Door |Geüpdatet op: 19 oktober, 2022|4.2 min leestijd|

Verse zeevruchten uit de haven, de lekkerste hummus en rokerige vis van de houtkachel: op Ibiza kan de foodie z’n geluk niet op. Benieuwd of alles onder de Spaanse zon nog beter smaakt? Dit zijn de beste restaurants van Ibiza die je echt niet mag missen. Ga jij het zelf ontdekken?

Dineer tussen de citroenbomen in La Paloma

Het favoriete restaurant van bezoekers én locals? Dat is het relaxte La Paloma. Hier geniet je in een tuin vol bloemen en citroenbomen van de heerlijkste gerechten. Biologische producten, versgebakken brood, cocktails met verse kruiden en vriendelijke bediening, wat wil je nog meer? In de warme sfeer van dit familierestaurant voel je je meteen thuis. De Italiaanse keuken voert de boventoon, dus overheerlijke pizza’s zijn er genoeg. Proef ook de hummus, hier staat La Paloma bekend om. Als de zon ondergaat, gaan de lichtjes in de bomen aan. Dat wordt een knusse avond in één van de beste restaurants van Ibiza. La Paloma vind je in het pittoreske dorpje San Lorenzo, midden op Ibiza.

Gastronomisch eten in de binnentuin van Es Ventall

In de straten van San Antonio vind je familierestaurant Es Ventall, een van de beste restaurants van Ibiza mét Michelinster. Wil je graag de traditionele keuken proeven op een verfijnde manier, dan ben je hier helemaal op je plek. Locals zeggen ook wel dat Es Ventall de culinaire traditie van Ibiza opnieuw heeft uitgevonden. Neem plaats in de grote binnentuin met de prachtige honderdjarige vijgenboom en laat je verwennen met instagram-waardige gerechten. Ga je voor de heerlijk rokerige vis van de traditionele houtkachel, of kies je een verrassingsmenu? De gerechten worden gemaakt met groenten uit eigen tuin en de beste lokale ingrediënten. En dat proef je. Ben je benieuwd naar de vele foto’s aan de muur? De vriendelijke bediening vertelt je graag in geuren en kleuren over de familiegeschiedenis.

Eten op de grill in familierestaurant Es Ventall

Foto: familierestaurant Es Ventall in San Antonio

Geniet van sterrengerechten bij toprestaurant Etxeko

In het intieme en elegante restaurant Etxeko eet je de sterren van de hemel. Ook letterlijk, want topchef Martin Berasategui heeft met zijn kunsten maar liefst 12 Michelinsterren gewonnen over de jaren heen. In zijn eerste restaurant op Ibiza geniet je van de Baskische keuken van San Sebastián, waar de chef is opgegroeid. Leuk om te weten: Etxeko betekent ook ‘van thuis’. Berasategui combineert de intense smaken van zijn kindertijd met typisch lokale producten van Ibiza, zoals verse zeevruchten of varkensvlees van de ‘Porc Negre’. En dat maakt de gerechten fantastisch lekker. Je gelooft meteen dat dit één van de beste restaurants van Ibiza is. Kies uit een kleiner proefmenu of een lang proefmenu, dan val je urenlang van de ene smaak in de andere. Deze echte haute cuisine vind je in het Bless Hotel Ibiza. Vanaf het terras heb je een prachtig uitzicht op zee.

Ontbijten bij de Croissant Show, de beste patisserie van Ibiza

Een ontbijtje scoor je bij Croissant Show, de beste patisserie van Ibiza. De Franse bakkerij draagt niet zomaar deze naam: hier proef je de lekkerste croissants van het eiland. En niet alleen toeristen weten het te vinden, ook de lokale bevolking én beroemdheden zitten hier graag. Plof je neer op het terras, dan heb je een prachtig uitzicht op het kleine plein van Dalt Vila, het charmante middeleeuwse centrum van Ibiza-Stad. Of je nu zin hebt in een groot luxe champagne-ontbijt, of een low budget koffie met croissant, Croissant Show heeft precies wat je wilt. Ook als je geen zoetekauw bent en gewoon een lekker belegd broodje wilt. Handig om te weten: in het hoogseizoen is de patisserie wel 23 uur per dag geopend. Kom je terug van het uitgaan of een middernacht duik, dan haal je hier nog wat lekkers voor je gaat slapen.

Buitenterras van de Croissant Show

Foto: ontbijten bij de Croissant Show

Bonustip: Gastronomische lentedagen van Ibiza Sabors

Ben je van eind april tot eind mei in Ibiza, dan ben je precies op tijd voor het festival Ibiza Sabors, (de smaken van Ibiza). Tijdens de Gastronomische Lentedagen ontdek je menu’s met lokale seizoensproducten voor een vaste zachte prijs. Over heel Ibiza doen meer dan 20 restaurants mee met hun eigen twist op klassiekers van de Ibiziaanse keuken. Vergeet ook zeker niet een lokaal wijntje te nemen en de nationale trots Hierbas Ibicencas, een kruidige likeur. Als je de beste restaurants van Ibiza wilt ontdekken, dan is dit festival het dubbel en dwars waard. Huur een auto voor een foodie-roadtrip en eet je buik rond door heel Ibiza! Tip: tijdens het festival kun je ook leuke kookworkshops volgen, dan kan je zelf gelijk aan de slag.

Een schap met meerdere Hierbas Ibicencas likeuren

Foto: de kruidige likeur Hierbas Ibicencas

Heb je honger gekregen nu je weet wat de beste restaurants van Ibiza zijn? Met Sunweb boek je je vliegticket en accommodatie op Ibiza voor jouw perfecte foodietour! Uitbuiken op het strand? Bekijk ook onze tips voor de mooiste stranden van Ibiza.

Hi! Ik ben Marleen, één van de reisexperts van Sunweb. Er is niets liever wat ik doe dan reizen! Bij mij ben je aan het juiste adres voor tips over de mooiste plekken in Europa. Waar gaat jouw eerstvolgende vakantie naar toe?