1. Home
  2. Vakantie
  3. Duitsland
  4. Moezel
Moezel

Vakantie Moezel

Algemene informatie

Moezel is net als, Eifel, Sauerland en Noordrijn - Westfalen een zeer populaire streek in Duitsland. Je vindt er vele, prachtige wijngaarden, mooie bossen, heuvels en rivieren en gezellige dorpen en steden. De gastvrijheid van de lokale bevolking en de korte afstand vanaf Nederland maken dit gebied tot een perfecte bestemming voor een korte of wat langere vakantie.

Genieten in een prachtige omgeving
Je kunt in Moezel genieten van heerlijke gerechten met uitstekende streekwijnen. Houd je van wandelen en fietsen dan zit je hier goed: er zijn diverse wandel- en fietstochten voor je uitgestippeld. Verder vind je er diverse wildparken met o.a. wilde zwijnen, geiten, hertjes en paarden. Langs de Moezel liggen ook mooie dorpjes en stadjes met pittoreske steegjes, smalle staatjes en mooie pleinen. Trier is de oudste stad van
Duitsland en heeft vele beschermde monumenten die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Ook heeft de stad een groot aanbod aan winkels, goede restaurants en uitgaansgelegenheden.

Boottochtje over de Moezel
Ook voor de jongste vakantiegangers is er tijdens een vakantie in de Moezel genoeg te beleven. Van een indoor speelpark en een waterspeelplaats tot een attractiepark en een dierentuin. Een ontspannen boottochtje over de Moezel of een bezoekje aan één van de vele, indrukwekkende burchten kan met kinderen ook erg leuk zijn.

Corona informatie

Deze informatie is met zorg samengesteld door Sunweb op basis van informatie verstrekt door de lokale autoriteiten. Het kan zijn dat er op het moment van boeken andere maatregelen gelden dan wanneer je vakantie begint. Aangezien de genoemde maatregelen voortdurend aan veranderingen onderhevig zijn kunnen hier geen rechten aan worden ontleend en aanvaardt Sunweb geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele schade die ontstaat door het gebruik van deze informatie.

Corona regelgeving op de bestemming

Afstand in publieke ruimtes
Ja
1,5 meter afstand.
Mondkapjes
Ja
Verplicht (vanaf 7 jaar) in openbaar vervoer, openbare gebouwen en winkels. Ook bij het betreden en rondlopen in restaurants. Bovendien overal waar het onmogelijk is om afstand te houden. In het openbaar vervoer en in winkels dien je een masker met filter (zoals de FFP2) te dragen.
Covid test voor vertrek
Ja
48 uur (of minder) van te voren een negatieve Covid-test. De test dien je 10 dagen na aankomst te bewaren voor het geval erom gevraagd wordt.
Covid test op bestemming
Ja
Vanuit Nederland is een test bij aankomst verplicht (als je de test niet van tevoren hebt gedaan), wachten in quarantaine. Maximaal 48 uur van te voren.
Gezondheidsverklaring
Ja
Om naar het buitenland te mogen reizen, vereist het RIVM dat alle reizigers vanaf 13 jaar een gezondheidsverklaring invullen. Dit formulier is verplicht voor de heen- en terugreis en geldt voor elk type reis, ongeacht het vervoer. De verklaring moet 24 uur voor vertrek worden ingevuld en afgedrukt. Reis je met een ander vervoermiddel dan het vliegtuig, laat dan het gedeelte over de vlucht leeg.
Quarantaine
Ja
Als je uit een risico gebied komt, 10 dagen bij aankomst in Duitsland.
Maximaal aantal personen buiten
Ja
Toegestaan ​​om samen te komen in de openbare ruimte met 2 andere gezinnen (maximaal 5 personen).

Is het toegestaan om een accommodatie te delen met mensen buiten het eigen huishouden?
Ja
Avondklok of andere tijden met afwijkende regels
Ja
Bavaria: van 21:00-05:00 uur. Saxony: van 22:00-06:00 uur. Hesse: 21:00-05:00. Baden-Württemberg: van 20:00-05:00 uur. Brandenburg: van 22:00-05:00 uur. Thuringia: van 22:00-05:00 uur.
Restaurants
Gesloten
t/m 18 april, afhalen wel mogelijk.
Bars
Gesloten
t/m 18 april
Discotheken, clubs, nachtleven
Gesloten
Winkels
Boek-en bloemenwinkels mogen open: 1 persoon per 10m2.
Supermarkten en drogisterijen
Open
Geen verkoop van alcohol op specifieke tijden
Ja
Geen alcohol verkoop tussen 23:00 uur - 06:00 uur.
Activiteiten, attracties en bezienswaardigheden
Open
Vanaf 8 maart: bij minder van 50 besmettingen per 100,000 personen: musea, dierentuin etc met tenminste 10m2 ruimte per persoon.
Evenementen (binnen & buiten)
Nee
Stranden
Open
Luchthavens
Open
Temperatuurmeting
Transferregeling
Nee
Openbaar vervoer & taxi's
Ja
Tankstations
Open
Andere formaliteiten om het land binnen te komen
Nee

Populaire accommodaties

Vluchtinformatie

Deze bestemming bieden wij alleen aan per eigen vervoer.

Bestemmingen

Populaire regio bij de volgende reizigers

Stellen Jonge families Vrienden

Het weer

januari jan
februari feb
maart mrt
april apr
mei mei
juni jun
juli jul
augustus aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max.
3ºC
9ºC
13ºC
20ºC
19ºC
26ºC
27ºC
25ºC
22ºC
16ºC
10ºC
8ºC
Min.
-2ºC
2ºC
3ºC
7ºC
7ºC
14ºC
11ºC
14ºC
7ºC
10ºC
3ºC
1ºC