Door |Geüpdatet op: 17 mei, 2016|2 min leestijd|

Op eigen houtje jouw vakantiebestemming ontdekken. Unieke plekjes bezoeken en je eigen ritme bepalen. Dat zijn enkele voordelen van een auto huren op je vakantiebestemming. Maar waar moet je nu precies op letten? Hieronder hebben we tips voor het huren van een auto op een rijtje gezet.

Een auto huren kan voor de gehele vakantie, maar ook voor een paar dagen. Handig als je een paar dagen wilt toeren en de rest van je vakantie wilt luieren op een ligbedje. Van te voren een auto huren is handig als je de auto voor de gehele reisduur bij je wilt hebben: vanaf het vliegveld stap je zo de huurauto in en vertrek je naar je vakantieadres. Wil je de auto maar een huren, dan kun je de reisleiding vragen om dit voor je te doen. Goede tips en leuke autoroutes zijn dan gratis en voor niets inbegrepen!

huurauto

Waar moet je op letten?

1. Lees de voorwaarden goed door
Het is van belang dat je goed op de hoogte bent van de voorwaarden van de verhuurmaatschappij. Hierdoor weet je wat wel en niet verzekerd is en kom je niet ineens voor verrassingen te staan.

2. Creditcard
Een auto kun je vaak alleen huren met een geldige creditcard, let er op dat de creditcard op naam van de bestuurder staat. De creditcard wordt gebruikt als borgstelling.

3. Vergeet je rijbewijs niet!
Lijkt overbodig om te zeggen, maar toch vergeten veel mensen het rijbewijs. Als je met het vliegtuig op vakantie gaat denk je vaak alleen aan je paspoort, tickets en vouchers. En wordt het rijbewijs vaak vergeten.

4. Kijk de auto goed na op schade
Voordat je de auto instapt om weg te rijden naar je bestemming, is het verstandig om de auto te controleren op eventuele schade. Geef het duidelijk aan bij de autoverhuurder en zorg ervoor dat het op duidelijk papier komt te staan.

5. Kies de auto die geschikt is voor je reis
Ga je veel kilometers maken door de bergen of ga je korte stukjes rijden in de steden? Bekijk goed wat voor auto type past bij jouw vakantie. Hoeveel mensen reizen er mee? Misschien is een basis type auto niet groot genoeg.

Wat is jouw ervaring met het huren van een auto? Welke tip zou je willen delen? Laat hieronder je reactie achter.

 

 

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Door mijn passie voor schrijven met reizen te combineren, schrijf ik inspirerende blogs. Ik deel hier graag de leukste reistips voor vakanties door heel Europa zodat jij, net als ik, onvergetelijke herinneringen kunt creëren! Lees je mee?
17 mei, 2016|31 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

 1. Sabine 07 augustus, 2017 at 10:15 pm

  Let ook goed op hoeveel bagage + kinderen je bij je hebt. Wij kregen nog net 2 koffers en 1 kind in de Fiat Panda 😉

 2. Jeffrey 07 augustus, 2017 at 10:15 pm

  2 Dagen een auto gehuurd; lekker vanaf Fuengirola naar Mijas & weer door richting Ronda (Zuid-Spanje) terugweg huid vanaf Ronda naar Fuengirola 1e dag gelijk een lekke band. Geluking snel opgelost dor Miami car Hire na wat bellen, dus altijd je telefoon mee! 2e Dag richting Nerja naar de grotten; heerlijk. Geboekt via de Reisleing!

 3. NDrel 07 augustus, 2017 at 10:15 pm

  Wat kost huren auto voor 7 dagen?

  • Wietske 07 augustus, 2017 at 10:15 pm

   Bedankt voor je vraag. De kosten van het huren van een auto verschilt per bestemming en periode. Voor welke bestemming en periode ben je geïnteresseerd?
   Dan kijken wij het graag even voor je na!

   Gr, Wietske

 4. C.van Houwelingen 07 augustus, 2017 at 10:15 pm

  Graag zou ik weten wat een autohuur kost, wij gaan 27 sept. 2013 via Sunweb naar Carvoeiro.

  Misschien wllien we enekel dage of een weekje een auto huren.
  Wat zijn ongeveer de kosten,als we het via sunweb doen.
  Vr. groet.
  C. van Houwelingen

  • Wietske 07 augustus, 2017 at 10:15 pm

   Goed dat je dit vraagt. Helaas is het voor onze bestemming Carvoeiro niet mogelijk om vooraf een auto te reserveren. Bij aankomst kun je informeren bij onze reisleiding of bij de receptie van jullie accommodatie. Zij kunnen jullie tips geven qua autohuur en vertellen wat de kosten zijn.
   Alvast een fijne vakantie eind september!

   Gr, Wietske

 5. Nicole 07 augustus, 2017 at 10:15 pm

  Ik ga naar Lanzarote en wil een auto huren, maar ik heb geen creditcard. Kan ik dan toch een auto huren bij de reisleiding?

