Door |Geüpdatet op: 03 november, 2022|3.5 min leestijd|

Zin in een zonvakantie? Denk dan eens aan het Spaanse Fuengirola. Deze badplaats aan de Costa del Sol ligt precies tussen het bekende Marbella en Málaga in. Wat er te doen is in Fuengirola? Een hoop! En dat gaat echt verder dan relaxen aan het strand. Wij zetten de vijf leukste bezienswaardigheden in Fuengirola en omgeving voor je op een rij.

1. Ontmoet exotische diersoorten in Bioparc Fuengirola

Bioparc Fuengirola is één van de populairste bezienswaardigheden in Fuengirola en omgeving. In deze dierentuin kom je geen kleine kooien tegen, maar zijn de verblijven ruim opgezet. Ook is de natuurlijke leefomgeving van de dieren zo goed mogelijk nagebootst. Wandel door het regenwoud van Zuidoost-Azië en bekijk de wilde tijgers die vrij rondlopen op het grote terrein. Een enorme Baobab boom – die meer dan 1000 jaar oud is – kijkt uit over het hele park. Daaromheen zijn de bossen van Madagaskar nagebootst. Lukt het jou om de nijlpaarden, luipaarden, leeuwen, tijgers en apen in dit park te spotten?

Een machtige tijger in populaire dierentuin Bioparc Fuengirola

Foto: populaire bezienswaardigheid Bioparc Fuengirola

2. Zonnebaden op het heerlijke zandstrand

Strandliefhebbers opgelet! Fuengirola staat bekend om zijn acht kilometer lange strandpromenade. Dit is de langste van heel Spanje. Bijzonder hè? De boulevard begint bij het Sohail kasteel en eindigt bij Torreblanca. Het strand is een goede plek om heerlijk te ontspannen met de hele familie. Huur een kajak of boot en beleef een gezellige middag op het water. Of maak er een sportieve dag van en ga hardlopen of skaten op de boulevard. Wil je even ontspannen? Zoek een leuk plekje uit op het fantastische zandstrand of kies voor een gezellige strandbar. Het is heerlijk om hier ‘s avonds heen te gaan en te kijken hoe de zon wegzakt. Eén ding is zeker, het strand van Fuengirola is één van de bezienswaardigheden die je echt niet mag missen.

3. Bewonder opgravingen uit de Romeinse tijd

In het hart van Fuengirola ligt een archeologische vindplaats van grote historische waarde. Ben je in Fuengirola, dan mag je de Finca del Secretario zeker niet overslaan. Dit Romeinse openluchtmuseum werd per ongeluk ontdekt bij de aanleg van een spoorlijn in 1970. Het park biedt een fantastische reis naar het verleden. Hier ontdek je de levenswijze van de bewoners in de Romeinse tijd. Bewonder archeologische opgravingen van een Romeinse villa, een zoutziederij, een pottenbakkerij en een thermencomplex. Ook vind je hier het beroemde marmeren beeld Venus van Fuengirola. Zeker een bezoekje waard als je van geschiedenis en Romeinen houdt.

4. Wandel over het plein in Fuengirola centrum

Plaza de la Constitución behoort tot de mooiste pleinen in Andalusië en is één van de leukste bezienswaardigheden aan de Costa del Sol. Je vindt dit plein in het centrum van Fuengirola. Wat daar te doen is? Bezoek de indrukwekkende kerk, struin over de verschillende markten of neem een drankje in één van de vele cafés en restaurants. Trek gekregen van het wandelen? Zoek een zonnig plekje uit op een gezellig terras. De tapasplanken die hier op de kaart staan zijn echt een aanrader. Nog ruimte over voor het dessert? Doe lekker Spaans en kies voor churros.

Plaza de la Constitución is een kleurrijk plein in het centrum van Fuengirola

Foto: Plaza de la Constitución in het centrum van Fuengirola

5. Bezoek het kasteel van Fuengirola

Ben je benieuwd wat er allemaal te doen is in de omgeving van Fuengirola? Net buiten de stad vind je het kasteel van Sohail, dat is uitgegroeid tot hèt symbool van de stad. Dit kasteel staat op een heuvel, waardoor je indrukwekkend uitzicht over de zee hebt. Als je goed kijkt, zie je zelfs het Sierra de Mijas gebergte liggen. Vroeger werd het kasteel van Sohail gebruikt om de kustlijn te verdedigen. Tegenwoordig geniet je hier in de zomermaanden van culturele evenementen en concerten. In het bijbehorende museum leer je meer over de bezettingsgeschiedenis van de stad. Leuk weetje: Het kasteel is vernoemd naar Sohail, de helderste ster op het zuidelijk halfrond.

Bovenaanzicht van het kasteel van Sohail, aan de kust van Fuengirola

Foto: Fuengirola staat bekend om het kasteel van Sohail

Weet jij nu wat te doen in Fuengirola? Bekijk de beste plekken om te overnachten in Fuengirola en plan je volgende vakantie vandaag nog.

Hi! Ik ben Marleen, één van de reisexperts van Sunweb. Er is niets liever wat ik doe dan reizen! Bij mij ben je aan het juiste adres voor tips over de mooiste plekken in Europa. Waar gaat jouw eerstvolgende vakantie naar toe?