Door |Geüpdatet op: 26 oktober, 2022|3.4 min leestijd|

Heerlijk eten, zandstranden en ruige natuur… Griekenland heeft het allemaal. De eilanden en karakteristieke dorpen maken het tot een droombestemming. Om de mooiste plekken van Griekenland te ontdekken zit er eigenlijk maar één ding op: eilandhoppen! We hebben een compact lijstje gemaakt van de leukste vakantiegebieden in Griekenland. Waar gaat jouw volgende reis naartoe?

1. Het fotogenieke eiland Santorini

Santorini is één van de mooiste plekken in Griekenland. Op de enorme rotsen vind je schilderachtige dorpjes. De witte huisjes met blauw daken trekken meteen de aandacht en daarnaast is er nog veel meer moois! Bezoek de wijnboerderijen in het noorden van het eiland, wandel door het gezellige dorp Oia en relax op de stranden van Kamari. Ben je wel eens op een zwart strand geweest? Santorini is een vulkaaneiland, waardoor de meeste stranden zwart zand hebben. Erg bijzonder!

2. De onontdekte parel Kefalonia

Kefalonia is dé verrassing van de Ionische Eilanden. Het eiland heeft alles in huis voor een paradijselijke vakantie en de felgekleurde dorpjes zijn een lust voor het oog. Op de uitgestrekte witte stranden kom je heerlijk tot rust. Ook is een uitstapje naar één van de indrukwekkende druipsteengrotten een must. De zonnestralen die naar binnen schijnen zorgen voor een schitterend plaatje. Vergeet ook niet om een bezoek te brengen aan het dorp Fiskardo. Dit is het enige dorp dat na een hevige aardbeving overeind is gebleven. Neem plaats in één van de tavernes aan het water, bestel de dagverse vis en bewonder de voorbijvarende boten.

Kleurrijke huisjes aan een baai in Kefalonia

Foto: het kleurrijke pareltje Kefalonia

3. Paradijselijk genieten op Zakynthos

Cultuur, natuur en geschiedenis… Je vindt het allemaal op Zakynthos! Op dit eiland word je getrakteerd op witte stranden, blauwe grotten en de bijzondere Caretta Caretta schildpad. Het Navagio strand is één van de meest bekende stranden van Griekenland. Het scheepswrak dat hier is aangespoeld móet je gezien hebben. Maar ook Zakynthos-Stad, de Blue Caves en de verscholen baaien mag je niet missen. Maak een snorkeltocht of huur een bootje en ga op ontdekkingstocht. De vele bezienswaardigheden op Zakynthos zullen je niet teleurstellen.

Uitzicht op het Navagio strand en de helderblauwe zee van Zakynthos

Foto: het Navagio strand op Zakynthos

4. Kreta biedt voor ieder wat wils

Ben je op zoek naar de mooiste plekken van Griekenland? Dan hoort Kreta zeker op je lijstje. Kreta staat vooral bekend om het feestgedeelte Chersonissos, maar dit grootste eiland van Griekenland heeft nog veel meer te bieden. Hier wordt een rijke geschiedenis gecombineerd met levendige steden en gezellige dorpen. Voor een dagje strand zet je koers richting Balos Beach. Roze strand en tropische palmbomen… Het lijkt wel alsof je in een sprookje bent beland. Als je Kreta bezoekt, mag je de Samariakloof niet missen. Hier bewonder je de hoogste bergtoppen van het eiland en spot je bijzondere planten en zeldzame dieren, zoals de Kri-Kri-geit. Dit is zeker weten één van de leukste vakantiebestemmingen in Griekenland.

De ruige kust van Kreta

Foto: het prachtige landschap van Kreta

5. Begeef je tussen het groen op het eiland Skopelos

Betoverende landschappen, gouden stranden en Griekse lekkernijen zijn essentiële kenmerken van het groenste eiland van Griekenland: Skopelos. Ondanks dat het eiland beroemd is geworden door de Hollywoodfilm ‘Mamma Mia’ die daar werd opgenomen, straalt het eiland nog steeds rust uit. In Skopelos-Stad stikt het van de fotogenieke witte huisjes met blauwe luiken. Ook valt de enorme hoeveelheid kerkjes meteen op. In de sfeervolle haven vind je goede visrestaurants, waar traditionele gerechten op de kaart staan. Neem plaats in een knus familierestaurant en proef de heerlijke moussaka of dolmadakia. Toe aan een dagje strand? Begeef je dan naar Agia Eleni Beach. De azuurblauwe zee lonkt om heerlijk in te zwemmen en snorkelen. Hier wil je nooit meer weg!

Het kleurencontrast van de groene natuur en de blauwe zee op Grieks eiland Skopelos

Foto: Skopelos is het groenste eiland van Griekenland

Welke mooie vakantiebestemmingen in Griekenland staat bovenaan jouw lijstje? Vind de mooiste accommodaties in Griekenland via Sunweb en start met het plannen van je droomvakantie.

Hi! Ik ben Marleen, één van de reisexperts van Sunweb. Er is niets liever wat ik doe dan reizen! Bij mij ben je aan het juiste adres voor tips over de mooiste plekken in Europa. Waar gaat jouw eerstvolgende vakantie naar toe?