Door |Geüpdatet op: 28 juli, 2022|3.7 min leestijd|

Vamos a la playa? Op Mallorca zit je goed. Hier vind je zoveel ansichtkaart-waardige stranden dat je nog keuzestress zou krijgen. En dat is natuurlijk niet de bedoeling, stress op vakantie. Daarom hier de vijf mooiste stranden van Mallorca.

De mooiste stranden op 2,5 uur vliegen

Je stapt in een vliegtuig en na 2,5 uur vliegen zet je voet op Mallorca: een schitterend en veelzijdig eiland in de Middellandse Zee met een schat aan unieke, prachtige plekken. Zelfs de meest fanatieke sporters en avonturiers zwichten hier voor een dagje strand. Dit geliefde eiland van Spanje heeft meer dan 150 stranden en qua schoonheid doet de één amper onder voor de ander. Toch zijn er favorieten te ontdekken.

Alles wat je kunt wensen in Alcúdia

Alcúdia is één van de meest noordelijk gelegen plaatsen van Mallorca. Het leuke is dat je hier in één badplaats eigenlijk alles vindt voor een geslaagde vakantie. Een prachtig oud centrum, fijne winkeltjes, zonovergoten terrassen. En dus ook een aantal van de mooiste stranden van het eiland. Terwijl de kinderen heerlijk spetteren langs de ondiepe waterlijnen, genieten de ouders van een koel drankje onder een palmboom. Het nagenoeg witte zand en uitzicht op helderblauw water en bergen zijn natuurlijk een fijne bijkomstigheid.

Strand met palmbomen, zon, blauw water en bergen in de verte

Foto: Alcúdia heeft één van de witste en breedtste stranden van Mallorca, Spanje

Kleinschalig genieten in Cala D’or

Even een klein lesje Spaans om je uit te leggen waarom Cala D’or in de top vijf van mooiste stranden op Mallorca staat. Cala staat voor baai. Or betekent goud. Ofwel: de gouden baai. Daar is geen Spaans woord aan gelogen. In deze leuke plaats vind je acht schitterende kleine calas. Fijn als je niet van drukke stranden houdt. Vanuit je hotel loop je in een paar minuten naar elke baai. Als je dat wilt, geniet je dus iedere dag van een ander uitzicht. De ene dag in de natuurlijke schaduw van ruige rotspartijen, de andere dag onder een gekleurde parasol met heerlijk restaurantjes in de buurt.

Baai met helderblauw water omringd door natuur

Foto: de gouden baai, Cala d’Or, Mallorca, Spanje

De benen strekken in Playa de Palma

Het strand is lang, de boulevard is levendig: in deze badplaats is het flaneren uitgevonden. Tenminste… dat kun je je zomaar voorstellen. De boulevard is ongeveer 7 kilometer lang en loopt van de haven van El Arenal helemaal door tot aan de haven van Ca’n Pastilla. Langs de boulevard kun je bij één van de strandhuisjes, balneario’s genoemd, gezellig iets eten of drinken. Dit mooie brede zandstrand doet bijna Amerikaans aan. Miami misschien… Alleen dan iets dichter bij huis.

Eén met de natuur in Cala Mesquida

Verslavend. Misschien is dat wel de beste omschrijving voor het strand van Cala Mesquida. Dit zachte, goudgele strand loopt langzaam af in zee. Het water is blauwer dan blauw. Dat maakt het een heerlijke plek voor kinderen om te spelen – en voor volwassenen om een verkoelende duik te nemen. Een bergachtig landschap omringt deze baai. Eigenlijk valt er geen reden te verzinnen om hier nog weg te gaan. Behalve misschien een wandeling door de duinen achter het strand. Hier loopt een lange houten wandelbrug die je langs prachtige uitzichten voert. Een aanrader als je even iets anders wilt dan zonnen, zwemmen of schelpen zoeken.

Loom genieten in Palma Nova

Alléén al die naam. Palma Nova Mallorca. Zo tropisch. En geloof me: de stranden zijn het ook. In deze badplaats aan de zuidwestelijke zijde van het eiland, vind je 3 stranden die allemaal de moeite waard zijn. Meer dan. Als je graag toekijkt hoe schepen aanmeren en afvaren, is Porto Novo naast de haven een aanrader. Daarnaast vind je het wat rustigere Palma Nova strand, dat tussen twee mooie rotspartijen ligt. En daarnaast ligt weer Son Matias, het langste strand. Het zand is hier hagelwit en voor de kids is er genoeg te doen. Een ijsje halen? Misschien een tochtje op een waterfiets?

Strand aan de blauwe zee omringd met groen en appartementen

Foto: het rustige strand Palmavona, Calvià, Mallorca, Spanje

Wil je de mooiste stranden van Mallorca met eigen ogen bekijken? Snappen we helemaal! Via Sunweb boek je een heerlijke vakantie op dit eiland. Vind je ideale hotel of appartement op Mallorca. Nog een laatste tip: maak MB’s vrij op je telefoon. Want op deze strandvakantie maak je de meest schitterende foto’s.

Hola! Ik ben Isabel en een echte Spanje fan. In mijn vrije tijd ga ik graag zo vaak mogelijk op reis naar dit prachtige land. Omdat schrijven een grote hobby van me is, is het natuurlijk heel erg tof dat ik zo nu en dan een blog voor Sunweb mag schrijven. Hopelijk kan ik je met mijn verhalen inspireren om ook eens een bezoek te brengen aan een van de mooiste landen van Europa!