Door |Geüpdatet op: 07 september, 2022|2.7 min leestijd|

Griekenland is een veelzijdig land met talloze eilanden en een rijke geschiedenis. Met een rondreis per auto ontdek je op je eigen tempo de mooiste regio’s en unieke plekken. Hop van eiland naar eiland of verken het vasteland met onvergetelijke dagtripjes. Een rondreis door Griekenland vergeet je nooit meer! Benieuwd naar onze tips? Deze bezienswaardigheden mag je zeker niet overslaan.

Maak een rondreis door Griekenland met de auto

Reis rond door Griekenland en ontdek de mooiste regio’s en Griekse eilanden die het land rijk is. Hoe je dat het beste doet? Met de auto! Je toert met gemak langs de vele archeologische bezienswaardigheden en traditionele taverna’s. Ook voor een typische zon-zee-strandvakantie zit je goed in Griekenland. Ga bijvoorbeeld naar Zakynthos of Lefkas. Het warme klimaat met zonovergoten zomers leent zich perfect voor dagtripjes over de vele eilanden. En het leuke is: tussen veel eilanden varen boten die je naar een ander eiland brengen. Op zoek naar avontuur? Dan haal je je hart op in de hoge bergen van Kefalonia of tijdens de jeepsafari’s op Rhodos.

Individuele rondreis over het Griekse eiland Kreta

Op Kreta kun je dagenlang roadtrippen. Dit levendige eiland zit barstensvol authentieke dorpen, prachtige stranden en avontuurlijke natuurgebieden. Bezoek de op en top Griekse stad Rethymnon of Agios Nikolaos, dat veel weg heeft van de Franse rivièra. Of trek je wandelschoenen aan en wandel tussen de metershoge rotswanden van Samariakloof. Meer zin in zon, zee en strand? Dan waan je je bij Elafonissi Beach of Bálos in een waar paradijs. Het mooiste gedeelte van het eiland vind je tussen Matala en Chania. Een echte secret getaway waar je het makkelijkst met de auto komt.

Relax op Elafonissi Beach in Kreta

Foto: bijkomen op Elafonissi Beach in Kreta

Proef de cultuur bij de lokale bevolking

De Griekse gastvrijheid beleef je het beste door de lokale bevolking op te zoeken. Ga naar een typische Griekse taverna en laat je verwennen met de vele mezzes, vegetarische gerechten en huisgemaakte ouzo. Ze zijn trots op hun cultuur en serveren met dezelfde liefde de duurste kreeft als de simpele gehaktballen van oma. Tip: zorg dat je een paar woordjes Grieks spreekt, zoals ‘kalispera’ en ‘efcharisto’. Dat vinden ze geweldig.

Geniet van de lekkere mezzes in Griekenland

Foto: mezze in Griekenland

Ontdek de vele Griekse eilanden, zoals Kos

Wist je dat Griekenland ongeveer 6000 eilanden rijk is? Genoeg te ontdekken dus! Op het kleinschalige eiland Kos vind je de karakteristieke Griekse cultuur terug. Bijzondere opgravingen en gezellige straatjes en pleintjes wisselen elkaar af. Kos-Stad is de gezellige kern van het eiland en lijkt door de gemoedelijke sfeer wel een dorpse badplaats. Met de auto is er genoeg te ontdekken, maar wist je dat Kos ook een echt fietseiland is? Het eiland is vrij vlak en de meeste fietspaden lopen langs de kust. Leuk om te weten: bij onze accommodaties in Kos-Stad en Tigaki krijg je gratis 3 dagen fietsen cadeau. Zo kun je de allerleukste plekjes ontdekken!

Prachtig uitzicht tijdens het rondreizen op het Griekse eiland Kos

Foto: rondreizen op het Griekse eiland Kos

Op zoek naar een heerlijk verblijf op het vasteland of een van de eilanden? Bekijk ons ruime aanbod accommodaties in Griekenland voor een onvergetelijke rondreis.

Hi! Ik ben Marleen, één van de reisexperts van Sunweb. Er is niets liever wat ik doe dan reizen! Bij mij ben je aan het juiste adres voor tips over de mooiste plekken in Europa. Waar gaat jouw eerstvolgende vakantie naar toe?