Door |Geüpdatet op: 19 mei, 2021|3.5 min leestijd|

Als ik tussen alle grotere vliegtuigen ineens mijn kleine propellervliegtuigje zie staan moet ik toch even slikken; een echte vliegheld ben ik niet. Maar de vlucht was bijzonder aangenaam en lekker kort. Al na 20 minuten wacht ik op mijn koffer en is het tijd om Kefalonia te ontdekken.
Kefalonia

Je eerste indruk is vaak de beste, maar die is gelukkig meer dan goed. De vogels fluiten er hevig op los, de bloemen zijn in deze tijd fel van kleur en tijdens de route langs de kust maak ik verschillende stops langs populaire strandjes en verlaten baaitjes. Zo liggen bij de badplaats Lassi, niet ver van het vliegveld, de zeer vermakelijke stranden Makris Gialos en Platis Gialos.

Paradise beach: Xi Beach
Xi Beach

Ik ben onderweg naar Xi Beach dat als het ware gelegen is op een schiereiland. Het is even een stukje rijden, maar de route is adembenemend mooi. Vanuit de levendige en moderne hoofdstad Argostoli kun je overigens wel een stuk van de route afsnijden, want vanuit hier gaat er van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat een pontverbinding naar Lixouri. Maar ik wil juist wat van het eiland zien, dus ik rij met liefde een stukje om. Zo heb ik gelijk de tijd om lekker te lunchen. De tip die mij was verteld ligt hier in de buurt, dus besluit ik om dit gelijk uit te proberen: Restaurant Il Borgo, direct naast het beroemde Castle of St. George. Het eten is verrukkelijk en het uitzicht maakt het plaatje compleet. Later kom ik erachter dat het hele eiland barst van hippe, trendy restaurantjes en koffietentjes. Leuk!

Fiskardo: mooiste plaats van Kefalonia
Fiskardo

Uiteindelijk kom ik, na wat vertraging omdat ik regelmatig wilde stoppen, aan in Hotel Apollonion Asterias Resort & Spa . Wat een luxe en wat een ruimte! Voor de liefhebbers is er zelfs een kunstgalerij te bewonderen bij de receptie. Het strand voor de deur is kalm en heeft een haast roodachtige kleur, erg bijzonder. Na een heerlijk ontbijtje ga ik de volgende dag richting Fiskardo, in het noordelijkste puntje van het eiland. De hoofdweg is afgesloten, waardoor een route dwars door de bergen op het programma staat. Erg? Integendeel, want de bergdorpjes geven een goed beeld van het lokale leven en de kronkelende wegentjes hebben juist wel wat. Wanneer ik uiteindelijk op plaats van bestemming aankom ben ik oprecht verbaasd over de aantrekkingskracht die deze plaats heeft. Een mondaine badplaats die je zonder enige twijfel in de Cote d’Azur zou kunnen aantreffen. De verzorgde haven kent veel terrasjes, boutique winkels in pastelkleurige gebouwen en dobberende jachten. Om de terugreis maak ik nog wat korte stops in Assos en Sami, beide sfeervolle badplaatsen waar een bepaalde rust vanuit gaat waardoor je er direct van in de vakantiemodus raakt.

Myrtos Beach: een van de mooiste stranden van Europa
Myrtos Beach

Uiteraard mag je bezoek aan hét paradepaardje van Kefalonia niet ontbreken: Myrtos Beach. Vanwege het bijzondere zand is het water kraakhelder (alsof je op een bounty eiland bent!). Maar naast deze toeristische trekpleister zijn er nog ontelbaar veel stranden en baaitjes, het is alleen een kwestie van je favoriete plekje uitzoeken. Een andere tip die ik je zeker aanraad is de Melissani grot, dicht bij Sami. Een ondergrondse meer in een grot van 200m2 is meer dan een beleving! De Drogoratia grot ligt hier eveneens in de buurt en mag eigenlijk ook niet ontbreken. Het is even een klim, maar de enorme ruimte zo diep onder de grond is ronduit spectaculair.

Rust, ruimte en Griekse sfeer op Kefalonia
Kefalonia Beach

Ja, Kefalonia heeft mijn hart gestolen. Aan de ene kant is het er heerlijk rustig en ruimtelijk, maar aan de andere kant heeft het veel kenmerken van een hippe zonbestemming. Juist deze combinatie bevalt mij prima en ik moet toegeven dat de Griekse hartelijkheid en de bijbehorende keuken hier natuurlijk ook aan bijdragen. Yamas!

Benieuwd naar de mooiste stranden van Europa? Lees dan ook eens dit blog!

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?