1. Home
  2. Vakantie
  3. Duitsland
Duitsland

Vakantie Duitsland

Algemene informatie

Vele Nederlanders brengen hun vakantie door in ons schitterende buurland Duitsland. En terecht. Het is een zeer veelzijdig land en je rijdt er met de auto in no time naartoe. Tijdens een vakantie naar Duitsland kun je werkelijk alle kanten op. Of je nu van wandelen in de prachtige natuur houdt, bijzondere cultuurschatten wil ontdekken of graag helemaal tot rust komt in een mooi hotel met ontspanningsmogelijkheden. Er is echt voor ieder wat wils. Ook vakantiegangers die het liefst alleen maar bruisende steden bezoeken kunnen in dit land hun hart ophalen.

 

Ontdek prachtige regio’s tijdens een autovakantie in Duitsland

Wie met de auto op vakantie naar Duitsland gaat, kan genieten van al het moois dat Duitsland te bieden heeft. De Moezel bijvoorbeeld is niet ver rijden en erg populair voor een korte of wat langere vakantie in Duitsland. Ook niet ver rijden is de deelstaat Noordrijn-Westfalen dat een groot scala aan cultureel aanbod heeft. Maar ook de grote warenhuizen zijn bij veel toeristen in trek. In het mooie Sauerland vind je diverse stuwmeren zoals de Biggesee en de Hennesee, prachtig! De meest bekende plaatsen in dit gebied zijn Willingen en Winterberg, waar je ’s zomers heerlijk kunt wandelen en ’s winters kunt langlaufen en skiën. Deze regio is perfect voor een familievakantie!  Ook aan kinderen is gedacht in het Sauerland: er zijn diverse pretparken met veel uiteenlopende attracties. Het afwisselende landschap van Nedersaksen met haar idyllische plaatsjes is fantastisch om doorheen te rijden op je gemak en vergeet niet uit te stappen voor een mooie foto voor in je fotoboek.

 

Een vakantie naar Duitsland is een bezoekje aan de hoofdstad

Berlijn is de grootste stad van Duitsland en ook nog eens de hoofdstad. Deze stad heeft werkelijk alles. Bezoek de belangrijke bezienswaardigheden: het Holocaustmonument, de Berlijnse Muur, Potsdamer Platz, Brandenburger Tor, Charlottenburg Paleis en het Olympisch Stadion. Neem een kijkje in het bruisende uitgaansleven vol kleurrijke cocktailbars, swingende discotheken en gezellige cafés. En maak gebruik van de vele winkelmogelijkheden zoals de Kurfürstendamm, Kaufhaus des Westens (KaDeWe), de Friedrichstraße en Quartier 206. Deze schitterende stad mag je tijdens een vakantie in Duitsland eigenlijk niet missen!

 

Het groene dak van Europa

Zo wordt het Beierse woud ook wel genoemd. Het is één van de grootste en meest oorspronkelijke bosgebieden. De hoogste berg is de Grosse Arber (1456 m) bij Bayerisch Eisenstein, waar men ook wintersportmogelijkheden aantreft. Tot de belangrijkste doelstellingen behoren, naast het in stand houden van de schitterende natuur, het behoud en herstel van tradities. Zo is het oude glasblazen een ambacht dat men nog steeds uitoefent. Andere bezienswaardigheden zijn de kasteelruïnes op eenzame rotsen. Wandelen kan volop in het Nationale Park Bayrische Wald: 6000 kilometer wandelwegen wachten op je!

 

Eet smakelijk

Lekker eten tijdens de vakantie is natuurlijk heel belangrijk. Worst is erg populair in Duitsland. Je kunt dit werkelijk overal krijgen en in alle soorten en maten. Ook is men gek op gebak: populair zijn kaneelbroodjes, kruimelgebak en chocoladetaart, heerlijk! Probeer een keer de ‘Brezel’: de grote, zoute krakeling, vooral erg lekker als hij nog warm is. Wil je gewoon een keer brood eten, dat kan ook. Voor de liefhebbers is het donkere zuurdesembrood met een aparte smaak. Bijna vanzelfsprekend houden ze in Duitsland ook van een drankje. Een lekker koud biertje, een fris wijntje of een glaasje jenever? De keuze is aan jou!

Corona informatie

Deze informatie is met zorg samengesteld door Sunweb op basis van informatie verstrekt door de lokale autoriteiten. Het kan zijn dat er op het moment van boeken andere maatregelen gelden dan wanneer je vakantie begint. Aangezien de genoemde maatregelen voortdurend aan veranderingen onderhevig zijn kunnen hier geen rechten aan worden ontleend en aanvaardt Sunweb geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele schade die ontstaat door het gebruik van deze informatie.

Corona regelgeving op de bestemming

Belangrijke informatie betreft verplichte reisdocumentatie
Ja
Bekijk hier de FAQ pagina.
Afstand in publieke ruimtes
Ja
1,5 meter afstand.
Mondkapjes
Ja

Verplicht (vanaf 6 jaar) in openbaar vervoer, openbare gebouwen en winkels. Ook bij het betreden en rondlopen in restaurants. Bovendien overal waar het onmogelijk is om afstand te houden. In het openbaar vervoer en in winkels dien je een masker met filter (zoals de FFP2) te dragen.

Vanaf 14 jaar dien je altijd een masker met een filter (FFP2, KN95 of N95) te dragen.

