1. Home
  2. Vakantie
  3. Duitsland
  4. Sauerland
Sauerland

Vakantie Sauerland

Algemene informatie

Ben je toe aan een ontspannen vakantie niet ver van huis? In slechts een paar uur rijd je met de auto al naar het prachtige, Duitse Sauerland.
Het landschap van Sauerland kenmerkt zich door het middelgebergte, vele meren, dalen, groene hoogvlaktes begroeit met bossen en gezellige dorpen en stadjes. Verliefd worden op dit stukje
Duitsland gaat dan ook vanzelf. Maar ook dankzij de gastvrije sfeer, de vele recreatieve mogelijkheden en de natuur, boeken ieder jaar weer vele Nederlandse vakantiegangers graag een autovakantie naar Sauerland.

De natuur in Sauerland
Tijdens je vakantie in Sauerland heb je vele, recreatieve mogelijkheden. Er zijn diverse stuwmeren zoals de Biggesee en de Hennesee. Je kunt hier aan boord gaan van één van de rondvaartboten en genieten van prachtige uitzichten. Ga je graag fietsen dan kun je je hart ophalen in de Bike Arena Sauerland en heerlijk wandelen kan in het schitterende wandelgebied van Rothaarsteig. Je kunt een bezoek brengen aan vele natuurverschijnselen zoals de indrukwekkende druipsteengrotten Atta-Höhle in Attendorn en het Amsberger Wald, waar je een wandeling kunt maken door een mooi, gevarieerd landschap.

Culturele bezienswaardigheden tijdens een vakantie in Sauerland
Cultuur opsnuiven kan in de verschillende steden en dorpen in Sauerland: Korbach is een charmant vakwerkdorp en in de wijk Alter Flecken in Freudenberg vind je ook veel van deze mooie vakwerkhuizen. Kinderen kunnen zich goed vermaken op diverse rodelbanen of in één van de fantastische pretparken met vele uiteenlopende attracties. De meest bekende plaatsen van Sauerland zijn Willingen en Winterberg, waar je ’s zomers heerlijk kunt wandelen en ’s winters kunt langlaufen en skiën.

Corona informatie

Deze informatie is met zorg samengesteld door Sunweb op basis van informatie verstrekt door de lokale autoriteiten. Het kan zijn dat er op het moment van boeken andere maatregelen gelden dan wanneer je vakantie begint. Aangezien de genoemde maatregelen voortdurend aan veranderingen onderhevig zijn kunnen hier geen rechten aan worden ontleend en aanvaardt Sunweb geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele schade die ontstaat door het gebruik van deze informatie.

Corona regelgeving op de bestemming

Afstand in publieke ruimtes
Ja
1,5 meter afstand.
Mondkapjes
Ja

Verplicht (vanaf 6 jaar) in openbaar vervoer, openbare gebouwen en winkels. Ook bij het betreden en rondlopen in restaurants. Bovendien overal waar het onmogelijk is om afstand te houden. In het openbaar vervoer en in winkels dien je een masker met filter (zoals de FFP2) te dragen.

Vanaf 14 jaar dien je altijd een masker met een filter (FFP2, KN95 of N95) te dragen.

Verplichte documentatie voor aankomst
Ja
Nederlanders dienen dit formulier in te vullen.

Wanneer je van Nederland naar Duitsland reist moet je zich vóór vertrek registreren via
deze link. Het negatieve testresultaat van een PCR- of antigeensneltest, het bewijs van vaccinatie of herstel moet je dan ook meteen tijdens het registreren uploaden. De registratiebevestiging en één van de coronabewijzen neem je mee op reis. Je moet deze documenten laten zien voordat je in het vliegtuig of op de trein stapt. Reis je met de auto? Dan kunnen de registratiebevestiging en het coronabewijs aan de grens of onderweg in Duitsland worden gecontroleerd.

Wanneer je moet testen, mag de antigeensneltest hooguit 48 uur en de PCR-test kan hooguit 72 uur voor aankomst in Duitsland worden afgenomen. Het testresultaat moet negatief zijn en in het Duits, Engels, Spaans, Frans of Italiaans zijn opgesteld (schriftelijk of digitaal). De testverplichting geldt voor elke reiziger van 6 jaar en ouder.

Vanaf Nederlandse luchthavens dien je
hier een gezondheidsformulier in te vullen. Als je weer naar huis gaat, dan heb je deze ook weer nodig. Zorg ervoor dat je hem 2x uitprint.
Covid test op bestemming bij aankomst
Nee
Verplichte documentatie op bestemming bij terugkeer naar huis (eis bestemming)
Nee
Verplichte documentatie op bestemming bij terugkeer naar huis (eis thuisland)
Ja

Voor de reis terug naar Nederland:
Het gezondheidsformulier dat je op de heenreis, vanaf 13 jaar, ook nodig hebt vind je hier.
Per 08 augustus is voor iedereen vanaf 12 jaar een Digital Covid Certificaat verplicht (met bewijs van vaccinactie, herstel na eerdere besmetting of een PCR- test van max. 72 uur of een Antigentest van max. 24 uur.

