Door |Geüpdatet op: 13 februari, 2018|2 min leestijd|

Ben jij al eens op vakantie in Griekenland geweest? Dan herken je deze typisch Griekse dingen vast en zeker! De gastvrijheid en de daarbij behorende gebruiken zijn voor veel mensen dé reden om terug te keren naar dit vakantieland. En als je nog naar Griekenland op vakantie gaat zal je dit vast op gaan vallen.

Nog eentje dan…

Na een fijne dag in de zon plof je op een terras neer en geniet van een heerlijk Griekse maaltijd. Wanneer je de rekening vraagt zegt de ober: no, no, first something from the house! Vervolgens komen de glaasjes ouzo, een sterke Griekse drank, op tafel. Het is niet zo dat ze je in Griekenland graag dronken voeren, maar een glaasje ouzo aanbieden is een vorm van gastvrijheid en echt typisch Grieks!

Uitgebreide lunch

Een boterham met kaas als lunch? In Griekenland pakken ze uit met overheerlijke Griekse gerechten, verse vis, wijn en uiteraard om de lunch af te sluiten: een lekker glaasje ouzo.

Het boze oog

In veel Griekse huizen, restaurantjes en winkeltjes hangt er één: een blauw glazen oog. Dit dient ervoor om het boze oog uit de buurt te houden. Het boze oog is een bijgeloof van veel Grieken, waarbij men gelooft dat een blik vol afgunst je ongeluk, letsel of bijvoorbeeld plotselinge heftige hoofdpijn kan veroorzaken. Je vindt het in allerlei vormen ook terug in allemaal leuke sierraden, sleutelhangers, magneten etc. Heb je direct een leuk souvenir te pakken!

En, wist je dat…:

  • Er niet meer met borden wordt gegooid na het eten? De rondvliegende scherven zijn te gevaarlijk, dus is het officieel verboden.
  • Je in Griekenland je toiletpapier niet door de toilet spoelt, maar in een prullenbakje moet stoppen?
  • Een vakantie in Griekenland niet compleet is zonder de sirtaki te dansen op een dorpsplein of tijdens een Griekse avond? Deze traditionele dans heb je na een vakantie in Griekenland vast en zeker onder de knie!
  • Je je geen zorgen hoeft te maken als je op vrijdag de 13e op vakantie gaat dit jaar? Maar pas wel op wanneer je dinsdag de 13e in Griekenland bent, dat is daar namelijk een ongeluksdag.
  • Pasen één van de belangrijkste feestdagen is in Griekenland? De vieringen rondom het Grieks Orthodoxe Pasen beginnen al een week van te voren en valt niet altijd samen met de katholieke viering. Als je tijdens het Orthodoxe Pasen op vakantie in Griekenland bent, zal je merken wat een bijzonder feest dit voor de Grieken is.
Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Door mijn passie voor schrijven met reizen te combineren, schrijf ik inspirerende blogs. Ik deel hier graag de leukste reistips voor vakanties door heel Europa zodat jij, net als ik, onvergetelijke herinneringen kunt creëren! Lees je mee?
13 februari, 2018|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.