Door |Geüpdatet op: 13 augustus, 2015|2 min leestijd|

Als ik kon kiezen zou ik een paar keer per jaar op vakantie gaan naar een ver oord, bijvoorbeeld ergens in het Caribisch gebied. Hagelwitte stranden, een helderblauwe zee, wuivende palmbomen, zwoele zomeravonden, waanzinnige zonsondergangen en een ‘niets moet, alles mag’ sfeer… Maar in de realiteit laten mijn portemonnee en mijn aantal vrije dagen dat niet toe! Gelukkig heeft het lot (of zal mijn voorkeur voor vakanties ermee te maken hebben?!) bepaald dat ik bij Sunweb werk! Want hier ben ik erachter gekomen dat je helemaal niet naar Curaçao of Jamaica hoeft te gaan om je in een tropisch oord te wanen!

Tropische vakantiebestemmingen bij Sunweb - Chalkidiki

Tropisch Chalkidiki

Vorig jaar was ik de ‘lucky bastard’ die op studiereis naar Chalkidiki mocht. Nooit geweten dat de stranden zó dicht bij huis, zó mooi konden zijn! Bij ieder strand verbaasde ik me weer over de ontzettend heldere zee. De bergachtige natuur in het binnenland mag er ook zeker wezen en de heilige berg Athos zorgt ervoor dat er ook meer dan genoeg cultuur te snuiven is. Tel hier het heerlijke Griekse eten en de hartelijke gastvrijheid bij op en deze tropische vakantiebestemming is compleet.

Tropische vakantiebestemmingen bij Sunweb - Formentera

Chillen op…
… de Antillen, ehh, Ibiza! Dezelfde laid back sfeer en schitterende stranden zorgen ervoor dat Ibiza een perfecte vervanging is van een ver vakantie oord. Hier zijn baaien te vinden met fijn zand en een schitterende blauwe zee. Vanaf Ibiza kun je makkelijk een uitstapje maken naar buureiland Formentera. Wat mij betreft kan dit het Curaçao van Europa genoemd worden. Op het strand Illetas Formentera kun je meters ver de zee inlopen en nog steeds maar net tot je middel in het water staan, je tenen nog steeds zien en visjes voorbij zien zwemmen.

Tropische vakantiebestemmingen bij Sunweb - Kaapverdië

Vrolijk Afrika
Oké, het is misschien geen Europa meer en dus ietsjes verder reizen, maar Kaapverdië mag in dit rijtje niet ontbreken! Want wanneer we over een relaxte sfeer, mooie stranden en zwoele zomernachten praten is Kaapverdië toch wel de absolute topper bij Sunweb. Arthur beschreef het in zijn blog al als de ideale mix tussen Afrika, Zuid-Amerika en de Caribbean. En helemaal ideaal: juist tijdens de koude wintermaanden in Nederland, kun je naar dit zon-zekere eiland vertrekken!

Wat zijn jouw meest favoriete tropische vakantiebestemmingen?

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?
13 augustus, 2015|0 Reacties

Gerelateerde berichten