Door |Geüpdatet op: 11 augustus, 2017|3.2 min leestijd|

Het enorme skigebied Ski Amadé bestaat uit vijf verschillende gebieden: Salzburger Sportwelt, Hochkönig, Schladming-Dachstein, Gastein en Grossarltal. De skipas voor het Ski Amadé is overal geldig, maar de gebieden zijn niet aaneengesloten. Of je nu tochten wilt maken en verschillende gebieden wilt verkennen of juist een kleinschalig gebied zoekt: hier zit je in alle gevallen helemaal goed. De skigebieden zijn stuk voor stuk voorzien van moderne skiliften en brede skipistes. Overal op de pistes vind je gezellige berghutten waar je neer kunt strijken voor een hapje, drankje, gezellige muziek en echte Oostenrijkse gemütlichkeit.

Voor ieder wat wils

Bij Sunweb kun je kiezen om in vier van de vijf skigebieden te verblijven. Allemaal met hun eigen gezellige wintersport dorpjes en prachtige skipistes. Elk gebied op zich biedt al veel mogelijkheden, maar je kunt ook gebruik maken van de auto of skibussen om meerdere skigebieden te verkennen. Omdat er zoveel mogelijkheden zijn, zijn er in het Ski Amadé zelfs in het hoogseizoen nog rustige pistes te vinden. Graag leggen we je de mogelijkheden per skigebied uit.

Salzburger Sportwelt, 350 kilometer piste

Salzburger Sportwelt is de perfecte plek voor beginners, omdat er veel glooiende pistes zijn, die perfect op elkaar aansluiten. Bijvoorbeeld piste 5 in Filzmoos is de perfecte afdaling voor de hele familie. Wil je na het skiën ook nog even de kroeg in? Dan kun je het beste terecht in Flachau. Waar Zum Zottl dé plek is voor gezinnen met kinderen, zijn de après-ski tent Hofstadl en de Fire & Ice club de plekken voor een bruisend feest.

Flachau, Wagrain en St. Johann zijn met elkaar verbonden. Vanuit Flachau kun je met de skibus naar Flachauwinkl en vanuit daar kun je ook in het gebied van Zauchensee komen. Vanuit Flachau kun je ook naar Altenmarkt met de bus. In Filzmoos heb je de auto nodig om naar de andere gebieden te gaan. Er is een skibusverbinding tussen Wagrain en Kleinarl en laatstgenoemde is weer verbonden met Flachauwinkl.

Schladming-Dachstein, 232 kilometer piste

Sunweb - Ski Amade - Schladming-Dachstein

De uitdagende pistes in Schladming bieden de perfecte gelegenheid om mooie tochten te maken. Piste 1, een rode piste die overgaat in zwart is een fijne brede piste, waar je als gevorderde skiër zeker blij van wordt! Het wat kleinere en vaak ook rustige skigebied van de Dachstein gletsjer is met de auto te bereiken. Deze gletsjer maakt dit gebied sneeuwzeker! En wie wil après-skiën kan terecht in de altijd gezellige Hohenhaus Tenne, de gigantische après-skihut die absoluut een bezoekje waard is.

Hochkönig, 150 kilometer piste

Sunweb - Ski Amade- Hochkonig - Muhlbach

Wanneer je met de hele familie de piste op gaat en niet al te moeilijke pistes wil trotseren, is de omgeving van Maria Alm in het gebied Hochkönig ideaal. Wil je het langgerekte gebied doorkruisen, dan is het wel verstandig om wat steviger op de ski’s te staan omdat er wat lastigere pistes tussen kunnen zitten. Maria Alm is per skibus verbonden met Hintertal; vanuit hier kun je het gebied van Mühlbach en Dienten ook bereiken. De overige skigebieden van het Ski Amadé liggen best ver weg vanaf dit gezellige skidorpje.

Gastein, 115 kilometer piste

Sunweb - Ski Amade - Gastein

Gastein is het gebied in het Ski Amadé waar gevorderde skiërs hun hart op kunnen halen. De H1/H2 Schlossalm is een 10 kilometerlange rode piste vanaf de Hohe Scharte naar Bad Hofgastein. Met leuke skischole voor de kids en uitdagende pistes voor de ouders kun je ook als gezin met kinderen hier prima terecht! Sportgastein, Bad Gastein, Bad Hofgastein en Dorfgastein zijn met skibussen met elkaar verbonden.

Welk gebied in het Ski Amadé is jouw ideale wintersportadres?

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?