Door |Geüpdatet op: 22 mei, 2013|2.7 min leestijd|

Als reisleider werd mijn bestemming voor zomer 2012: Cyprus! En nu zit ik er alweer voor het 2e seizoen, en dat is niet voor niks! Ik hou van de zon en de zee en Cyprus heeft heel erg veel van beide. Wist je dat Cyprus in de top staat van meest zonnige bestemming in Europa? En crisis? Het is dat ik er zoveel over heb gehoord op het nieuws in Nederland, maar hier merk ik er helemaal niets van. De sfeer, het lekkere eten en de prachtige excursies zijn reden genoeg om hier de vakantie te vieren!

De meeste toeristen vanuit Nederland komen naar Paphos toe. Een leuke badplaats waar je heerlijk kunt genieten van de zon en prachtige wandelingen kunt maken langs de kust. Een oud Turks fort is het gezicht van de haven en het zit hier vol met heerlijke tentjes om te genieten van het goede eten op dit eiland. Want koken…? Dat kunnen de Cyprioten als de beste! Op wandelafstand van Paphos vind je veel historie en een aantal leuke bazaars tegen waar je lekker kunt shoppen!

Het oude Turkse fort in Paphos

Ook de excursies die je kunt maken op dit derde grootste eiland van de Middellandse zee vind ik echt prachtig! Mijn persoonlijke favoriet: de jeepsafari! Je gaat met de jeep naar de westkust, het ruige ‘Akamas Nationaal Park’. Mooie baaien en de schitterende Avakas kloof (een natuurwonder!) zie je terug bij deze excursie! Onderweg loop je, met de voeten in de rivier, langs wanden tot 30 meter hoog en een groep moufflon berggeiten zijn hoog boven je op de kliffen te vinden. Daarna rijden we verder naar authentieke vissersdorpjes waar we genieten van een zwemstop en bezoeken we het bad van Aphrodite. Deze godin uit de Griekse mythologie staat bekend als symbool voor de liefde. Hier schijnt zij haar baden te hebben genomen met haar liefde Adonis.

Cyprus

Ook  hebben we nog de excursie naar Nicosia, de hoofdstad van Cyprus. En dat is niet zomaar een hoofdstad. Want Nicosia is de enige verdeelde hoofdstad in de hele wereld. Cyprus is namelijk verdeeld. Het noorden is bezet door Turken sinds 1974.  Het eiland wordt gescheiden door de Green line ( groene lijn ) en deze lijn loopt dus ook dwars door de hoofdstad. Iedere dag gaan de toeristen deze beroemde grens over, dit doen zij in de ledra straat van de UN die ervoor zorgt dat alles goed verloopt tussen de 2 delen. Hier nemen we een kijkje in het Turkse gedeelte van deze stad. We bezoeken o.a. Ayia Sofia Moskee, de St John’s kathedraal en maken een traditionele dansshow mee. Ik merk altijd dat Nicosia een indrukwekkende dag is voor vele toeristen en zelfs ik blijf het bijzonder vinden.

Cyprus

Voor iedereen die van zon, zee, lekker eten houdt en iets wil doen tijdens de vakantie is Cyprus een bestemming die je zeker meegemaakt moet hebben! Er is genoeg te doen voor het hele gezin. Lekker werken aan het bruine kleurtje, het avontuur in gaan en met mooie foto’s thuiskomen van Akamas en/of Troodos.

Cyprus moet je ontdekken, en dan zal dit eiland je verbazen!

 

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?
22 mei, 2013|0 Reacties

Gerelateerde berichten