Voor de reis terug naar België:
48 uur voordat je terugvliegt dien je
dit formulier in te vullen.
Kom je uit een groen of geel gebied is een test of thuisqurantaine niet nodig.
Kom je uit een rood gebied en ben je een inwoner van België, dan is het Digital Covid Certificaat geldig (met een bewijs van vaccinactie, herstel na eerdere besmetting of een PCR- test of een Antigentest verplicht. Voldoe je hier niet aan, dan dien je in quarantaine te gaan, met een test op dag 1 en 2.
Kom je uit een rood gebied en ben je been inwoner van België, dan is het Digital Covid Certificaat geldig (met een bewijs van vaccinactie, herstel na eerdere besmetting of een PCR- test of een Antigentest verplicht. Zonder Digital Covid Certificaat is een PCR test van max. 72 uur verplicht voor aankomst in België.

Vanaf 08 augustus 2021:
Wanneer je terugkomt uit een EU land met kleurcode geel, is het vanaf 12 jaar verplicht om bij terugkomst naar Nederland te voldoen aan de volgende eisen:
1. Beschikken over een Europees DCC (Digitaal Corona Certificaat), welke je kunt vinden in de CoronaCheck app. Dit moet bestaan uit minimaal één van onderstaande eisen:
- Een bewijs van volledige vaccinatie tegen corona (min. 14 dagen na de laatste vaccinatie).
- Een bewijs van herstel na corona n.a.v. een eerdere positieve PCR-test, afgegeven door de GGD (antigeentest telt niet). Dit bewijs moet tenminste 11 dagen (en niet langer dan 180 dagen) oud zijn.
- Een negatieve coronatest (max. 24 uur voor een Antigeen test en max. 72 uur voor een PCR test).

2. Wanneer je met het vliegtuig naar Nederland terugkeert is het vanaf 13 jaar verplicht om deze gezondheidsverklaring in te vullen (2 x printen voor zowel de heen- als terugreis of opgeslagen op je telefoon).

Voor de reis terug naar België:
48 uur voordat je terugvliegt dien je
dit formulier in te vullen.
Kom je uit een groen of geel gebied is een test of thuisqurantaine niet nodig.
Kom je uit een rood gebied en ben je een inwoner van België, dan is het Digital Covid Certificaat geldig (met een bewijs van vaccinactie, herstel na eerdere besmetting of een PCR- test of een Antigentest verplicht. Voldoe je hier niet aan, dan dien je in quarantaine te gaan, met een test op dag 1 en 2.
Kom je uit een rood gebied en ben je been inwoner van België, dan is het Digital Covid Certificaat geldig (met een bewijs van vaccinactie, herstel na eerdere besmetting of een PCR- test of een Antigentest verplicht. Zonder Digital Covid Certificaat is een PCR test van max. 72 uur verplicht voor aankomst in België.

Quarantaine bij aankomst op bestemming
Nee
Vanuit NL: In Duitsland moet elke reiziger die geen bewijs van vaccinatie of herstel heeft bij aankomst onmiddellijk in quarantaine. De quarantaineplicht is 10 dagen, maar op de vijfde dag na aankomst in Duitsland kun je je testen op het COVID-19 virus. Is de test negatief en heb je dit testbewijs geüpload op de registratiewebsite, dan mag je eerder uit quarantaine. Het Gesundheitsamt houdt toezicht op de quarantaine. Je moet deze instantie informeren als je klachten hebt die op corona kunnen wijzen. Voor België is er geen quarantaineverplichting.
Maximaal aantal personen buiten
Ja

1 huishouden + 1 ander persoon (kinderen onder de 14 jaar uitgezonderd).

Of 3 huishoudens tot 10 personen als je getest bent.

Is het toegestaan om een accommodatie te delen met mensen buiten het eigen huishouden?
Ja
Avondklok of andere tijden met afwijkende regels
Ja
In sommige deelstaten.
Restaurants
Gesloten
Buiten geopend. Gasten vanaf 14 jaar hebben een negatieve test nodig of volledig gevaccineerd of genezen van Corona op z'n minst 28 dagen minder dan 6 maanden. Regels verschillen (sterk) per regio en er zijn uitzonderingen, zie meer infomratie hier:.
Berlijn en omgeving: negatieve test (max. 24 uur oud of aantonen dat je volledig gevaccineerd bent of hersteld bent).
Nordrijn Westfalen: negatieve test (max. 48 uur oud of aantonen dat je volledig gevaccineerd bent of hersteld bent). Een zelftest volstaat niet!
Hesse: negatieve test verplicht + gasten zijn verplicht om contactgegevens achter te laten.
Bars
Gesloten
Buiten geopend.Je hebt een negatieve test nodig of volledig gevaccineerd of genezen van Corona op z'n minst 28 dagen minder dan 6 maanden.
Discotheken, clubs, nachtleven
Gesloten
Supermarkten en drogisterijen
Open
Activiteiten, attracties en bezienswaardigheden
De meesten zijn open
Evenementen (binnen & buiten)
Nee
Openbaar vervoer & taxi's
Ja
Stranden
Open
Goed om te weten
Als je gevaccineerd bent, dan tel je niet mee met de max. hoeveelheid mensen die samen mogen komen. Er geldt geen avondklok en andere restricties die gelden voor winkelen etc vervallen ook.

Populaire accommodaties

Populaire regio bij de volgende reizigers

Stellen Alleen reizend Vrienden

Het weer

januari jan
februari feb
maart mrt
april apr
mei mei
juni jun
juli jul
augustus aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max.
0ºC
6ºC
11ºC
13ºC
14ºC
24ºC
22ºC
22ºC
12ºC
16ºC
7ºC
-2ºC
Min.
-7ºC
-2ºC
2ºC
1ºC
2ºC
12ºC
12ºC
12ºC
6ºC
6ºC
0ºC
-9ºC