Door |Geüpdatet op: 03 augustus, 2022|3.2 min leestijd|

Portugal is een fantastische plek voor een heerlijke vakantie. Een paar dagen cultuur snuiven in een nieuwe stad, je stress kwijtraken op een zonnig strand of culinair genieten in een wijngaard: in Portugal kan het allemaal. Verdiep je in de leukste dorpen en steden in Portugal en laat je verrassen door onze tips!

Lissabon aan de Costa de Lisboa: kleur, smaak en vergezichten

De hoofdstad Lissabon aan de Costa de Lisboa blijft één van de mooiste steden van Portugal. De bekende gele trams tuffen door de oude straatjes, je vergaapt je op iedere straathoek aan kleurrijke huizen en dankzij de ligging op heuvels vind je er veel mooie uitkijkpunten. Gek op zoet? Dan moet je hier Pastéis de Nata proeven. Deze smakelijke roomtaartjes ga je nog vaak tegenkomen in allerlei plaatsen in Portugal! 

Funchal op Madeira: wandel over dit welriekende eiland

Verken je de wereld het liefst te voet? Dan is bloemeneiland Madeira een bestemming die je niet mag missen. Dit groene paradijs is één van de hoogtepunten van Portugal, vooral als je zin hebt in rust of van wandelen houdt. Het eiland heeft maar één grote stad en dat is Funchal. Je vindt er ontelbaar veel smalle straatjes, oude gebouwen en groene parken. Vanaf iedere plek kijk je uit op de schitterende Atlantische oceaan. 

Park met veel gekleurde bloemen aan zee met de stad op de achtergrond

Foto: de bloemen bij Funchal, Madeira, Portugal

Évora in Alentejo: onontdekte parels

Bij steden in Portugal denk je al snel aan Porto en Lissabon. Toch zijn meer onbekende steden als Évora in Alentejo juist een bezoekje waard. Dit wit met mosterdgele stadje ademt geschiedenis. De hele stad staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO! Je vindt er onder andere invloeden uit de Romeinse tijd, te beginnen bij de enorme stadsmuur. Er staan Arabische huizen, op sommige gebouwen zitten Moorse blauwe daken en ook de Portugezen hebben hun stempel gedrukt. En niet alleen is deze stad een genot voor het oog, maar ook voor het oor en de maag: geniet van de straatmuzikanten, een drankje en het bruisende leven op straat. Een van de mooiste Portugese bestemmingen om te onthouden!

Plein met fontein en authentieke gebouwen

Foto: een kijkje in de prachtige stad Evora, Portugal

Lagos in de Algarve: gezellig en relaxed

Als je aan een vakantie in de Algarve denkt, denk je aan Albufeira. Maar ook Lagos is de moeite waard. Hoewel een vakantie in Portugal altijd relaxed is, hangt er in Lagos een hele ontspannen sfeer. Bestel een verkoelend drankje in één van de vele gezellige barretjes of vergaap je aan de creatieve straatkunst. Natuurlijk heeft ook deze Portugese stad een gezellige haven en vind je er talloze historische gebouwen.

Porto in Noord-Portugal: veelzijdig en historisch

Zin in een afwisselende vakantie? Van alle steden in Portugal is Porto dan de beste keuze. In deze plaats ten noorden van Portugal vind je groene landschappen, wijngaarden waar de lekkerste port vandaan komt, historische gebouwen en prachtige stranden. Porto is één van de grootste steden van Portugal en verveelt nooit. Zeker niet als je van geschiedenis houdt. In het oude centrum zie je overal bijzondere gevels, oude kerken en indrukwekkende torens. Bezoek één van de vele musea, verwonder je over het uitzicht over de Atlantische Oceaan, winkel erop los, kies één de vele restaurants en geniet van het leven in deze kleurrijke, pittoreske plek.

Haven met boten en de stad op de achtergrond

Foto: de romantische stad in de avond, Porto, Portugal

Beleef de leukste steden van Portugal via Sunweb

Steekt er al een favoriet met kop en schouders boven deze bestemmingen in Portugal uit? Via Sunweb ontdek je de mooiste steden van Portugal. Boek je stedentrip of ga voor een fijne zonvakantie aan de kust. Bekijk al onze accommodaties in Portugal.

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?