geen wonder dat Santorini geliefd is bij menig fotograaf. Ook als filmdecor doet dit Griekse eiland het erg goed. Wist je bijvoorbeeld dat de film Tomb Raider hier is opgenomen? Verder kun je op deze vakantiebestemming heerlijk tot rust komen. Beleef schitterende zonsondergangen, bezoek kleine authentieke Griekse dorpjes. Wil je echt een heerlijke zon- en strandvakantie, maar dan eens in een andere sfeer, dan is Santorini de perfecte keuze. Omdat het een vulkanisch eiland is, is het strand zwart gekleurd, door zwarte kiezels.

2. ¡Vamos a Ibiza!

Ibiza is veel meer dan een plek om te feesten. Dit Spaanse eiland met kleurrijke uitstraling is namelijk ook een heerlijke plek voor een ontspannen vakantie. Kom tot rust aan de helderblauwe baaitjes met een Sangría in je hand en struin de vele hippiemarkten af voor mooie souvenirs. Ook voor de kinderen is Ibiza een geweldig vakantieoord. Op Ibiza moet namelijk niks, maar mag alles. Het ideale vakantiegevoel!

3. Madeira, bloemeneiland van Portugal

Het Portugese Madeira staat ook wel bekend als bloemeneiland. Al het moois dat de natuur te bieden heeft, vind je hier terug. Denk aan tropische tuinen en parken, maar ook ruige kliffen en watervallen. Madeira is een ideale plek als je het massatoerisme achter je wilt laten. Rust en natuur voeren hier de boventoon.

Bergen in helderblauw water met zeilboten

Foto: uitzicht over de fantastische bergen van Madeira, Portugal

4. Adembenemende uitzichten op La Palma

Nog een eiland zonder massatoerisme: La Palma. Dit Canarische eiland is een ideale plek voor rustzoekers. Geniet van wandelingen langs watervallen in de groene dennenbossen en ontspan op het zwarte lavastrand aan de Atlantische Oceaan. Welke activiteit je hier ook onderneemt, een geweldig mooi uitzicht is gegarandeerd!

5. Veelzijdig Sicilië (met natuurlijk de lekkerste pasta)

Zin in een vakantie vol zon, zee, cultuur, historie, architectuur en een overheerlijke keuken? Boek dan je ticket naar Sicilië in Italië! De aardige mensen hier maken het plaatje helemaal compleet. Ga ook zeker de uitdaging aan en beklim de Etna. Een pittige klim, toegegeven, maar het uitzicht maakt het de moeite absoluut waard. Een bord Italiaanse pasta als beloning heb je daarna meer dan verdiend.

6. Zakynthos, het Griekse paradijs op aarde!

Zakynthos is razend populair onder toeristen. Dit Griekse eiland heeft prachtige stranden en is omgeven door intens blauw water. Alsof je zo in een ansichtkaart stapt. Puur genieten dus. Wil je iets meer ondernemen dan alleen zonnen en ontspannen? Boek dan een duiktrip en ontdek de Griekse onderwaterwereld of kies voor een dagje roadtrippen op het eiland. Er is genoeg te zien!

Strand omringd met hoge bergen

Foto: Shipwreck beach, Zakynthos, Griekenland

7. Een vakantie vol rust op Lopud Island

Ken je Lopud Island al? Dit eilandje langs de kust van Kroatië is een echte aanrader als je een vakantie vol rust zoekt. Het eiland is autovrij en telt vele witte zandstrandjes. Hier kom je zeker weten tot jezelf! Op Lopud Island vind je bovendien prachtige ongerepte, groene natuur. En voor liefhebbers van de lokale keuken zijn er pittoreske restaurantjes waar je de lekkerste Kroatische gerechten eet.

8. Fuerteventura, de Caraïben van Europa

De Caraïben van Europa, op amper vijf uur vliegen van Amsterdam? Dit paradijs bestaat echt. De naam van het zonovergoten eiland: Fuerteventura. Dit tropische, Spaanse paradijs heeft de meeste zonuren van de Canarische eilanden. Strijk dus maar neer op je handdoek, in het goudgele zand, en geniet van een helderblauwe zee als uitzicht. Dankzij het windje dat hier regelmatig waait, is het nooit té warm. Ontdek ook zeker de watersportmogelijkheden op het eiland, zoals kitesurfen en suppen!

Strand met helderblauwe zee en bergen

Foto: een van de prachtige stranden op Fuerteventura, Spanje

9. Bergachtig en authentiek Mallorca

Net als op Ibiza beleef je ook op het Spaanse eiland Mallorca een veelzijdige vakantie. Bezoek de vele authentieke plaatsjes in het oosten en noorden van het eiland en geniet van de zon in afgelegen baaitjes. Dankzij het bergachtige landschap wandel je hier de mooiste routes en ontdek je verscholen bergdorpjes. Een echt Spaans paradijs. ¡Olé!

10. Ontspanning én cultuur op Malta

Malta betekent zon, zee, strand én cultuur. Dankzij de rijke historie van het eiland herken je hier nog sporen van veel verschillende culturen. Denk bijvoorbeeld aan Italiaanse, Arabisch en de Franse invloeden. Na een dagje sightseeing beleef je een lekkere strandmiddag aan de Middellandse Zee. Dit alles op amper drie uur vliegen vanaf Nederland.

Rotsenwanden in de zee

Foto: prachtig uitzicht vanaf het eiland Malta

Zin in meer inspiratie voor je volgende vakantie in Europa? Ontdek dan de tien mooiste stranden van Europa!

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?