Door |Geüpdatet op: 28 juli, 2016|2.6 min leestijd|

Een populaire eilandtour in Griekenland is natuurlijk hartstikke leuk, maar met een tourbus kun je helaas niet altijd overal komen. Sterker nog, uit ervaring kan ik je zeggen dat als je met de auto door Griekenland trekt, de meest verlaten plekjes ineens binnen handbereik liggen. Neem bijvoorbeeld het eiland Kefalonia waar ik onlangs ben geweest. Ja, het prachtige Myrtos beach is onwaarschijnlijk mooi. Toch kom je, richting het noordelijke plaatsje Fiskardo, ook heel veel rustige baaitjes tegen. Je hoeft hiervoor simpelweg een willekeurige afslag richting zee te nemen. Soms zijn deze strandjes zo rustig, dat je enkel het kabbelen van het water kunt horen…

Huur een auto en ga op ontdekkingstocht

Met de auto door Griekenland - Kefalonia Baai

Op vakantie een auto huren lijkt misschien een heel gedoe, maar met onze vaste verhuurmaatschappij Sunny Cars ben je goed verzekerd, zodat je met een gerust hart de mooiste plekjes van bijvoorbeeld Griekenland kunt ontdekken. Alle Griekse eilanden hebben hun eigen charme, hiervan heb ik eerder al mijn favoriete top 5 verklapt. Maar wat misschien nog wel mooier is, is dat je vrijwel ieder eiland heel goed met de auto kunt ontdekken. Van het grote en zeer gevarieerde Kreta, tot aan dé autobestemming bij uitstek: Peloponessos. Alles hiertussen bestaat uit gastvrije bergdorpjes, lekker eten en intieme baaitjes. Maar ach, als Griekenland fan hoef ik je dat vast niet meer uit te leggen…

Volg je gevoel

Met de auto door Griekenland - Grieks restaurant

Tegenwoordig lijkt autorijden vooral bedoeld om van punt A naar B te komen; je hoeft enkel de stem van je navigatiesysteem aan te horen en de weg wijst zich vanzelf. Mijn persoonlijke tip: zet de navigatie uit en volg je gevoel. Zo zat ik op Kreta aan de lekkerste gyros ever, ergens in een bergdorpje genaamd Galipe. De fles Ouzo die na afloop op tafel werd gezet heb ik wijselijk af moeten slaan, want ik had nog een hele middag om het bergachtige binnenland van Kreta door te crossen.

In Chalkidiki is een auto een must!

Met de auto door Griekenland - Chalkidiki

Een andere leuke bestemming voor de auto is Chalkidik, dat bestaat uit 3 schiereilanden (3 vingers in de volksmond genoemd). Al deze eilanden zijn totaal verschillend van elkaar. Zo is het schiereiland Athos zelfs beschermd gebied en deels alleen toegankelijk voor monniken, terwijl de andere twee barsten van knusse dorpjes en intieme baaitjes die prima bereikbaar zijn met de auto.

Het ultieme gevoel van vrijheid

Met de auto door Griekenland - Autovakantie

Het ultieme gevoel van vrijheid, dat krijg ik hier van! Zwemkleding aan, je zonnebril op, de raampjes open en mijn favoriete nummertje op de radio. Niet eens weten hoe laat het is (als ik mijn horloge vergeet om te doen weet ik dat ik op de goede weg ben) en de rest van je vrije week nog voor je, heerlijk! It just can’t get any better…

Helemaal ideaal is het wanneer de huurauto al bij de reis is inbegrepen, dan hoef je dit zelf niet meer te regelen! Bekijk hier de vakanties in Griekenland inclusief huurauto.

 

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar een zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?
28 juli, 2016|1 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

  1. Victor 07 augustus, 2017 at 10:15 pm Beantwoorden

    Denk dat het in Griekenland ook gewoon fijn is om met navigatie te rijden. Stel je voor dat je naast al die drukte nog moet gaan borden en kaart lezen.


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.