Door |Geüpdatet op: 17 mei, 2016|2 min leestijd|

Op eigen houtje jouw vakantiebestemming ontdekken. Unieke plekjes bezoeken en je eigen ritme bepalen. Dat zijn enkele voordelen van een auto huren op je vakantiebestemming. Maar waar moet je nu precies op letten? Hieronder hebben we tips voor het huren van een auto op een rijtje gezet.

Een auto huren kan voor de gehele vakantie, maar ook voor een paar dagen. Handig als je een paar dagen wilt toeren en de rest van je vakantie wilt luieren op een ligbedje. Van te voren een auto huren is handig als je de auto voor de gehele reisduur bij je wilt hebben: vanaf het vliegveld stap je zo de huurauto in en vertrek je naar je vakantieadres. Wil je de auto maar een huren, dan kun je de reisleiding vragen om dit voor je te doen. Goede tips en leuke autoroutes zijn dan gratis en voor niets inbegrepen!

huurauto

Waar moet je op letten?

1. Lees de voorwaarden goed door
Het is van belang dat je goed op de hoogte bent van de voorwaarden van de verhuurmaatschappij. Hierdoor weet je wat wel en niet verzekerd is en kom je niet ineens voor verrassingen te staan.

2. Creditcard
Een auto kun je vaak alleen huren met een geldige creditcard, let er op dat de creditcard op naam van de bestuurder staat. De creditcard wordt gebruikt als borgstelling.

3. Vergeet je rijbewijs niet!
Lijkt overbodig om te zeggen, maar toch vergeten veel mensen het rijbewijs. Als je met het vliegtuig op vakantie gaat denk je vaak alleen aan je paspoort, tickets en vouchers. En wordt het rijbewijs vaak vergeten.

4. Kijk de auto goed na op schade
Voordat je de auto instapt om weg te rijden naar je bestemming, is het verstandig om de auto te controleren op eventuele schade. Geef het duidelijk aan bij de autoverhuurder en zorg ervoor dat het op duidelijk papier komt te staan.

5. Kies de auto die geschikt is voor je reis
Ga je veel kilometers maken door de bergen of ga je korte stukjes rijden in de steden? Bekijk goed wat voor auto type past bij jouw vakantie. Hoeveel mensen reizen er mee? Misschien is een basis type auto niet groot genoeg.

Wat is jouw ervaring met het huren van een auto? Welke tip zou je willen delen? Laat hieronder je reactie achter.

 

 

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?