Maximaal aantal personen buiten
Ja

1 huishouden + 1 ander persoon (kinderen onder de 14 jaar uitgezonderd).

Of 3 huishoudens tot 10 personen als je getest bent.

Is het toegestaan om een accommodatie te delen met mensen buiten het eigen huishouden?
Ja
Avondklok of andere tijden met afwijkende regels
Nee
Restaurants
Open
Voor het bezoeken van horecagelegenheden geldt de volgende regel (vanaf 6 jaar): De gevaccineerde – hersteld regel (2-G).
In Willingen geldt: van 6-18 jaar wordt een negatief testresultaat niet ouder dan 48 uur geaccepteerd. In Winterberg geldt dit van 6-18 jaar. En belangrijk voor Winterberg: 2G+ geldt (voor iedereen) als er gedanst wordt: 2G +  een negatief testresultaat niet ouder dan 48 uur.
Bars
Open
Voor het bezoeken van horecagelegenheden geldt de volgende regel (vanaf 6 jaar): De gevaccineerde – hersteld regel (2-G).
In Willingen geldt: van 6-18 jaar wordt een negatief testresultaat niet ouder dan 48 uur geaccepteerd. In Winterberg geldt dit van 6-18 jaar. En belangrijk voor Winterberg: 2G+ geldt (voor iedereen) als er gedanst wordt: 2G +  een negatief testresultaat niet ouder dan 48 uur.
Discotheken, clubs, nachtleven
Open
Voor het bezoeken van horecagelegenheden geldt de volgende regel (vanaf 6 jaar): De gevaccineerde – hersteld regel (2-G).
In Willingen geldt: van 6-18 jaar wordt een negatief testresultaat niet ouder dan 48 uur geaccepteerd. In Winterberg geldt dit van 6-18 jaar. En belangrijk voor Winterberg: 2G+ geldt (voor iedereen) als er gedanst wordt: 2G +  een negatief testresultaat niet ouder dan 48 uur.
Supermarkten en drogisterijen
Open
Activiteiten, attracties en bezienswaardigheden
Open
De volgende regel geldt (vanaf 6 jaar): De gevaccineerde – hersteld regel (2-G).
In Willingen geldt: van 6-18 jaar wordt een negatief testresultaat niet ouder dan 48 uur geaccepteerd. In Winterberg geldt dit van 6-18 jaar.
Evenementen (binnen & buiten)
Open
Met Corona pas. Let op! Soms gelden afwijkende regels.
Openbaar vervoer & taxi's
Ja
Stranden
Open
Goed om te weten
Voor toegang tot accommodaties geldt voor alle leeftijden de volgende regel: De gevaccineerde – hersteld regel (2-G).

Populaire accommodaties

Praktische informatie

Hoofdstad:
De hoofdstad van Duitsland is Berlijn.

Taal:
De officiële taal is Duits. Maar met Engels kun je vaak ook terecht.

Tijd:
Duitsland heeft geen tijdsverschil met Nederland. Dit geldt zowel voor de zomer- als de wintertijd.

Valuta:
De officiële munteenheid van Duitsland is de euro. Pinnen is geen probleem. Vrijwel overal zijn betaalautomaten aanwezig waar u kunt pinnen. Ook betalen met creditcard is op vele plaatsen mogelijk.

Voltage:
Het voltage is 230 volt. Je hebft geen verloopstekker nodig.

Reisdocumenten:
Je dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldig identiteitsbewijs.

Alarmnummer:
Het alarmnummer in Duitsland voor de politie, ambulance en brandweer is 112.

Naar Duitsland reizen met de auto:
•de maximum snelheid op de snelwegen is 130 km/uur
•op Duitse snelwegen geldt voor toeristen geen tolheffing
•in Duitsland is het verplicht autobanden te hebben die 'geschikt zijn voor de weersomstandigheden'. Bij winterse weersomstandigheden zijn in Duitsland winterbanden verplicht. Op sommige plaatsen is het gebruik van sneeuwkettingen verplicht.De verplichting wordt door middel van verkeersborden aangegeven
•Milieusticker voor stadscentra Duitsland.
Steeds meer Duitse steden weren vervuilende auto’s uit het centrum. Alleen met een milieusticker krijgt men toegang tot de stadscentra en sommige B-wegen (Umweltzone). Ook buitenlandse toeristen moeten een milieusticker op de auto hebben. Deze milieustickers (Umweltplaketten) zijn te koop bij de ANWB of bij de Duitse keuringsinstanties TÜV en Dekra.

Kijk voor een actueel overzicht van steden met Umweltzones en hun omvang op de website van het Duitse Umweltbundesamt.

Eten en drinken:
Duitsland staat niet alleen bekend om het heerlijke koude bier en de bratwurst. Knappend vers brood in vele varianten, warme knödels (deegwaar) met hartige of zoete vulling, wildspecialiteiten en vele regionale specialiteiten. Het is teveel om op te noemen en de Duitse keuken is dan ook fantastich.

Fooien:
Het is in Duitsland de gewoonte om in bars en restaurants een fooi van ongeveer 3 to 5% te geven.

Openingstijden:
In Duitsland zijn de winkels geopend van maandag t/m vrijdag van 09.00-18.00 uur, of zelfs tot 20.00 uur. Op zaterdag zijn de meeste winkels van 09.00 tot 12.00 of 14.00 uur geopend en sommige tot 17.00 uur.