Door |Geüpdatet op: 21 september, 2022|3 min leestijd|

Eén van de voordelen van een vakantie op de Griekse eilanden is het heerlijke, authentiek Griekse eten. En daarbij hoort natuurlijk vis, vis en nog eens vis. Want nergens smaakt vis zo lekker als vlakbij de zee. We hebben de vier beste visrestaurants op Zakynthos voor je op een rijtje gezet: Ammos Taverna, Filoxenia, Utopia Resto en Bassia. Let op: kans op watertanden bij het lezen van dit artikel!

1. Ammos Taverna in Zakynthos-Stad

Op zoek naar visrestaurants in Zakynthos-Stad? Als één van de oudste Taverna’s in de stad is Ammos Taverna inmiddels een begrip en zeker een bezoekje waard. De taverna is een echt familiebedrijf en dat blijkt uit de knusse sfeer. Het personeel is gastvrij en zorgt ervoor dat je niets tekort komt. Het restaurant ligt wat verder weg van de toeristische drukte maar wel op een gezellig plekje aan de boulevard. Neem plaats onder de grote, romantische bomen op het terras en geniet van het prachtige uitzicht op de haven van Zakynthos. Kies jij voor de gegrilde octopus of voor de sardientjes?

Het terras van oudste visrestaurant Ammos Taverna in Zakynthos-Stad

Foto: Ammos Taverna in Zakynthos-Stad

2. Filoxenia in Laganas

Op vakantie in (de buurt van) het stadje Laganas, en in the mood for seafood? Probeer dan zeker restaurant Filoxenia. De naam betekent letterlijk ‘gastvrijheid’, en dat is meer dan toepasselijk voor dit gezellige restaurant. Neem plaats in het klassiek Griekse wit-blauwe interieur en laat je in de watten leggen door het vriendelijke personeel. Dankzij de goede prijs-kwaliteit verhouding geniet je hier voor weinig geld van heerlijke vis, van zeebaars tot de beste calamares. En bovenal geniet je van een leuke avond!

Gedekte tafel in visrestaurant Filoxenia

Foto: probeer de calamares in restaurant Filoxenia

3. Utopia Resto in Argassi

Wie van wat meer luxe houdt, haalt zijn of haar hart op bij Utopia Resto in het plaatsje Argassi. Voor Griekse begrippen is dit restaurant wat duurder, maar met de high end gerechten en de prachtige locatie krijg je waar voor je geld. Op een schitterend terras direct aan zee staat het personeel voor je klaar met de lekkerste verse vis en schelp- en schaaldieren, verwerkt in verfijnde gerechten die zorgen voor ware smaakexplosies. Laat je adviseren over de beste wijn of kies één van de exotische cocktails. Jamas! Geniet tot slot van een spectaculair dessert met een adembenemende zonsondergang op de achtergrond, en je avond is compleet. Geen twijfel mogelijk dat Utopia Resto bij de beste visrestaurants op Zakynthos hoort.

In Argassi is visrestaurant Utopia Resto te vinden met uitzicht over de zee

Foto: Utopia Resto in plaatsje Argassi

4. Bassia in Akrotiri

Van gegrilde vis tot risotto met garnalen en van mosselen tot zwaardvis-souvlaki; dit visrestaurant op Zakynthos heeft het allemaal. En dat alles in een sfeervol restaurant met waanzinnig uitzicht over de zee. Bassia ligt iets verder van Zakynthos-Stad af, op een intiem plekje in de natuur. Met de auto ben je er binnen tien minuutjes vanaf Zakynthos-Stad via een slingerend landweggetje. Geniet van een heerlijk diner terwijl de zon ondergaat en het terras romantisch verlicht wordt door lampjes in de olijfbomen. Op de achtergrond hoor je het ruisen van de golven, het tjirpen van de krekels en zwoele muziek. Zet dit verborgen juweeltje zeker op je lijstje met beste restaurants op Zakynthos. Eén tip: reserveer van tevoren zodat je zeker weet dat er een plekje voor je is. Eet smakelijk!

Trek gekregen in de beste Griekse visgerechten? Boek een accommodatie op Zakynthos via Sunweb en geniet van een onvergetelijke avond bij één van deze visrestaurants.

Hi! Ik ben Marleen, één van de reisexperts van Sunweb. Er is niets liever wat ik doe dan reizen! Bij mij ben je aan het juiste adres voor tips over de mooiste plekken in Europa. Waar gaat jouw eerstvolgende vakantie naar toe?