Door |Geüpdatet op: 26 oktober, 2022|3.2 min leestijd|

Estepona is een mooie badplaats aan de zonnigste kust van Andalusië. En wordt ook wel de parel van de Costa del Sol genoemd. Estepona is een perfecte uitvalsbasis als je graag een zonvakantie aan het strand wilt, maar ook wat te doen wilt hebben in de omgeving. De bezienswaardigheden in Estepona zijn stuk voor stuk bijzonder en ademen het authentieke Spanje. Benieuwd? Ontdek welke plekken je niet mag overslaan!

Ontdek de mooiste bezienswaardigheden in Estepona

Estepona is één van de mooiste stadjes in Andalusië. Het havenplaatsje is niet enorm toeristisch, maar wel hartstikke gezellig én er is genoeg te doen. Welke bezienswaardigheden in Estepona er echt op jouw lijstje moeten staan? Sowieso het oude centrum van de stad. Hier dwaal je door smalle, typisch Spaanse straatjes. Ook de sfeervolle pleinen zijn een bezoekje waard. Hier geniet je van het echte Andalusië en van heerlijk eten en drinken. In Estepona kijken liefhebbers van groen hun ogen uit: niet alleen in de vele parken maar vooral door de alle kleurrijke bloemen en planten waarmee het plaatsje versierd is. Hou je van kunst? Loop dan de Ruta de Murales Artisticos en bewonder alle unieke muurschilderingen die je onderweg tegenkomt.

Een kleurrijke straat in het oude centrum van Estepona

Foto: het oude centrum van Estepona

Beleef de zonsondergang op Playa del Cristo

In de omgeving van Estepona vind je het paradijselijke Playa del Cristo. Dit strand heeft donker zand en ligt in een schitterende baai. Dankzij het vrij ondiepe water is dit een prima plek voor een dagje zee met kinderen. Playa del Cristo wordt gezien als één van de mooiste stranden van de Costa del Sol en is daardoor redelijk druk. Je geniet er wel heerlijk van de zon op één van de vele ligbedjes. En de zonsondergang is magisch: vanaf Playa del Cristo zie je de zon zakken achter de Rots van Gibraltar.

Ontdek het karakteristieke Playa de la Rada

Loop vanaf de kilometerslange Paseo Maritimo Pedro Manrique, de promenade van Estepona, zo het brede strand op. Palmbomen en azuurblauw water laten je weten dat je op Playa de la Rada bent. Een van de schoonste stranden van Estepona en omgeving en heel dicht bij het centrum. Na een dagje genieten aan het strand plof je neer bij een van de vele gezellige restaurants of barretjes op de boulevard. Of probeer eens een typische Chiringuito: een eettentje op het strand waar je geniet van heerlijk Spaans eten.

Het kilometerslange Paseo Maritimo Pedro Manrique, met palmbomen aan weerszijden

Foto: de kilometerslange promenade Paseo Maritimo Pedro Manrique

Vlakbij Estepona: Playa El Padrón

Net buiten Estepona ligt het populaire Playa El Padrón waar je makkelijk met de auto komt. Dit 30 meter brede strand met donker zand is ideaal voor een dagje relaxen. El Padrón is omgeven door groen en ligt aan de Padrón-rivier. In de buurt vind je allerlei faciliteiten om je stranddag compleet te maken. Wat dacht je van knusse beachclubs en sfeervolle restaurantjes met heerlijk eten? Ultiem genieten aan de zonnigste kust van Andalusië.

Wat is er te doen in de omgeving van Estepona?

Ook in de omgeving van Estepona vind je allerlei bezienswaardigheden. Bezoek een van de vele prachtige stadjes in de omgeving. Cadiz bijvoorbeeld, de oudste stad van Zuid-Spanje. En wat dacht je van Marbella en Malaga? Een andere aanrader is de route naar Ronda: op weg naar deze stad kom je langs allerlei witte dorpjes, typisch voor Andalusië. Andere bezienswaardigheden in de buurt van Estepona zijn de wereldberoemde Rots van Gibraltar en surfersparadijs Tarifa. Vanuit Estepona kun je zelfs een dagtochtje maken naar Tanger, in Marokko. Welke bezienswaardigheden staan er op jouw lijstje?

Boek je vakantie naar Estepona bij Sunweb en dompel je onder in het authentieke Andalusië. Met zoveel bezienswaardigheden in de omgeving wordt het sowieso een geslaagde trip!

Hi! Ik ben Marleen, één van de reisexperts van Sunweb. Er is niets liever wat ik doe dan reizen! Bij mij ben je aan het juiste adres voor tips over de mooiste plekken in Europa. Waar gaat jouw eerstvolgende vakantie naar toe?