Door |Geüpdatet op: 21 oktober, 2022|3.6 min leestijd|

Een vakantie naar El Arenal aan de kust van Mallorca betekent ultiem genieten onder de Spaanse zon. Kom tot rust of zoek juist de actie op aan zee. Maak onvergetelijke tripjes naar de bezienswaardigheden vlakbij El Arenal en leef je daarna uit in het uitgaansgebied. Deze badplaats heeft het allemaal. Lees snel verder en plan je vakantie!

1. Strand of shoppen? Allebei!

Zodra je op het zonovergoten Mallorca uit het vliegtuig stapt, voelt het écht als vakantie. Hoe kan het ook anders, met zoveel mooie stranden binnen handbereik. Op het prachtige, brede strand van El Arenal vind je douches, parasols en bedjes om heerlijk op weg te dutten in de zon. De perfecte plek voor ultieme ontspanning. En dat niet alleen, want pal naast het strand ligt een lange boulevard vol gezellige barretjes, restaurants en winkeltjes. Strijk neer op een terrasje tussen de palmbomen voor een verfrissend koud drankje en heerlijke Spaanse tapas of verse vis. Na een strandvakantie in El Arenal kom je gegarandeerd thuis met een mooi zongebruind huidje en de leukste souvenirs voor heel de familie.

Het strand van El Arenal met allemaal parasols naast elkaar

Foto: ultieme ontspanning op het strand van El Arenal

2. Dansen tot de zon op komt

Naast een fijn strand vind je in El Arenal hét uitgaanscentrum van het eiland Mallorca. Geen wonder dat deze vakantiebestemming erg populair is onder jongeren. Wat er te doen is in El Arenal voor de feestgangers? Er is van alles; van grote discotheken en clubs tot après-ski barretjes en zelfs Nederlandse kroegen. Een echt partyparadijs! Begin met een cocktail op de boulevard en duik daarna het nachtleven in. Hier beleef je elke avond een zwoele zomeravond. De belangrijkste clubs en feestcafés liggen dicht bij elkaar, dus je kunt ze allemaal proberen. Uitgefeest? Dan haal je natuurlijk nog even een frikandel of kaassoufflé bij de snackbar. Nu is je stapavond écht compleet.

3. (Ont)spanning op het water

Als je op zoek bent naar activiteiten in El Arenal haal je je hart op aan de kustlijn. Op en om het water is er genoeg te doen. Huur zelf een bootje of boek een catamarantocht en kom tot rust tussen de schitterende golven. Voor echte snelheidsduivels zijn er verschillende watersporten om uit te kiezen. Ga jij voor een ritje op een razendsnelle jetski of spring je achterop de banaan? Een andere aanrader: ga parasailen voor een adembenemend uitzicht vanuit de lucht. Nog niet klaar met feesten na gisteravond? Proost dan nog een keer op een heuse partyboot. Bijslapen doe je natuurlijk op het strand met je tenen in het warme zand. Waar wacht je nog op?

4. Indrukwekkende ondergrondse meren

Verbreed je horizon met nog meer activiteiten op Mallorca in de buurt van El Arenal. De waanzinnige Cuevas del Drach-grotten bijvoorbeeld, in de buurt van Porto Cristo. Deze grotten zijn ook wel bekend als ‘de drakengrotten van Mallorca’, een toepasselijke naam voor deze sprookjesachtige bezienswaardigheid. De grotten liggen 25 meter onder de grond en zijn kilometers groot. Vaar met een bootje door de grotten en kijk je ogen uit. Overal zie namelijk je fascinerende stalactieten en stalagmieten aan de vloeren en plafonds. Met de auto is het een uurtje rijden, maar dit natuurfenomeen is de rit meer dan waard. Beloofd.

De binnenkant van de Cuevas del Drach-grotten

Foto: de Cuevas del Drach-grotten vlak bij Porto Cristo

5. Dagtrip naar Palma de Mallorca

Wie op vakantie gaat naar Mallorca mag een bezoek aan de hoofdstad Palma de Mallorca zeker niet overslaan. En je hebt geluk, want vanaf El Arenal is het slechts 20 minuten rijden met de auto. De stad barst van de gezellige terrasjes, veelzijdige winkelstraten en prachtige bezienswaardigheden. De imposante kathedraal genaamd Le Seu bijvoorbeeld, één van de mooiste kerken van Spanje. Maar ook het Almudaina paleis en de vele pittoreske pleintjes zijn absoluut een bezoekje waard. Je proeft hier de echte Spaanse sfeer. Boek een tour of ontdek de mooiste plekjes van de stad op eigen houtje. En natuurlijk houd je tijd over voor de lekkerste Spaanse tapas bij een authentiek Spaans barretje. Die zijn er genoeg!

De imposante kathedraal genaamd Le Seu

Foto: de imposante kathedraal van Le Seu

Welke van deze bezienswaardigheden in El Arenal staat bovenaan jouw lijstje? Boek nu je accommodatie in El Arenal via Sunweb en maak je klaar voor een geweldige zonvakantie.

Hi! Ik ben Marleen, één van de reisexperts van Sunweb. Er is niets liever wat ik doe dan reizen! Bij mij ben je aan het juiste adres voor tips over de mooiste plekken in Europa. Waar gaat jouw eerstvolgende vakantie naar toe?