Kos is een van de bekendste eilanden van Griekenland en wij Nederlanders zijn er werkelijk dol op! Maar wat vinden we dan zo leuk aan dit Griekse eiland? Wij van de Vakantieredactie hebben eens goed naar al onze klantbeoordelingen gekeken en maakten een top 8 van de meest genoemde redenen. Ontdek ze in het lijstje hieronder.

Kos
1.    De sfeer
Kos is echt zo’n eiland waar de sfeer enorm gemoedelijk is. Het voelt er veilig en de vakantiemodus draait er overuren. Zo’n heerlijk, ultra relaxt gevoel is haast niet te omschrijven, maar kun je zeker wel ervaren.

2.    Het eten
Misschien niet eens typerend voor het eiland Kos, maar eerder voor het hele land: de Griekse keuken! Gyros, souflaki of (huisgemaakte) moussaka zijn dagelijks vers te verkrijgen. Toch liever iets anders? Dan is de gehele internationale keuken terug te vinden op het eiland.

Uit eten - Kos

3.    Los op Kos
Kos-Stad is dé plek op het eiland om vermaak tot in de kleine uurtjes te vinden. De barstreet dicht bij de haven is de hele zomer lang bruisend te noemen. Of je nu gewoon lekker een cocktailtje wilt drinken na het eten of wilt stappen in de nachtclubs: hier kan het allemaal!

4.    De service van Sunweb
Uiteraard staat ook de reisleiding op Kos altijd voor je klaar. Ze houden van hun werk én het eiland. Onze Sunweb dames Macha, Kelly, Sylvia en Milou worden dan ook regelmatig geprezen door onze gasten op Kos.

Gastvrijheid kos

5.    Gastvrijheid
Een fenomeen: de Griekse gastvrijheid. Op Kos lijkt men dit woord uitgevonden te hebben, want wat hebben de inwoners toch een bijzonder groot hart! Ze zijn dol op toeristen en doen er alles aan om je kennis te laten maken met hun grote trots: het eiland waar ze wonen!

6.    Betaalbaar
Ondanks dat Kos zo bekend is bij toeristen uit heel Europa, is het in vergelijking met Nederland nog redelijk betaalbaar. Het prijsniveau van eten & drinken ligt een stuk lager en de prijs-kwaliteitverhouding is bijzonder goed te noemen. Altijd fijn!

Fietsen op Kos

7.    Fietsen
Kos is hét Griekse fietseiland. De omgeving is vrij vlak en er zijn volop fietspaden. Daarnaast is het eiland lekker compact, waardoor je de mooiste plekjes eenvoudig met de fiets kunt ontdekken. Handig: in Kos-Stad en Tigaki is dit jaar een 3-daagse huurfiets inbegrepen!

8.    Klimaat
Een zomer lang kun je hier vrijwel dagelijks genieten van strakblauwe luchten en zonovergoten dagen. Omdat het eiland vrij vlak is, waait er bijna altijd een lekker briesje waardoor temperaturen van 30 graden perfect uit te houden zijn.

Heb je zelf nog een reden waarom Kos jouw hart heeft gestolen? Laat het ons weten!

04 augustus, 2016|2 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

  1. Babette 28 januari, 2019 at 7:50 pm Beantwoorden

    Mijn dochter v 16 wil vd zomer voor t eerst alleen naar t buitenland en naar Kos met vriendinnen. Hoe veilig is Kos bijv. via gogo? Is er leiding bij de appartementen en gogo is toch onderdeel van sunweb? Hoop van u te horen! Mvg

    • Anne 04 februari, 2019 at 10:27 am Beantwoorden

      Beste, wij kunnen begrijpen dat het spannend is wanneer uw dochter voor het eerst alleen op vakantie gaat! De GOGO reisleiding is regelmatig in de verschillende appartementencomplexen te vinden en zij zijn 24 uur per dag telefonisch bereikbaar. De reisleiding is organiseert daarnaast zowel overdag als ’s avonds activiteiten, waar zij zelf ook zeker bij aanwezig zijn. Voor meer vragen kunt u altijd e-mailen naar info@gogo.nl. Wij wensen uw dochter alvast een hele plezierige vakantie! Groeten, Anne (Sunweb)