Door |Geüpdatet op: 16 januari, 2024|3.6 min leestijd|

Kreta is misschien wel het bekendste eiland van Griekenland. Of je nu houdt van bruisende badplaatsen zoals Chersonissos of liever de rust opzoekt op een mooi bounty strand, het kan hier allemaal! Huur een auto en laat je verrassen. Lees hier alles over de mooiste stranden van Kreta. Grote kans dat je hierna het eerste vliegtuig naar de Griekse zon wilt nemen. 

Bountystrand Vai Beach

Vai Beach hoort bij de bekendste stranden van Kreta. Het strand werd namelijk ooit gebruikt om reclames van Bounty op te nemen. Verwacht hier dan ook een tropisch stukje Kreta met alles wat daarbij hoort. Helderblauw water, een heus palmbomenbos en een Griekse taverna waar je geniet van Griekse lekkernijen en verkoelende drankjes. Een plek die thuishoort tussen de mooiste stranden van Kreta. Met je huurauto rijd je er vanaf de stad Sitia zo heen.

Wit strand met palmbomen

Foto: het palmbomen strand, Bountystrand Vai Beach, Kreta, Griekenland

Mooiste strand van Kreta Balos Beach

Van alle strandjes op Kreta lijkt Balos Beach het meest op een schilderij. 100 tinten blauw en een zandstrook die dwars door het water loopt. Logisch dat veel mensen dit het mooiste strand van Kreta noemen. Bezoek het strand met een boottocht vanaf Kastelli Kissamos, dan maak je ook nog een stop op het naastgelegen eilandje Gramvoussa. Hier bewonder je een oud Venetiaans fort en heb je een adembenemend uitzicht. Daarna vaar je door naar Balos Beach voor een ontspannen middag op het strand.

Verscholen paradijs Istro Beach

Tijdens je zoektocht naar mooie stranden op Kreta kan het verborgen Istro Beach niet missen. Istro is een smal zandstrand omgeven door bergen met hier en daar een villa. Je kunt hier eindeloos turen naar de kristalheldere zee. Wat een schitterende plek!

Roze zand op Elafonissi Beach

Extra bijzonder: er is een roze strand op Kreta. Elafonissi Beach is van zichzelf al mooi, maar kleurt door het gruis van de schelpen soms lichtroze. Een uniek effect. Logisch dus dat dit plekje bij de mooiste stranden van Kreta hoort. Hier trek je met gemak een dag voor uit. In het hoogseizoen vind je er namelijk ook genoeg typisch Griekse taverna’s om te proeven van de lekkerste Griekse gerechten.

Roze strand met blauw water en hoge rotsen

Foto: het roze strand van Griekenland, Elafonissi Beach, Kreta

Verborgen parel Kedrodasos Beach

Ga je het roze strand van Kreta bewonderen? Hop dan meteen even langs Kedrodasos Beach, een waar paradijsje vlakbij Elafonissi. Op een rustig moment in het seizoen heb je hier het gevoel alsof jij dit strandje hebt ontdekt en er nog nooit eerder iemand is geweest. Maar ook op drukke dagen is dit strand op Kreta oogverblindend mooi. Er zijn geen voorzieningen, dus neem een parasol mee en rijd eerst even langs een bakkertje om wat lekkernijen in te slaan.

Kindvriendelijk Potamos Beach

Verblijf je in de bruisende badplaatsen Chersonissos of Malia en ben je op zoek naar rust? Geniet dan van een zonovergoten stranddag op Potamos Beach, een van de mooiste stranden op Kreta. Dit brede zandstrand loopt langzaam af in zee, waardoor het erg geschikt is voor een vakantie met kinderen. Het uitzicht vanaf het strand op de hoge bergen landinwaarts is waanzinnig mooi! Hongerig van al het zonnen? Bezoek dan de traditionele taverna waar vers gevangen vis de specialiteit van de kok is.

Cultuur en strand bij Chrissi Beach

Het mooiste strand van Kreta? Dat vind je… naast Kreta! Chrissi Beach hoort bij Chrissi eiland. Een idyllisch eiland op ongeveer 15 kilometer afstand van Kreta. Cultuurliefhebbers bekijken de overblijfselen van een oud stadje, strandliefhebbers gaan meteen door naar de hagelwitte parels van dit eiland. Chrissi Beach is fantastisch om te zonnen, relaxen en snorkelen in de zee.

Wit strand omringd met bomen met hierachter de zee

Foto: het prachtige Chrissi Beach, Kreta, Griekenland

Naar Kreta? Stranden genoeg! Boek via Sunweb

Naast het bezoeken van de mooiste stranden is er op Kreta ook van alles te doen. Waar je ook verblijft tijdens je vakantie op Kreta, met een kustlijn van maar liefst 1000 kilometer vind je altijd een geweldige plek voor een heerlijke vakantie. Bekijk hier het complete Kreta-aanbod van Sunweb. Liever vakantie vieren op een wat kleiner eiland? We hebben een uitgebreid aanbod naar de mooiste Griekse eilanden om jouw strandlaken uit te rollen dit seizoen! 

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?