  • Wietske 07 augustus, 2017 at 10:15 pm

   Leuk dat je naar Lanzarote gaat Nicole. Het is voor het huren van een auto verplicht om een credit card te hebben. De credit card wordt gebruikt ter borgstelling van de auto. Huur je een auto ter plaatse dan zullen zij ook om een credit card vragen.
   Alvast een prettige vakantie!

   Gr, Wietske

 6. Mario 07 augustus, 2017 at 10:15 pm

  Hallo beste Sunweb Crew,

  ik heb een vraagje: als ik op het Griekse eiland Karpathos een auto huur met GPS Navigatie is deze dan op de Nederlandse taal te zetten??
  Bij voorbaat dank voor jullie antwoord.

  Mvg Mario

  • Wietske 07 augustus, 2017 at 10:15 pm

   Hallo Mario,

   Bedankt voor je vraag! Er zijn meerdere type navigatiesystemen. De Engelse taal is hier op beschikbaar, maar de Nederlandse taal niet altijd. Vaak krijg je bij het huren van een auto ook een kaart van het eiland. Zo kun je ook je favoriete route uitstippelen!

   Ik wens je een fijne dag toe.

   Gr, Wietske

 7. jde willigen 07 augustus, 2017 at 10:15 pm

  ik ga 7-12-2013 naar benidorm ik het siska vleden jaar al gevraagd naar een trein museum die zij dat dat in de beurt moest zijn kun je mij vertellen waar dat is
  gr jan

  • Wietske 07 augustus, 2017 at 10:15 pm

   Beste Jan,

   Bedankt voor je vraag. Het spoorwegmuseum is in Torrellano, het dorpje onder de rook van het vliegveld van Alicante. Dit museum is het beste te bereiken met de (huur) auto.

   Alvast een fijne vakantie in december!

   Gr, Wietske

 8. maartje 07 augustus, 2017 at 10:15 pm

  Hoe kan ik eventueel een babyautostoeltje opgeven bij de reservering? Of eigenlijk: valt dit bij te boeken of moeten we zelf een maxicosi meenemen?

  • Wietske 07 augustus, 2017 at 10:15 pm

   Hallo Maartje,

   Goed dat je dit vraagt. Je kunt telefonisch of per e-mail aan ons doorgeven dat je een kinderstoeltje wilt reserveren. Wij vragen dan de mogelijkheden voor je na bij het autoverhuurbedrijf. Wij zijn telefonisch te bereiken via 0900 0290 of het e-mailadres info@sunweb.nl.

   Fijne dag!

   Gr, Wietske

 9. annelies 07 augustus, 2017 at 10:15 pm

  Hallo,

  Even een vraagje inzake de all inclusive verzekering inzake de autohuur via Sunny cars. er staat dat het all inclusive is, betekent dit ook dat de bestuurder en bijrijder verzekerd zijn in geval van medische kosten ten gevolge van een ongeval?

  • Wietske 07 augustus, 2017 at 10:15 pm

   Hallo Annelies,

   Bedankt voor je vraag. Medische kosten ten gevolge van een ongeval met de huurauto, kunnen worden verhaald via de reisverzekering. Kijk wel altijd even de polisvoorwaarden van je reisverzekering na wat er wel en niet vergoed wordt. De medische kosten valt niet binnen de all inclusive verzekering van Sunny Cars. Hierin wordt alleen de schade aan de huurauto en de schade aan de andere auto (mits voldaan aan de voorwaarden) vergoed.

   Mocht je nog andere vragen hebben, stel ze gerust. Fijne dag!

   Gr, Wietske

 10. Henk 07 augustus, 2017 at 10:15 pm

  Om een auto te huren op Lanzarote is het, via Sunweb, zeker NIET NODIG om een creditcard te hebben. De huurprijs kun je bij aflevering van de auto CONTANT betalen. Einde huurperiode, sleutels bij de receptie van het hotel afgeven en de auto wordt weer opgehaald. (Onze vakantie november 2013)

 11. Jose 07 augustus, 2017 at 10:15 pm

  Hi Sunweb,

  Ik ben benieuwd naar de minimum leeftijd voor het huren van een auto in Kroatië en Sicilië (en eventuele toeslagen onder de 25).

  Als ik de aanwijzingen volg en uitkomt bij het kopje ‘huurauto’ staat hier dat de specifieke voorwaarden voor de bestemming niet beschikbaar zijn. Wanneer ik bij de algemene voorwaarden kijk staat er: ‘Deze minimum leeftijd verschilt per bestemming, zie hiervoor de voorwaarden per bestemming’. Hierdoor kan ik er dus niet achter komen wat de minimum leeftijd is.

  Alvast bedankt,

  José

  • Wietske 07 augustus, 2017 at 10:15 pm

   Hallo Jose,

   Bedankt voor je opmerking. Ik heb dit gelijk doorgegeven aan onze websitemanager en de informatie wordt z.s.m. toegevoegd.
   Om antwoord te geven op je vragen; voor Kroatië geldt een minimumleeftijd van 24 jaar. Wil je deze verlagen naar 21 -23 jaar dan betaal je 10,00 euro per hoofdbestuurder per huurperiode. Voor Sicilië geldt een minimumleeftijd van 23 jaar. Deze kun je verlagen naar 21 jaar en hiervoor betaal je 16,84 euro per dag per bestuurder (maximum bedrag van 169,00 per bestuurder per huurperiode).

