Door |Geüpdatet op: 04 januari, 2023|3.2 min leestijd|

Kos is een van de populairste eilanden van Griekenland en dat is niet voor niets. Op deze zonnige, levendige bestemming ervaar je het echte Griekse eilandleven! Benieuwd wat er te doen is op Kos? Door de veelzijdigheid heeft het eiland iedereen wat te bieden. Of je nu van eeuwenoude cultuur houdt, gaat voor sportieve activiteiten op Kos of lekker wilt genieten van de lokale keuken: het is allemaal mogelijk. Nieuwsgierig geworden? We geven je 7 redenen om te kiezen voor Kos.

1. De sfeer

Je merkt het meteen zodra je landt op het eiland: de sfeer op Kos is enorm gemoedelijk. De mensen zijn vriendelijk, je voelt je er veilig en de terrasjes zijn overal gezellig. De inwoners staan je graag te woord, willen je altijd helpen en doen er alles aan om je verblijf onvergetelijk te maken. Dit heerlijke, relaxte gevoel is precies wat je tijdens je vakantie wilt hebben. We kunnen je hiervan nog veel meer voorbeelden geven, maar je kunt het toch het beste zelf gaan ervaren.

2. Het klimaat

Zeg je Kos dan zeg je zon. De hele zomer lang kun je tijdens je activiteiten op Kos vrijwel dagelijks genieten van strakblauwe luchten en zonovergoten dagen. Bovendien waait er op het vlakke eiland bijna altijd een lekker briesje, waardoor temperaturen van 30 graden perfect uit te houden zijn.

3. Het eten

Je vindt het natuurlijk in heel Griekenland, maar zeker ook op Kos: de Griekse keuken! Gyros, souflaki en moussaka zijn overal vers te bestellen. De beste restaurants voor de lokale gerechten zitten soms wat verscholen in de kleinere straatjes. Zie je er veel locals eten? Dan zit je vaak goed. Schuif aan en bereid je voor op een heerlijke maaltijd. Toch liever iets anders? Op Kos heb je ruim de keuze uit allerlei lekkere restaurants.

Traditioneel grieks gerecht

Foto: de Griekse keuken

4. Het nachtleven

Ben je een feestbeest? Dan is Kos-Stad dé plek op het eiland om je tot in de kleine uurtjes te vermaken. Dichtbij de haven vind je de straten Nafklirou en Diakon. In de clubs en bars in deze straten feest iedereen de hele zomer lang tot in de vroege ochtend door. Maar ook als je gewoon lekker een cocktailtje wilt drinken na het eten zit je hier perfect.

Authentieke gebouwen met gekleurde raampjes

Foto: de leuke barretjes die te vinden zijn op Kos, Griekenland

5. De stranden

Met 112 kilometer aan kustlijn zit je op Kos in no time met je voeten in het zand en een boek in je hand voor een dagje ultiem ontspannen. De plaatsen Marmari, Tigaki en Kefalos hebben de mooiste stranden. Houd je van wat warmer water? Zoek dan naar de Embrós thermen aan de zuidkust van het eiland. Bij deze warmwaterbron van rond de 40 °C kom je helemaal tot rust.

6. De historie

Liefhebber van de Griekse oudheid? Het rijke verleden maakt van Kos één groot openluchtmuseum. In Kos-stad loop je bijvoorbeeld over de muren van de Johannieterburcht en bewonder je de plataan van Hippocrates. Dit is de boom waar de grondlegger van de Westerse geneeskunde Hippocrates les gaf aan zijn leerlingen. De belangrijkste archeologische plek van het eiland is het Asklepieion, een populair kuuroord in de oudheid.

antiek sanatorium in een grasveld

Foto: Het Asklepieion van Kos, Griekenland

7. De fietsmogelijkheden

Fietsliefhebbers opgelet: Kos is hét Griekse fietseiland. De omgeving is vrij vlak en er zijn volop fietspaden langs de kust met adembenemende uitzichten. Daarnaast is het eiland lekker compact, waardoor je de mooiste plekjes eenvoudig met de fiets ontdekt. Dat is nog eens vertrouwd vakantie vieren.

Nu weet je wat er te doen is op Kos. Zie je jezelf hier al vakantie vieren? Bekijk dan snel onze accommodaties op Kos en maak je klaar voor een droomvakantie in de Griekse zon!

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?