Door |Geüpdatet op: 11 augustus, 2017|3.4 min leestijd|

Ik ben verliefd.. Verliefd op de Ionische eilanden. Als echte Griekenland fan heb ik al diverse Griekse bestemmingen bezocht. Ieder eiland heeft iets bijzonders en unieks. De ene wat meer dan de andere. Voor mij erg moeilijk om een echte nummer 1 aan te geven. Dus daarom doe ik dit ook niet. En ga ik voor een gedeelde eerste plaats. Parga en Lefkas; Gefeliciteerd!

Vorig jaar juni is het allemaal begonnen. Ik kon niet kiezen. En dacht.. waarom niet 2 in 1. Ja, waarom eigenlijk niet.

Parga
Vroeg in de ochtend komen we aan in Appartementen Gina. Ik voel gelijk dat we de juiste keuze hebben gemaakt. We worden vriendelijk ontvangen. De eigenaresse wil alles voor je doen. Maar gunt je ook zeker je privacy. Daar houden wij van! Koffers in de kamer gedropt en het stadje in om de boel te verkennen. Met de minuut worden we enthousiaster. Een echt pittoresk dorpje met kronkelende straatjes die naar de burcht leiden.  Het strand midden in het centrum gelegen. De dagen er op ontdekken we ook de prachtige stranden Valtos en Lichnos Beach. Met de watertaxi ben je hier binnen mum van tijd. We komen tijd te kort. Waarom hadden we ook al weer besloten om maar 5 dagen in Parga te verblijven? Veel te kort als je ook nog met de auto de omgeving wilt bekijken.

We komen zeker terug. Voor nu hebben we gelukkig Lefkas in het vooruitzicht. Dus koffers pakken, de Fiat Panda starten en we vertrekken naar onze volgende bestemming.

Parga

Gliki
Het voordeel is, is dat Parga op het vasteland ligt. En Lefkas een schiereiland is. We hoeven dus geen boot te nemen en zijn binnen 1,5 uur op Lefkas. Onderweg stoppen we bij de Archeron rivier in Gliki. Wat een super mooi stukje Griekenland. Ik keek werkelijk mijn ogen uit. Badkleding aan. Klein rugzakje mee. En we hebben 2 uur door deze rivier gelopen. In 2 uur tijd zijn we 2 andere toeristen tegengekomen. Een echte oase van rust. In het hoogseizoen zou dit wel iets anders kunnen zijn. Maar dat maakt dit stukje natuur niet minder mooi.

Glyki

Lefkas
Hoe leg ik Lefkas nu in een notendop uit? Ik ga het proberen. De Ionische eilanden staan bekend om de azuurblauwe baaien. De allermooisten zijn te vinden op Lefkas. Er worden regelmatig flinke discussies gevoerd over welke baai dan de allermooiste is. Porto Katsiki of Egremni? Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar Porto Katsiki. Als je hier een foto van doorstuurt naar het thuisfront gelooft niemand dat dit Lefkas is. Maar sla Egremni ook zeker niet over.

Lekker eten is hier een eerste levensbehoefte. Voor de Grieken zijn dit de belangrijkste momenten van de dag. En wij hebben er totaal geen probleem mee om ons aan te passen. Elke dag lunchen we ergens anders. En komen hierdoor op de leukste plekjes. Zoals de dorpjes Vassiliki, Sivota en Agios Nikitas. Dit laatste plaatsje is ook leuk voor een middagje strand.

’s Avonds zijn we bijna altijd in Nidri of Lefkas-stad te vinden. Nidri heeft een leuke boulevard vol met terrasjes. Vergeet niet een keer een Frozen Yoghurt te eten bij Café di Paris. Of dwaal lekker door Lefkas-stad, pak een terrasje, shop je portemonnee leeg. Vertier genoeg!

Porto Katsiki

Zeilen
De Ionische eilanden zijn al jaren bekend bij de zeilers onder ons. Een week, of misschien wel twee weken, zeilen van eiland naar eiland. Maar niet iedereen is een ervaren zeiler of heeft zin om aan boord van een zeilboot te overnachten. Ook voor die gasten hebben we de perfecte oplossing. Huur, op Lefkas, een klein zeilbootje voor 1 of meerdere dagen. Met of zonder instructeur. De manier om uit te vinden of zeilen ook iets voor jou is. Onze reisleiding ter plaatse kan je alle ins and outs hierover vertellen.

Veel plezier alvast in het mooie Griekenland!

Baai Mega Yuri

tip: Als je zelf ook niet wilt kiezen, is er ook de combinatiereis Parga Lefkas!

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?
11 augustus, 2017|1 Reacties

Gerelateerde berichten