Door |Geüpdatet op: 16 september, 2022|3.1 min leestijd|

Samen met de gebieden Samoëns, Les Carroz en Morillon vormt Flaine het skigebied Le Grand Massif. Le Grand Massif is bekroond tot de top vijf grootste skigebieden van Frankrijk. Hier kom je dus wel aan je pistekilometers. Wat maakt het Flaine skigebied in Frankrijk bijzonder en waarom is het een bezoekje waard? Ski dan maar mee naar beneden!

Sneeuwpret op 1600 meter hoogte

In skigebied Le Grand Massif waar Flaine skigebied onderdeel van is, vind je pistes voor alle niveaus. Ze liggen tussen de 1100 en 2500 meter en je skiet prachtig mooi tussen de naaldbossen door. Skigebied Flaine is met 1600 meter hoogte een van de hoogste en populairste gebieden in Le Grand Massif. Wat het ook zo aantrekkelijk maakt, zijn de accommodaties die vaak letterlijk op de pistes staan. Hierdoor sta je ‘s morgens na je ontbijt direct op de latten en ski je ‘s avonds zo de après-ski in. Bovendien komen en gaan de liften van alle kanten en sta je zo via de gondel in één keer op de top van Le Grand Massif. Van daaruit heb je meer dan 250 kilometer aan pistes voor je liggen. En voor de kenners onder ons: dat is te gek!

Er is genoeg sneeuwpret te beleven in Flaine

Foto: Flaine biedt sneeuwpret op alle niveaus

Strakke betonnen bouwstijl

Als je ooit in Flaine op wintersport bent geweest, dan herken je de traditionele manier van bouwen vast. Veel van de gebouwen zijn in de jaren ‘70 gebouwd en direct op de piste geplaatst. Destijds stampten de Fransen grote skigebieden uit de grond en kozen voornamelijk voor hoogbouw. Belangrijker was dat de accommodaties werden gebouwd op de pistes, en niet zo zeer hoe ze eruit zouden zien. Vele jaren later kwam er kritiek op de betonnen looks van het skigebied en is er ook wat meer laagbouw gekomen van hout en natuursteen. Dit geeft de omgeving weer een wat fijnere uitstraling en voelt het meer als een traditioneel Frans skigebied.

Flaine herken je aan de betonnen look

Foto: de betonnen look van skigebied Flaine

Sneeuwrecords door de hoogte

Het voordeel van wintersport in Flaine is dat het tussen verschillende bergen ligt waardoor je meerdere niveaus van afdalingen hebt. Hierdoor is het gebied zowel geschikt voor beginners als gevorderden. Zoek je graag de hoogte op? Ga dan naar Grandes Platières op 2480 meter waar je beloond wordt met een adembenemend uitzicht over de bergen. Met een strakblauwe lucht erbij kijk je zo naar de Mont Blanc. Fantastisch mooi! En doordat het gebied zo hoog ligt, vind je er bijna altijd een pak sneeuw van zes meter. In Flaine worden regelmatig de nodige sneeuwrecords verbroken. Houd je van verse poedersneeuw? Dan zit je hier helemaal goed.

Vertier naast het wintersporten

Naast dat je in Flaine goed zit voor je wintersport, zijn er ook voldoende andere dingen te beleven. Zo is het een fijn dorp om na je actieve dag een biertje te drinken. Het centrum is autovrij dus geen zorgen als je er eentje teveel drinkt. Goed om te weten: je mag alleen het dorp in met de auto om je bagage uit te laden. Wil je een dagje iets anders doen dan skiën of snowboarden? Ga dan paragliden, buggyrijden of snowkiten. Flaine is dus een veelzijdig wintersportgebied in de Franse Alpen. Ben je een skifan en hou je van grote hoogte? Dan moet je hier zijn!

In Flaine kun je naast skiën en snowboarden ook snowkiten

Foto: snowkiten in Flaine, de Franse Alpen

Wil je graag de sneeuw van het Flaine skigebied zelf onder je latten voelen? Ontdek alle Sunweb vakanties in het Flaine en boek jouw favoriet voor komend skiseizoen.

Hi! Ik ben Marleen, één van de reisexperts van Sunweb. Er is niets liever wat ik doe dan reizen! Bij mij ben je aan het juiste adres voor tips over de mooiste plekken in Europa. Waar gaat jouw eerstvolgende vakantie naar toe?