Door |Geüpdatet op: 21 oktober, 2015|3.2 min leestijd|

De vakantie komt er aan. Eindelijk op pad richting de prachtige bergen, die natuurlijk nóg mooier zijn als er een fijn pak sneeuw op ligt. Maar wat als het winterweer niet wil komen en het maar niet wil gaan sneeuwen? Niets is zo vervelend als een wintersportvakantie die in duigen valt door een gebrek aan een vers pak sneeuw. Daar hoef jij je met een wintersportvakantie bij Sunweb zeker geen zorgen over te maken! Sunweb heeft hier namelijk een fijn extraatje voor; de gratisSunweb Ski Garantie! Ligt er onvoldoende sneeuw? Dan kun je je vakantie kosteloos omboeken of annuleren. Tja, ook dat zijn de goede zorgen die je van ons kunt verwachten. Daarnaast is de skigarantie van Sunweb verkozen als beste skigarantie onder de reisorganisaties door www.wintersporters.nl.

Voor veel plaatsen in o.a. Oostenrijk en Frankrijk is de gratis Sunweb Ski Garantie van toepassing. Een kleine Franse selectie hiervan vind je hieronder:

Val Thorens

Val Thorens is het hoogst gelegen skidorp van Europa. Het gebied Les Trois Vallées heeft maar liefst pieken van ruim boven de 3000 meter, waar van er één op de gletsjer ligt. Val Thorens staat naast het skiën zeker ook bekend om haar geweldige après-ski! Begin de après-ski al op de piste en eindig je avond in een van de vele bars of discotheken in het dorp. De combinatie van de hoogte en de gletsjer zorgen ervoor dat het wintersport seizoen loopt van begin december tot en met begin mei.

Avoriaz

Avoriaz is perfect voor een wintersport met het hele gezin. Het hele dorp is autovrij en voor zowel de allerkleinste als de oudere kinderen is er iets te doen. Een ander voordeel van het dorp is dat Avoriaz dé plaats is waar je kunt skiën of snowboarden tot aan je résidence. Alles is te voet te bereiken of klim in het typische vervoermiddel van Avoriaz; de arrenslee, welke door een paard wordt voortgetrokken! Ontdek ook het hoogst gelegen indoor zwemparadijs van Europa: Aquariaz.

altijd sneeuw 3

La Plagne

Een wintersportbestemming die bestaat uit 10 verschillende dorpen met allen hun eigen gezelligheid, die trapsgewijs tegen de berg opgebouwd zijn. De hoogste dorpen liggen op 2000 meter en de laagste dorpen op 1400 meter. De dorpen zijn onderling verbonden met elkaar door middel van liften en bussen en sommige dorpen geven je een geweldig panoramisch uitzicht. Het bruisende Belle Plagne heeft verschillende barretjes, waar je een heerlijke avond kunt hebben. Door de variëteit is er voor ieder wat wils te vinden!

altijd sneeuw1

FlaineMiddenin het gebied Le Grand Massief vind je het speciaal voor de wintersport gebouwde dorp Flaine. De voornamelijk witte gebouwen zijn onderdeel van de winterse omgeving. De verbindingen om het gebied in te gaan zijn super dus je staat zo bovenaan de pistes, waar je je de hele dag kunt uitleven. Geniet bovenaan de berg van de prachtige panoramische uitzichten op de Franse kant van het beroemde Mont Blanc massief. Ook is Flaine uitermate geschikt voor andere activiteiten dan alleen skiën of snowboarden. Zo kan je diverse wandeltochten op bigfoots te maken of ga mee met een arrensleetocht, een helikoptervlucht, klimmen of quad rijden.

La Toussuire
De combinatie van gezelligheid en het grote, uitgestrekt skigebied van Les Sybelles, maken La Toussuire een perfecte plek voor jouw wintersportvakantie. Het dorp bestaat voornamelijk uit chalets en je zit binnen no time in de lift die je naar de uitgestrekte witte toppen brengt. Boven op de berg heb je een heerlijk eettentje waar je een schitterend uitzicht hebt over de pistes en kunt genieten van de zon. Deze is door de wandelaarslift voor iedereen te bereiken.

altijd sneeuw 2

Heb je meer vragen over de Sunweb Ski Garantie? Neem dan even een kijkje in onze Algemene Voorwaarden.

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?