   Mocht je nog andere vragen hebben, stel ze gerust.

   Fijne dag!

   Gr, Wietske

 12. Leonie 07 augustus, 2017 at 10:15 pm

  Wat kost het om een (kleine) auto een week te huren? Tenerife (bestuurder ouder dan 30 jaar) vanaf 14 maart

 13. petra 07 augustus, 2017 at 10:15 pm

  wat kost een scooter huren in turkye,en waar kan ik die het beste huren??
  en is het wel veilig in turkye

  • Wietske 07 augustus, 2017 at 10:15 pm

   Beste Petra,

   Bedankt voor je vraag. Je kunt dit het beste op bestemming navragen. Wij bieden de mogelijkheid om een scooter te huren niet aan.

   Fijne dag!

   Gr, Wietske

 14. Peter 07 augustus, 2017 at 10:15 pm

  Hi Sunweb,

  Wij gaan met jullie eind april naar Ibiza. Nu wil ik daar gedurende de hele periode een auto huren. Dit kan heb zoals ik heb begrepen ook via julle worden geregeld. Wat voor mij niet duidelijk is wat de voorwaarden zijn. Hoe zit het met de verzekering ivm aansprakelijkheid en eigen risico. Wij willen gewoon all risk verzekerd zijn.

  • Wietske 07 augustus, 2017 at 10:15 pm

   Hallo Peter,

   Wat leuk dat jullie eind april naar Ibiza gaan. Je kunt vooraf een auto reserveren via ons of op de bestemming via onze reisleiding.
   Wij bieden onze autohuur via Sunnycars aan en dit betekent dat alle kosten in de huurprijs zijn inbegrepen. Inclusief de huurprijs ben je WA, aanvullend WA, CDW (schade aan huurauto), TP (diefstal van de auto) verzekerd en heb je een dekking glas-banden-bodem-dakschade. Bij deze dekking betaal je in geval van schade de kosten aan de lokale verhuurder en wordt dit bij thuiskomst door Sunny Cars vergoed. Kijk voor meer informatie over autohuur op onze website, sunweb.nl

   Heb je nog andere vragen stel ze gerust. Alvast een fijne vakantie op Ibiza!

   Gr, Wietske

 15. Thea 07 augustus, 2017 at 10:15 pm

  Wij willen in juni naar Samos. Is het ook mogelijk om via de reisleiding daar ter plekke voor een paar dagen een auto te huren i.p.v. voor 1 week. En wat zijn dan ong. de kosten.

  Alvast dank!

  • Wietske 07 augustus, 2017 at 10:15 pm

   Beste Thea,

   Bedankt voor je vraag. Het is zeker mogelijk om bij onze reisleiding ter plaatse een auto te huren. Dit kan voor enkele dagen
   of voor een week. De kosten zijn circa (Type mini) 136 euro voor 3 dagen, 166 euro voor 4 dagen, 195 euro voor 5 dagen, 225 euro voor 6 dagen.

   Mocht je nog andere vakantievragen hebben, stel ze gerust.

   Gr, Wietske

 16. Helmaluijten@casema.nl 07 augustus, 2017 at 10:15 pm

  Ik wil naar Playa de las Americas naar appartementen Barranca, Vlak bij zee. Is daar betaald parkeren.

 17. Wendy Hogenboom 07 augustus, 2017 at 10:15 pm

  Wij gaan eind mei naar Mallorca.
  We weten nog niet of we een auto willen huren maar als we dat willen: is het mogelijk om een auto te huren mét een autostoeltje geschikt voor een baby van (dan) 5 maanden of moeten we van thuis de maxi cosi meenemen?

 18. Wplank 07 augustus, 2017 at 10:15 pm

  Hallo allemaal
  Je kunt bijna in alle landen een auto huren, dit kun je bij de reisleiding doen maar je kunt veel beter op jou plaats van bestemming een auto huren er zijn zat autoverhuur bedrijven, het is vaak goedkoper en je bent als je dit goed aangeeft ook all-risk verzekerd en ja als je van te voren opgeeft dat er een babyzitje in moet zitten zal dit naar alle waarschijnlijkheid ook wel gebeuren, maar neem altijd de babystoeltje of maxi-cosi of iets anders mee voorkomt teleurstellingen.

 19. Annie 07 augustus, 2017 at 10:15 pm

  Het is juist goedkoper om hier in NL een auto te huren. Wij gaan met 2 weken naar Mallorca en we betalen 170,- voor de hele vakantie (8 dagen)

 20. Mies 07 augustus, 2017 at 10:15 pm

  Is het mogelijk om een automaat te huren in Kreta? En wat zijn de kosten?

Comments are closed.