Door |Geüpdatet op: 04 november, 2022|3.3 min leestijd|

Lanzarote is één van de Canarische eilanden en staat vooral bekend om haar vulkanische landschap. Prachtig, maar niet zo geschikt voor kinderen, toch? Niets is minder waar! Het rustige Lanzarote is namelijk erg kindvriendelijk. Je vindt er geen massahotels of feestgangers, de zee is rustig en je kunt bijna overal met je kinderwagen wandelen. En het is er het hele jaar door mooi weer. Lees onze tips voor een heerlijke kindervakantie op Lanzarote.

Reizen naar en op Lanzarote met kinderen

Voor een kindervakantie naar Lanzarote pak je een vlucht van ongeveer 4,5 uur. Dat valt voor de meeste kinderen gelukkig mee. Ga je naar Lanzarote met een peuter? Die kan de vlucht toch als best lang ervaren. Neem genoeg snacks en speelgoed mee als zoethoudertjes. Zorg daarnaast dat er een huurauto klaar staat als je aankomt. Dat scheelt je een lange busreis of dure taxi naar je accommodatie. En met de auto is de fijnste manier om Lanzarote met kinderen te ontdekken. Het eiland is niet groot, je rijdt gemakkelijk van noord naar zuid. De wegen zijn goed en veilig en parkeren is op Lanzarote bijna overal gratis.

Gegarandeerde ‘oeehhs’ en ‘aahhss’ in Timanfaya nationaal park

Als je op Lanzarote bent willen de kinderen op z’n minst vulkaankraters zien, toch? Daarvoor rij je naar het zuidwesten, naar Timanfaya nationaal park. Een van de vele bezienswaardigheden van Lanzarote. Je parkeert je huurauto bij het bezoekerscentrum en maakt daarna met de bus een tocht door het park. De spectaculaire uitzichten op het vulkanische gebied en stops op de rand van afgronden maken de rit een hele belevenis voor de kids. Loop ook even naar binnen bij het bezoekerscentrum. Daar leer je hoe geisers werken. Wil je de natuur niet vanachter een raampje zien? Dan zijn er ook georganiseerde wandeltochten. Deze zijn alleen vanaf 16 jaar en dus niet geschikt als je met een peuter op Lanzarote bent.

Meerdere toeristen die het Timanfaya nationaal park bezoeken

Foto: Timanfaya nationaal park, Lanzarote

Pret in het waterpark en de dierentuin

De kids even lekker laten uitrazen? Dan is een waterpark altijd een goed idee. En een welkome afwisseling op de luie dagen aan het strand of zwembad. In Playa Blanca zit waterpark Aqualava. Daar roetsj je van de glijbanen, zwem je in het golfslagbad en dobber je in een band op de rustig stromende rivier. Eet tussendoor een hapje bij het fijne restaurant. Iets minder actief, maar ook zeker een leuke activiteit voor je kindervakantie op Lanzarote: dierentuin Rancho Texas. Daar kijken de kids hun ogen uit bij de shows van dolfijnen, zeeleeuwen, roofvogels en papegaaien. Er zijn ook tijgers, lynxen, bizons en meer interessante dieren. Bij deze dierentuin zit ook een speeltuin en waterpark met glijbanen en zwembaden.

Een verzorgster in dierentuin Rancho Texas die pinguïns aan het voeren is

Foto: bezoek dierentuin Rancho Texas met je kinderen

De meest kindvriendelijke stranden van Lanzarote

Wat te doen op Lanzarote met een baby? Dan ga je het best naar een fijn, relaxed strand. Lekker in het zand spelen en trappelen in het zeewater. Dat is natuurlijk voor alle leeftijden heerlijk. Daar heb je wel een zandstrand voor nodig en wat kalmer zeewater. Playa Papagayo in het zuiden van Lanzarote is een kindvriendelijk en fijn voorbeeld. Maar ook bij Puerto de Carmen kun je prima terecht. Daar vind je een lang zandstrand met rustige zee, ideaal voor de kids. Door de Caribische uitstraling is het ook nog eens één van de mooiste stranden van Lanzarote. Verder heb je nog Flamingo Beach in Playa Blanca en het zandstrand van Costa Teguise aan de oostkant van het eiland. Allebei ideaal voor een stranddagje op Lanzarote met peuters of oudere kinderen.

De kust van Playa Papagayo in het avondlicht

Foto: Playa Papagayo is een kindvriendelijk strand

Nu je weet wat te doen in Lanzarote met een baby, peuter of oudere kinderen, twijfel je niet meer toch? Boek een kindvriendelijke accommodatie op Lanzarote en beleef een heerlijke vakantie met het gezin.

Hi! Ik ben Marleen, één van de reisexperts van Sunweb. Er is niets liever wat ik doe dan reizen! Bij mij ben je aan het juiste adres voor tips over de mooiste plekken in Europa. Waar gaat jouw eerstvolgende vakantie naar toe?