Door |Geüpdatet op: 14 mei, 2021|3.1 min leestijd|

Bij een vakantie op Ibiza denk je al snel aan pittoreske baaitjes en een wild uitgaansleven. Maar met kinderen naar Ibiza? Ja! Op dit prachtige Spaanse eiland is ook voor de jongste vakantiegangers genoeg te beleven. Van waterpret en sportieve activiteiten tot heerlijke eettentjes en relaxte stranden: op Ibiza vind je het allemaal! In dit blog zetten we de 5 leukste activiteiten op een rij voor Ibiza met kinderen!

1. Afkoelen in een waterpark op Ibiza

Wat te doen op Ibiza met kinderen als het zomers flink warm wordt? Met kinderen is een waterpark dan de perfecte plek voor verkoeling én vermaak. In de bekende plaats Playa d’en Bossa ligt het waterpark Aguamar. Grote zwembaden en ontelbaar veel glijbanen zorgen hier voor heel wat uren waterpret. In dit stadje vind je ook Grand Palladium Palace Ibiza Resort & Spa, een prachtig hotel met veel faciliteiten voor kinderen, waaronder een splash pool. Huur een waterfiets en kijk vanaf zee uit op het mooie, langgerekte strand én op een deel van Ibiza-stad. Prachtig!

waterspeelpark voor kinderen

Foto: de splashpool van Grand Palladium Palace Ibiza Resort & Spa, Ibiza, Spanje

2. Op avontuur met je kinderen

Grote kans dat de kinderen hier nog dagen over napraten: klimmen in het bos Acrobosc Ibiza, een outdoor avonturenpark. Slingeren van boom naar boom, wandelen over de touwbruggen en springen op een van de trampolines: ze hoeven zich hier geen moment te vervelen. Er zijn verschillende routes op drie niveaus. Het is dus een perfecte activiteit op Ibiza met kinderen van alle leeftijden. Je vindt het klimbos tussen de levendige plaats Santa Eulalia en het badplaatsje Es Cana.

3. Ibiza met peuter: ga dieren knuffelen

Zijn jouw kinderen echte dierenvrienden? Dat komt goed uit! Ook in de buurt van Santa Eulalia ligt de ecologische boerderij Can Muson. Op de boerderij vind je verschillende dieren die je mag knuffelen en voeren. Een perfect uitstapje op Ibiza met kinderen! Daarnaast vertelt de Ibiziaanse eigenaresse María Marí je alles over de producten die ze op de boerderij op een biologische en verantwoorde manier verbouwen. Proeven kan ook. Bestel een van de traditionele Ibiziaanse gerechten, gemaakt met natuurlijke, verse en altijd biologische producten. Wedden dat jouw kids dat wel lusten?!

De ingang van een boerderij

Foto: boerderij Can Muson, Ibiza, Spanje

4. Verken Formentera samen met je kinderen op de fiets!

Formentera is een klein eiland naast Ibiza en perfect voor een leuke dagtrip met kinderen. De boottocht naar het eilandje duurt maximaal een uur en je kunt vanaf verschillende plaatsen opstappen. Huur bij aankomst op Formentera een fiets, zodat je het hele eiland kunt verkennen. Struin bijvoorbeeld langs de kraampjes in het charmante stadje San Francisco, fiets omhoog naar de kenmerkende witte vuurtoren van ‘Far de la Mola’ en maak een rondje langs de beroemde zoutmeren. Kan je kleintje zelf nog niet fietsen? Er zijn kinderzitjes beschikbaar, dus jouw mini kan gewoon achterop.

Uitzicht op een witte vuurtoren

Foto: Far de la Mola, Ibiza, Spanje

5. Kindvriendelijk uit eten tijdens je vakantie op Ibiza

Ontspannen genieten van een hapje en een drankje kan met kinderen soms best lastig zijn. Gelukkig zijn er genoeg restaurants waar je op Ibiza met kinderen terecht kunt. Bij Musset Café in Santa Gertrudis en het Passion Café Marina Botafoch in Ibiza-stad zit jij lekker op het terras, terwijl de kinderen in de speeltuin aan de overkant hun energie kwijt kunnen. Liever naar het strand? Ga dan naar Playa Es Cavallet. Beach Club El Chiringuito heeft een speciale knutselhoek voor kinderen. Proost!

Conclusie: een vakantie naar ibiza met kinderen is heerlijk.. Hebben we je overtuigd? Bekijk al onze bestemmingen in Ibiza!

Hola! Ik ben Isabel en een echte Spanje fan. In mijn vrije tijd ga ik graag zo vaak mogelijk op reis naar dit prachtige land. Omdat schrijven een grote hobby van me is, is het natuurlijk heel erg tof dat ik zo nu en dan een blog voor Sunweb mag schrijven. Hopelijk kan ik je met mijn verhalen inspireren om ook eens een bezoek te brengen aan een van de mooiste landen van Europa!