1. Home
  2. Vakantie
  3. Duitsland
  4. Moezel
Moezel

Vakantie Moezel

Algemene informatie

Moezel is net als, Eifel, Sauerland en Noordrijn - Westfalen een zeer populaire streek in Duitsland. Je vindt er vele, prachtige wijngaarden, mooie bossen, heuvels en rivieren en gezellige dorpen en steden. De gastvrijheid van de lokale bevolking en de korte afstand vanaf Nederland maken dit gebied tot een perfecte bestemming voor een korte of wat langere vakantie.

Genieten in een prachtige omgeving
Je kunt in Moezel genieten van heerlijke gerechten met uitstekende streekwijnen. Houd je van wandelen en fietsen dan zit je hier goed: er zijn diverse wandel- en fietstochten voor je uitgestippeld. Verder vind je er diverse wildparken met o.a. wilde zwijnen, geiten, hertjes en paarden. Langs de Moezel liggen ook mooie dorpjes en stadjes met pittoreske steegjes, smalle staatjes en mooie pleinen. Trier is de oudste stad van
Duitsland en heeft vele beschermde monumenten die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Ook heeft de stad een groot aanbod aan winkels, goede restaurants en uitgaansgelegenheden.

Boottochtje over de Moezel
Ook voor de jongste vakantiegangers is er tijdens een vakantie in de Moezel genoeg te beleven. Van een indoor speelpark en een waterspeelplaats tot een attractiepark en een dierentuin. Een ontspannen boottochtje over de Moezel of een bezoekje aan één van de vele, indrukwekkende burchten kan met kinderen ook erg leuk zijn.

Corona informatie

Deze informatie is met zorg samengesteld door Sunweb op basis van informatie verstrekt door de lokale autoriteiten. Het kan zijn dat er op het moment van boeken andere maatregelen gelden dan wanneer je vakantie begint. Aangezien de genoemde maatregelen voortdurend aan veranderingen onderhevig zijn kunnen hier geen rechten aan worden ontleend en aanvaardt Sunweb geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele schade die ontstaat door het gebruik van deze informatie.

Corona regelgeving op de bestemming

Belangrijke informatie betreft verplichte reisdocumentatie
Ja
Bekijk hier de FAQ pagina.
Afstand in publieke ruimtes
Ja
1,5 meter afstand.
Mondkapjes
Ja

Verplicht (vanaf 6 jaar) in openbaar vervoer, openbare gebouwen en winkels. Ook bij het betreden en rondlopen in restaurants. Bovendien overal waar het onmogelijk is om afstand te houden. In het openbaar vervoer en in winkels dien je een masker met filter (zoals de FFP2) te dragen.

Vanaf 14 jaar dien je altijd een masker met een filter (FFP2, KN95 of N95) te dragen.

Maximaal aantal personen buiten
Ja

1 huishouden + 1 ander persoon (kinderen onder de 14 jaar uitgezonderd).

Of 3 huishoudens tot 10 personen als je getest bent.

Is het toegestaan om een accommodatie te delen met mensen buiten het eigen huishouden?
Ja
Avondklok of andere tijden met afwijkende regels
Ja
In sommige deelstaten.
Restaurants
Gesloten
Buiten geopend. Gasten vanaf 14 jaar hebben een negatieve test nodig of volledig gevaccineerd of genezen van Corona op z'n minst 28 dagen minder dan 6 maanden. Regels verschillen (sterk) per regio en er zijn uitzonderingen, zie meer infomratie hier:.
Berlijn en omgeving: negatieve test (max. 24 uur oud of aantonen dat je volledig gevaccineerd bent of hersteld bent).
Nordrijn Westfalen: negatieve test (max. 48 uur oud of aantonen dat je volledig gevaccineerd bent of hersteld bent). Een zelftest volstaat niet!
Hesse: negatieve test verplicht + gasten zijn verplicht om contactgegevens achter te laten.
Bars
Gesloten
Buiten geopend.Je hebt een negatieve test nodig of volledig gevaccineerd of genezen van Corona op z'n minst 28 dagen minder dan 6 maanden.
Discotheken, clubs, nachtleven
Gesloten
Supermarkten en drogisterijen
Open
Activiteiten, attracties en bezienswaardigheden
De meesten zijn open
Evenementen (binnen & buiten)
Nee
Openbaar vervoer & taxi's
Ja
Stranden
Open
Goed om te weten
Als je gevaccineerd bent, dan tel je niet mee met de max. hoeveelheid mensen die samen mogen komen. Er geldt geen avondklok en andere restricties die gelden voor winkelen etc vervallen ook.

Populaire accommodaties

Vluchtinformatie

Deze bestemming bieden wij alleen aan per eigen vervoer.

Bestemmingen

Populaire regio bij de volgende reizigers

Stellen Jonge stellen

Het weer

januari jan
februari feb
maart mrt
april apr
mei mei
juni jun
juli jul
augustus aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max.
3ºC
9ºC
13ºC
20ºC
19ºC
26ºC
27ºC
25ºC
22ºC
16ºC
10ºC
8ºC
Min.
-2ºC
2ºC
3ºC
7ºC
7ºC
14ºC
11ºC
14ºC
7ºC
10ºC
3ºC
1ºC

Uitstapjes