Door |Geüpdatet op: 21 september, 2022|4.3 min leestijd|

Je Disney-idool ontmoeten of racen in razendsnelle achtbanen, wie wil dat nou niet? Maak je relaxvakantie compleet met een beetje actie in één van de leukste pretparken van Europa: Disneyland Parijs, Europa Park, PortAventura World, LEGOLAND, Movie Park en natuurlijk Phantasialand. Welke wordt jouw favoriet? Ontdek alles over de mooiste, leukste en grootste pretparken van Europa.

1. Disneyland – Parijs, Frankrijk

Dat Disneyland Parijs het grootste pretpark in Europa is verbaast je waarschijnlijk niets. De kids, maar ook mama en zelfs oma herinneren zich een jeugd vol Disney-verhalen met idolen als Assepoester en Peter Pan. Tijdens een bezoek aan dit indrukwekkende pretpark in Frankrijk komen al je Disney-dromen uit in de sprookjesachtige attracties. Disneyland Parijs bestaat uit twee delen. Het hoofdpark is Disneyland Park, de sprookjeswereld met het wereldberoemde roze kasteel. Later werd het naastgelegen Walt Disney Studios Park geopend, waarin je een kijkje kunt nemen achter de schermen van Hollywood. Samen vormen deze parken met gemak het grootste attractiepark van Europa. Meer dan genoeg te doen dus, voor de hele familie!

2. Europa Park – Rust, Duitsland

Ook het Europa Park in Duitsland behoort tot de beste pretparken van Europa. In 2021 won het park zelfs de Golden Ticket Award voor ‘beste pretpark ter wereld’! Wat is er dan zo bijzonder aan dit park? Je kunt hier 15 landen ontdekken in één dag. Zo proef je de lokale sfeer van meerdere Europese landen, ook als je er de tijd of het budget niet voor hebt. Daarnaast geniet je van meer dan 100 attracties en entertainment van topklasse. Maak een ritje in bloedstollende achtbanen als Silver Star of Atlantica SuperSplash en sluit de dag af met een onvergetelijke show. Ook het showprogramma is al meerdere malen bekroond met awards. Plezier gegarandeerd dus, voor jong en oud.

De achtbanen door het water in Europa park, Duitsland

Foto: Europa Park in Duitsland

3. PortAventura World – Salou, Spanje

Daredevils opgelet! Ben jij klaar voor een ritje in de ‘Shambhala Expedición al Himalaya’, die met haar hoogte van 78 meter één van de hoogste achtbanen van Europa is? Je vindt deze achtbaan in het enorme themapark PortAventura World, nog één van de grootste pretparken van Europa en tevens het grootste pretpark van Spanje. Een dag in dit spectaculaire park voelt als een reis door verschillende landen zoals China en Mexico, maar ook door karakteristieke gebieden zoals het Wilde Westen. Ook Ferrari Land – perfect voor echte snelheidsduivels – en het Caribe Aquatic Park vol met verfrissende zwembaden en glijbanen behoren tot PortAventura World. Hier vind je meer dan genoeg attracties voor een onvergetelijke tijd. Heb je aan één dag niet genoeg? Boek een accommodatie in Salou en maak er een meerdaagse belevenis van.

4. LEGOLAND – Billund, Denemarken

Volgens LEGO-liefhebbers is dit park natuurlijk het mooiste pretpark van Europa. De naam zegt het al: hier is alles (oké, bijna alles) gemaakt van LEGO! Maak een spannende Safari tussen wilde LEGO-dieren, haal je LEGOLAND-rijbewijs, vlieg mee met een draak in de achtbaan en ervaar de grote wereld in het klein – helemaal gemaakt van LEGO. Na een bezoekje aan dit Deense pretpark komen de kleinste bezoekers ongetwijfeld thuis met een bak inspiratie om lekker te bouwen. Bonus: zo zijn ze ook ná de vakantie nog wel even zoet.

de ingang van LEGOLAND in Denemarken

Foto: LEGOLAND in Denemarken

5. Movie Park – Bottrop, Duitsland

Zijn jouw kids helemaal gek van Nickelodeon-figuren als Dora en Spongebob? Dan is Movie Park Germany de perfecte aanvulling op jullie familievakantie. Of voor een dagtrip! Ondanks dat het pretpark in Duitsland ligt, is het namelijk relatief dichtbij vanuit Nederland. Met de auto rijd je er vanaf Rotterdam binnen twee uur naartoe. En dat voor één van de beste attractieparken van Europa! Ook voor volwassenen is er genoeg te doen. Op de ‘Hollywood Studio Set’ word je bijvoorbeeld filmster voor één dag, compleet met rode loper en persoonlijk opnameschema. Wie weet ontdek je wel een nieuw talent?

6. Phantasialand – Brühl, Duitsland

Op vakantie in het gezellige Duitse Cochem? Breng dan zeker een bezoekje aan Phantasialand. Met de auto is het iets meer dan een uur rijden naar dit sprookjespark. En dat is het waard, want je waant je in een compleet andere wereld zodra je binnenstapt. Laat je betoveren door fantasieën vol elfjes, stoere attracties, onvergetelijke avonturen en fascinerende shows. De kids vermaken zich prima in de zweefmolen of het mini-reuzenrad terwijl de ouders verblijd worden met overheerlijke gerechten in één van de internationale restaurants die het park te bieden heeft. Restaurants van deze kwaliteit zijn uniek voor een pretpark. Grote kans dat Phantasialand daardoor één van de populairste pretparken van Europa is. Maar pas op: eet jezelf niet misselijk, want er zijn genoeg achtbanen die je zeker een keertje moet proberen. De achtbaan Taron bijvoorbeeld, waarbij je razendsnel gelanceerd wordt. Wie durft?!

De attracties van Phantasialand in Duitsland

Foto: Phantasialand in Duitsland

Wat vind jij het leukste pretpark van Europa? Kies een accommodatie in de buurt via Sunweb en maak je klaar voor een onvergetelijke ervaring. Combineer je pretparkbezoek met daarna een dagje op één van de mooiste stranden van Europa. Een beetje ontspanning is ten slotte wel nodig na al die sensatie!

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?