Door |Gepubliceerd op: 24 juni, 2021|3.3 min leestijd|

Een van onze mooiste en populairste bestemming is eindelijk weer open: Kreta! Wil jij ook zo graag naar dit prachtige eiland? Genieten van de mooiste stranden, gezellige dorpjes en de typische Griekse gastvrijheid? Natuurlijk wil je graag weten wat je van tevoren geregeld moet hebben voor je vakantie naar Kreta. Dan kan je voorpret snel beginnen!

PCR, verklaring, Antigen en meer. We kunnen het ons heel goed voorstellen dat het in deze tijd soms ingewikkeld is om alles op een rij te hebben: wat heb je nu nodig om op vakantie te kunnen? Onze Sunweb experts houden dat continu in de gaten, we hebben het samen met ze op een rijtje gezet.

Dit moet je regelen als je op vakantie naar Kreta gaat:

1. Vul 2x een gezondheidsverklaring in (voor de heen-en terugreis)

Reis je van en naar Nederland dan dien je een Nederlandse gezondheidsverklaring bij je te hebben. Deze vind je hier. Deze gezondheidsverklaring dien je 2x per persoon uit te printen en in te vullen (1x heenreis, 1x terugreis).

2. Negatief testresultaat/vaccinatiebewijs of bewijs van herstel

Alle passagiers (leeftijd 12+) moeten één van de volgende  opties voorleggen:

  • Negatieve PCR-test die werd uitgevoerd tot 72 uur voor aankomst in Griekenland of een snelle antigeentest van een erkend laboratorium. De test moet worden afgelegd tot 48 uur voor de vlucht naar Griekenland. De PCR-test of snelle antigeentest kun je eenvoudig en met korting bij boeken in het boekingsproces.
  • Een vaccinatie voor COVID-19 tenminste veertien dagen (14) voor de geplande vlucht hebben voltooid en een vaccinatiecertificaat in het Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans óf Russisch overleggen, afgegeven door een overheidsinstantie in overeenstemming met de relevante wetgeving. Het vaccinatiebewijs moet de naam van de persoon bevatten (exact zoals volgens paspoort/ID), het type vaccin dat is gegeven, het aantal doses en de inentingsdatum.
  • Een bewijs van herstel van Covid-19 kunnen overleggen, geldig vanaf 2 maanden na positief testresultaat (PCR of Rapid Antigen-test) tot negen (9) maanden voor vertrek. Correct afgegeven volgens de relevante wetgeving in het Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans óf Russisch (Nederlands niet toegestaan). Inclusief paspoort of identiteitsgegevens.

3. Vul een Passenger Locator Form in

Tot max. 24 uur voor vertrek moet je  een Passenger Locator Form (PLF) voor Griekenland invullen. Dit formulier vind je hier. Je ontvangt dan op een QR code die je bij het inchecken op de luchthaven en bij aankomst in Griekenland moet kunnen laten zien. Let op: binnen de 24 uur is het niet meer mogelijk en kun je niet naar Griekenland reizen.

Dit moet je weten als je naar Kreta op vakantie wilt

Wat kun je van Sunweb verwachten voordat je op reis gaat?

Natuurlijk doen wij er alles aan dat je veilig kan afreizen naar je vakantiebestemming. Dit kan je van ons verwachten:

  • Wij houden de lokale situatie in de gaten en informeren je voordat je naar Griekenland vertrekt over de actuele Corona-maatregelen.
  • Wij monitoren continue eventuele veranderingen en zullen deze snel aan je communiceren.
  • Ongeveer een week voor vertrek ontvang je van ons je tickets & vouchers, met daarbij alle informatie over de maatregelen.
  • Ongeveer 48 uur voor je vakantie sturen wij je instructies voor het online inchecken toe per mail.

Wat kun je van Sunweb verwachten op je bestemming?

Als je eenmaal op je bestemming bent aangekomen, wil je gewoon lekker genieten. En alle formulieren en testen achter je laten.

Daarom is het goed te weten dat we op Kreta ook Sunweb reisleiding aanwezig is. Zij staan tijdens je vakantie voor je klaar. Zij zullen je verwelkomen bij aankomst en tijdens je verblijf al je vragen beantwoorden!

Bonustip!

Het is altijd goed om ook de pagina van de overheid over Reizen en Corona in de gaten te houden. Daar staat ook de laatste actuele informatie op, voor alle bestemmingen.

Nu heb je alles op een rij en staat je niets meer in de weg. Als je naar Kreta wilt, hebben wij genoeg plekken waar jij kunt genieten! We hebben deze zomer weer de mooiste hotels voor je geselecteerd. En er zijn altijd scherpe prijzen. Nieuwsgierig? Check snel onze reizen naar Kreta!

Hi, Ik ben Floor: medewerker Content bij Sunweb en een echte travel addict! Met mijn blogs neem ik je graag mee naar de mooiste bestemmingen en de fijnste adresjes. De Griekse eilanden, Spanje, Portugal & Oostenrijk zijn mijn favoriet. Reis je met me mee?
24 juni, 2021|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter