Als het weekend is, onderneemt bijna iedereen altijd van alles met de kinderen. We gaan naar de speeltuin, wandelen in het bos of zoeken voor de lunch een leuk restaurant uit met een speelhoek, zodat iedereen een gezellige middag heeft. Als je aan Ibiza denkt, zie je vast grote clubs voor je, vol met dansende mensen. En pittoreske baaitjes, waar je de hele middag zou willen luieren. Maar wist je ook al dat je tijdens een vakantie op Ibiza diverse uitstappen kunt maken waar kinderen heel erg blij van worden?

Van waterpret tot sportieve tripjes, op Ibiza kan het allemaal! Het is zelfs mogelijk om te genieten van een hapje en een drankje, terwijl de kinderen zich vermaken in een speeltuin. Dit klinkt toch als muziek in oren?

Zwemmen

Waterpret gegarandeerd

Tijdens de vakantie een waterpark bezoeken is altijd een feestje! In de bekende plaats Playa d’en Bossa ligt het waterpark Aguamar. Grote zwembaden en vele glijbanen zorgen hier voor de nodige uren waterpret. In deze plaats vind je ook Grand Palladium Palace Ibiza Resort & SPA, een prachtige hotel met veel faciliteiten voor kinderen, waaronder een splashpool. Bovendien heb je ook nog eens de mogelijkheid om een waterfiets te huren en zo vanaf zee uit te kijken op het mooie, langgerekte strand én op een deel van Ibiza-stad. Een prachtig uitzicht!

Vakantie Ibiza Sunweb

Klauteren en klimmen voor jong en oud

Misschien wel de beste activiteit van de hele vakantie: klimmen in het bos Acrobosc Ibiza. Je kunt hier kiezen uit drie routes, zodat het voor de allerkleinsten leuk is om hier te klimmen, maar ook voor de wat oudere kinderen. Slingeren van boom naar boom, over planken lopen die hoog boven de grond hangen en wandelen over touwbruggen. Grote kans dat de kinderen het hier nog dagen over zullen hebben! Het klimbos ligt tussen de levendige plaats Santa Eulalia en het plaatsje Es Cana, waar wij het kindervriendelijke Club Azuline Cala Martina Ibiza aanbieden.

Eten met kinderen

Eten & drinken met de kinderen tijdens de vakantie op Ibiza

Lekker genieten van eten en drinken kan soms best lastig zijn als je met kleine kinderen op vakantie bent. Toch even genieten van een lunch of borrel? Bij Musset Café in Santa Gertrudis kan dit, terwijl je uitzicht hebt op je kinderen die aan de overkant in de speeltuin hun energie kwijt kunnen. Ook is er binnen een speciale speelhoek. Bij het Passion Café Marina Botafoch in Ibiza-stad vind je eveneens een speeltuin aan de overkant voor kleine kinderen, maar ook de al wat grotere kids kunnen hier spelen. Wil je aan het strand genieten van een hapje en drankje? Kies dan voor Playa Es Cavallet. Bij Beach Club El Chiringuito is er namelijk een speciale plek waar geknutseld kan worden, terwijl jij lekker van het uitzicht geniet. Proost!

Formentera

Fietsen op Formentera

Niet helemaal speciaal voor de kinderen, maar ook van dit uitje genieten kleine vakantiegangers gegarandeerd! Het boottochtje naar het ‘eilandje aan de overkant’ is al spannend genoeg. Dit tochtje duurt maximaal een uur en je kunt vanaf verschillende plaatsen op het eiland opstappen. Eenmaal aangekomen kun je, net als op Ibiza, verschillende strandjes bezoeken, maar dan op de fiets! Kan je kindje zelf nog niet fietsen, niet getreurd. Er zijn kinderzitjes beschikbaar, dus jouw mini gaat gewoon achterop.

Met het gezin op vakantie

Ga je mee naar de boerderij?

Dit is wel een heel bijzonder uitje! Can Muson is een ecologische boerderij, niet ver van Santa Eulalia. Deze boerderij is opgericht door María Marí, die op Ibiza geboren is. Je kunt hier van alles te weten komen over de ecologische producten. En wat vooral belangrijk is voor de kleine vakantiegangers: zij mogen de schattige, lieve dieren zelf te eten geven. Daar komt nog eens bij dat je er ook kunt genieten van een overheerlijke lunch! Of ga je toch voor die fruitige smoothie?

Geniet samen met de kinderen van een heerlijke vakantie! En vergeet niet: veel kinderen zijn ook al tevreden als ze iedere dag weer op een ander strand kunnen spelen. Een auto huren en een aantal mooie strandjes bezoeken is daarom altijd een goed idee tijdens je verblijf op Ibiza. Appartementen Blanco Sol is een perfect adres voor als je dit van plan bent.

14 mei, 2021|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter