Door |Geüpdatet op: 06 oktober, 2015|2.8 min leestijd|

Zoals elke zomer beginnen mijn vriend en ik met het zoeken naar een last-minute die voldoet aan enkele voorwaarden. Deze zomer is het niet anders en daarom beginnen we onze zoektocht met de vraag: “Waar gaan we heen?”

Na wat opzoekingswerk over enkele landen te hebben verricht, nemen we samen het besluit om naar Kreta te gaan. Kreta heeft niet alleen veel verschillende landschappen, maar ook erg mooie stranden, pittoreske en authentieke dorpjes, prachtige uitzichten, de mooiste zonsondergangen en vele bezienswaardigheden. In tegenstelling tot de drukte van de grote steden kiezen wij voor één van de schattige dorpjes, Sissi, met zijn gezellig klein centrum en zijn romantische vissershaven.

wpfoto1kreta

Rond 00.00h worden we afgezet aan ons viersterrenhotel Sissi Bay. Net zoals alles in Sissi oogt het hotel niet groot, romantisch en verzorgd. Ook de kamer valt direct in de smaak. Deze is voldoende groot en alles is er aanwezig dat aanwezig moet zijn: een kluisje (tegen betaling), een erg stille en verfrissende airco, een balkon met een zeer mooi, panoramisch uitzicht en zicht op zee, een klein maar proper en onderhouden sanitair en een fris ruikende kamer met proper opgemaakte bedden.

wpfoto2kreta

De eerste dagen willen we genieten van de rust in en rond het hotel. Daarom gaan wij rustig op het grasplein aan het zwembad liggen met een goed boek en zonnecrème in de aanslag. Het is er rustig. Verder heeft dit hotel nog veel meer in petto. Er zijn 4 zwembaden waarvan 1 binnenzwembad, een wellness, een mooie tuin om door te wandelen, bars, een speeltuin, comfortabele nieuwe ligstoelen, het strand, de zee, een boulevard naast de zee in de richting van het centrum van Sissi, een klein maar lekker buffet… Het is er heerlijk!

wpfoto3kreta

Naast al het rusten willen we ook de Griekse cultuur eens opsnuiven. Daarom beginnen we met een daguitstap naar Chrissi, het meest zuidelijke natuurreservaat van Europa dat onbewoond is. Vanaf het eiland zien we Kreta voor ons liggen. We kunnen er genieten van de rust, het uitzicht en de azuurblauwe zee. De snorkel mag er natuurlijk niet ontbreken, want op de bodem van de zee krioelt het van het leven.
Op de laatste 2 dagen verkennen we met onze huurauto onderstaande parels en het magnifieke berg- en kustlandschap van Lassithi. Op onze weg komen we wilde berggeiten, authentieke dorpjes en verpletterende uitzichten tegen.

Deze parels raden wij ten zeerste aan in Lassithi:
1. Dikteo Andro: de geboortegrot van Zeus
2. Mirtos: erg mooie badplaats waar men met zeeschildpadden kan zwemmen
3. “Aphrodite” in Kato Simi: het beste restaurant van Griekenland, dat ook reeds Europese prijzen gewonnen heeft
4. Sitia: een mooie haven die lijkt op die van Agios Nikolaos maar dan minder toeristisch
5. Exo Mouliana: na de waterval in Brazilië staat deze misschien wel op nummer twee.
6. Vai: beter bekend als het strand dat men ziet in de bountyreclame waar de palmbomen nog natuurlijk groeien

wpfoto4kreta wpfoto5kreta

Deze reis is fantastisch! We hebben het hier nog lang niet allemaal gezien maar dit is al een mooi begin. Wij boeken zeker opnieuw via Sunweb, want mede dankzij hen is onze reis zo geslaagd.

See you later Kreta!

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?
06 oktober, 2015|0 Reacties

Gerelateerde berichten