Door |Geüpdatet op: 20 november, 2015|2.1 min leestijd|

Voor deze blogpost mag ik volop gebruik maken van dichterlijke vrijheid, want het schijnt dat niemand minder dan Homerus, de beroemde Griekse dichter uit de oudheid, op het eiland Chios geboren is. Wordt het eiland daar mooier van? Totaal niet. Gelukkig is het al mooi genoeg van zichzelf. Ik ben er in ieder geval heerlijk tot rust gekomen!

Meer dan 100 stranden
Vergeleken met de drukke, toeristische eilanden die ik van Griekenland gewend was, vond ik Chios echt een verademing. Wat is het hier lekker rustig! Daardoor heb je er alle tijd om de bezienswaardigheden van dit eiland te bewonderen. En dat zijn er heel wat. Door de woelige historie van het eiland en diverse veroveraars kun je er nog volop Turkse, Italiaanse en Byzantijnse invloeden vinden. Ook is er nog heel wat te zien uit de Oudheid, waar ik zelf altijd wel van gecharmeerd ben als ik in Griekenland ben. Wees trouwens niet bang dat je tijdens je vakantie niet aan je zonnige kleurtje kunt werken, want er zijn meer dan 100 stranden te vinden op Chios. Wat wil je nog meer?

 109061-Web1-midden

Groen en bergachtig
Ook over een vakantie naar Chios hebben we een Facebookpagina. Als je daar de foto’s bekijkt, zie je meteen wat je te wachten staat op dit eiland. Vooral de kleuren vallen op: vrolijk gekleurde bloemen, helderblauwe lucht en een groenblauwe zee. De kleuren van de gebouwen zijn een stuk zachter, maar dat vond ik niet zo erg. Mijn ogen zouden anders helemaal dol worden… In het zuiden van Chios kun je overigens nog wel een mooie kleur vinden: hier is het namelijk erg groen. Daarbij steekt het noorden een beetje bleek af met al zijn ruige bergen, maar ook daar moet je zeker even een kijkje nemen. Er zijn op het eiland Byzantijnse kloosters en diverse middeleeuwse dorpjes. In de hoofdstad Chios-Stad vind je heel wat bezienswaardigheden en het authentieke eilandleven. Vergeet ook zeker de mastiekdorpen niet, zoals Pyrgi met zijn unieke geometrische motieven. Check it out!

Aegean Dream in Karfas

Fijne accommodaties
Natuurlijk wil je nog wel even weten waar je dan moet verblijven op Chios. Een paar tips in Karfas zijn Hotel Golden Sand en Appartementen Aegean Dream. Die liggen allebei bij het strand en centrum, dus perfect voor je vakantie. Ook Appartementen Kyveli in Vrondados en Appartementen Theoxenia in Agia Fotini hebben een soortgelijke fijne ligging. Kies maar welke accommodatie het beste past bij jouw wensen!

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar een zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?
20 november, 2015|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.