Door |Geüpdatet op: 17 augustus, 2022|3.6 min leestijd|

Uitgaan op het eiland Zakynthos in Griekenland is één en al ontdekken. Dans je het liefst bij een zwoele beachclub met een cocktail in je hand, zand tussen je tenen en de zee om af en toe een verfrissende duik te nemen? Of feest je liever in een bruisende clubs met de beste dj’s? Wat je voorkeur ook is: uitgaan in Zakynthos kan heel goed. Pak je beste party outfits in en ontdek deze hotspots op Zakynthos!

1. Cocktails drinken op Cameo eiland

Het populairste uitgaansgebied op Zakynthos? Dat is toch wel het bruisende Cameo Eiland. Dat begint al met een uniek fotomoment bij de lange houten brug waarover je wandelt naar het eiland. Drink exotische cocktails bij de Cameo Beach Bar en schop je slippers uit om in het zand te dansen! De dj’s laten je feesten tot in de late uurtjes. Wordt het je iets te warm, neem dan een verkoelende duik in de prachtige blauwe zee. Een echt magische zonsondergang zien tijdens het uitgaan op Zakynthos? Volg dan het pad naar boven op dit eiland. Hier heb je een waanzinnig uitzicht over de baai van Laganas en badplaats Kalamaki. Proost met je vrienden op een geweldige trip! Tip! Dit eiland leent zich ook perfect voor een bruiloft. Het is erg populair in het hoogseizoen dus wees op tijd met boeken. Goed om te weten: Cameo eiland is privébezit, waardoor je een kleine toegangsprijs van €5,- betaalt. 

2. Zwoele zomeravonden in Zakynthos-Stad

Een bruisende nacht in het moderne Zakynthos-Stad mag echt niet ontbreken. Struin aan het begin van de avond nog even langs de lokale winkels, waar je prachtige handgemaakte keramiek vindt. De azuurblauwe potjes zijn ook leuk om mee te nemen voor je eigen keuken. Trek gekregen van al dat geshop? Kies een traditionele Griekse taverne of strijk neer op een van de gezellige terrassen die de haven rijk is. Wat je écht moet proeven? Zonder twijfel zijn dat de verrukkelijke kleine gerechten, mezze, die je samen deelt. Denk aan verse gefrituurde inktvisringen, tzatziki , dolma (gevulde wijnbladeren) en saganaki (gebakken feta). Uitgaan in Zakynthos-Stad doe je bij hippe clubs en bars. Drink een cocktail op één van de sfeervolle daktuinen met indrukwekkend uitzicht over de stad. Of schuif aan in een wijnbar voor een heerlijk glas cava: proost!

In Zakynthos-stad kun je na het winkelen goed uitgaan

Foto: in Griekse stijl uitgaan in Zakynthos-stad

3. De beste clubs in Laganas

Dansen tot diep in de nacht? Laganas is het echte hart van het uitgaansleven op  Zakynthos. Hier swing je bij fantastische clubs en vind je zonder twijfel weergaloze  feesten. De beste clubs ontdek je zowel in het centrum als aan het strand. Ga je graag naar een trendy bar, of liever naar een bruisende poolparty? Houd je van dance, R&B of house? In Laganas zijn diverse feesten om elke nacht weer wat anders te beleven. Wil je écht ontdekken hoe wild uitgaan op Zakynthos is? Bij verschillende clubs kun je speciale cocktails, vuurshows én bardansers verwachten. Reserveer voor de ultieme luxe ervaring een vip-loungespot en voel je een koning op de dansvloer. Top dj’s draaien de beste hits om tot zonsopgang onvermoeid door te gaan. Vergeet je zwembroek of bikini niet voor een nachtelijke duik!

In Laganas kun je vuurshows bewonderen

Foto: bewonder de spectaculaire vuurshows in de clubs van Laganas, Zakynthos

4. Feestelijke karaoke in Tsilivi

Wil je uitgaan op Zakynthos, dan mag Tsilivi niet op het lijstje ontbreken. Deze populaire badplaats is namelijk perfect voor levendige nachten. Drink een cocktail met uitzicht op zee en dans mee op zwoele live-muziek. Zin om te zingen? Studeer dan wat nummers in voor de speciale karaoke-avonden. Misschien win je wel één van de prijzen, ook leuk als souvenir. Heb je behoefte om te relaxen met een biertje en sportwedstrijden? Schuif dan aan bij één van de sportbars voor een gezellige avond. Verwacht een vriendelijke sfeer en een scala aan Griekse hapjes, cocktails en bier. En natuurlijk groot feest als je favoriete voetbalclub wint!

Ben je klaar om te dansen?  Beleef samen met je vrienden het weergaloze uitgaansleven op Zakynthos. En vergeet niet alle andere leuke bezienswaardigheden op het Griekse eiland! Ontdek onze accommodaties op Zakynthos en vind een hotel dat bij je past.

Hi! Ik ben Marleen, één van de reisexperts van Sunweb. Er is niets liever wat ik doe dan reizen! Bij mij ben je aan het juiste adres voor tips over de mooiste plekken in Europa. Waar gaat jouw eerstvolgende vakantie naar toe?