Door |Geüpdatet op: 21 september, 2022|3.4 min leestijd|

Uitgaan en het Spaanse eiland Ibiza zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Al jaren staat Ibiza bekend als hét party-eiland van Europa. Van kleinschalige bars tot de grootste club van de wereld, de uitgaansgelegenheden van Ibiza bieden het allemaal. Ben je benieuwd waar je de leukste bars en clubs vindt? Ontdek de vijf leukste plekken voor het uitgaan op Ibiza in deze blog. 

1. Ibiza-stad

Als we het hebben over uitgaan op Ibiza, dan mag Ibiza-Stad niet in het rijtje ontbreken. Je kunt Ibiza-Stad, of Eivissa, indelen in twee uitgaansgebieden: La Marina en Sa Penya. La Marina is het havengebied. Hier vind je veel chique uitgaansgelegenheden, zoals de club El Divino. Loop ook een rondje door de haven en bewonder de luxe jachten die hier zijn aangemeerd. Sa Penya ligt meer in het bruisende centrum van de stad. Flaneer door de gezellige, kronkelende straatjes, bestel een drankje bij één van de vele bars en neem een moment om te genieten van alles wat er om je heen gebeurt. Vlakbij Ibiza-Stad liggen de bekende clubs Pacha en Amnesia. Ga je iets verder, dan kom je bij de Privilege. In deze grootste club van de wereld ga je samen met 10.000 andere feestvierders helemaal los.

De haven in Ibiza-stad waar je uit kunt gaan in La Marina

Foto: uitgaansgebied La Marina in Ibiza-stad

2. Playa d’en Bossa

Ben je op zoek naar een uitgaansgebied op Ibiza waar je alles hebt wat je nodig hebt? Ga dan naar Playa d’en Bossa. Deze badplaats onder de rook van Ibiza-Stad is heel geliefd bij toeristen. Het strand van Playa d’en Bossa is het langste strand van het eiland. Bij de verschillende hippe strandtenten geniet je overdag heerlijk van de zon en je eerste cocktails van de dag. Als je van het strand af loopt sta je meteen op de strip, waar het bulkt van de gezellige bars en restaurants. Zin om te dansen? Ga dan naar de spectaculaire feesten in de clubs Ushuaïa of Hï Ibiza. Extra handig: je vindt heel accommodaties in Playa d’en Bossa. Vanuit de club rol je zo je bed in!

Lees alles over de clubs van Ibiza.

3. San Antonio

Een ander bruisend uitgaansgebied op Ibiza is de stad San Antonio in het westen van het eiland. Ga aan het eind van de middag naar het populaire O Beach, wat bekendstaat om de spetterende poolparty’s. Maar ook in het centrum zitten tal van restaurants, bars en clubs waar je helemaal uit je bol kunt gaan. Tip: zorg dan dat je op tijd naar San Antonio gaat. De magische zonsondergang bij Café del Mar mag tijdens jouw bezoek van dit uitgaansgebied op Ibiza namelijk niet ontbreken.

Café del Mar aan het strand op Ibiza

Foto: Café del Mar in stad San Antonio

4. Hippiemarkt Las Dalias

De hippiemarkt Las Dalias op Ibiza is een begrip. Veel vakantiegangers én locals struinen hier tussen de marktkraampjes door op zoek naar de leukste snuisterijen. Tegenwoordig is er op de markt ook genoeg te eten en worden er meerdere keren per week hele leuke feesten gegeven die nét even wat anders zijn dan wat je in de clubs vindt. Er zijn zelfs hippieceremonies en rituelen. Dat is pas echt uitgaan in Ibiza-style!

Dromenvangers op hippiemarkt Las Dalias

Foto: bezoek de feesten op hippiemarkt Las Dalias

5. Woomoon festival

Zoek je bij het uitgaan op Ibiza meer naar een festivalsetting? Dan is het Woomoon festival iets voor jou. Tijdens dit festival tussen de bergen van San José komen muziek en kunst bij elkaar. Van live folkmuziek tot deep house, op de verschillende podia worden diverse muziekstijlen afgewisseld. Vier het leven en dans samen met de andere festivalgangers onder de prachtige sterrenhemel. Een bijzondere dag gegarandeerd!

Het uitgaan op Ibiza is voor ieder van wils en is dé plek voor een feestvakantie. Wist je dat Ibiza ook een fijne bestemming is voor een vakantie met kinderen en erg geliefd wordt om de mooie natuur op het eiland? Bekijk snel alle Sunweb accommodaties op Ibiza.

Hi! Ik ben Marleen, één van de reisexperts van Sunweb. Er is niets liever wat ik doe dan reizen! Bij mij ben je aan het juiste adres voor tips over de mooiste plekken in Europa. Waar gaat jouw eerstvolgende vakantie naar toe?