Door |Geüpdatet op: 09 maart, 2015|3.6 min leestijd|

Eindelijk is het zover! We gaan weer naar Ibiza! Dit keer geen feestvakantie, maar een echte gezinsvakantie met man en kind. Ik ben benieuwd of ik dat wel leuk ga vinden, want met het feestgedruis binnen handbereik, zal het vast wel een paar keer (of meer) gaan kriebelen.

In plaats van dansen in een club tot in de vroege uurtjes en slapen op het strand, staat deze vakantie vooral in het teken van zandkastelen en het maken van kindvriendelijke uitstapjes. Ook gaan we zo vaak mogelijk naar Ibiza-Stad, want wat is deze plek fantastisch! Smalle, pittoreske straatjes met gezellige restaurantjes, leuke bars, exclusieve boetiekjes en een indrukwekkende jachthaven. Als je ’s avonds op het terras zit, dan worden de clubs gepromoot door schaars geklede dames en heren die het feestthema van die avond uitbeelden. Erg leuk om daar middenin te zitten!

zandkastelen ibiza

Jong geleerd…
Eigenlijk is het niet zo netjes om met een vierjarige langs Bora Bora te wandelen, maar we besluiten toch om heel even te gaan kijken. We vinden namelijk dat je niet op Ibiza geweest kunt zijn zonder de sfeer van een feestje geproefd te hebben. Wat een belevenis weer! Het is midden op de dag, de muziek staat hard en iedereen gaat uit zijn of haar dak. Onze kleine kleuter vindt het wel interessant en danst gezellig mee. Die zal hier later nog wel een keer (of meer) komen, dat is zeker.
Niet ver van Bora Bora ligt Hotel Ushuaia Ibiza Beach. Bij het zwembad van dit schitterende hotel kun je bijna elke dag vanaf vijf uur ’s middags terecht voor een geweldig feest met danseressen, dj’s en lichtshows. Mocht je na dit feest rustig willen slapen, dan kan dat, want om 01.00 uur is het feest afgelopen. Wil je niet slapen, maar verder feesten, dan kan dat in club Space aan de overkant.

Santa Eulalia
Dit is een betere plek voor ons om een middagje naar het strand te gaan. In deze plaats zijn geen grote party’s op het strand, maar gelukkig wel wat rustigere bars om aan het einde van de dag gezellig een drankje te drinken.
Niet ver van Santa Eulalia ligt het plaatsje Cala Nova. Je kunt hier verblijven in het mooie Hotel Fiesta Cala Nova aan een rustig, schitterend zandstrand. Vanaf het terras bij het zwembad heb je een prachtig uitzicht over dit strand en voor kinderen heeft het hotel een spetterend entertainmentprogramma.

Playa d'en Bossa Ibiza

Adults only
Tussen Ibiza-Stad en Santa Eulalia ligt het badplaatsje Cala Llonga. Hier kun je in alle rust van een vakantie genieten in Hotel Palladium Cala Llonga, dat alleen toegankelijk is voor volwassenen. Het ligt in een schitterende baai, heeft prachtige kamers en je kunt er goed eten in verschillende restaurants. Het lijkt me heerlijk om hier een paar dagen te luieren in de zon en ik droom even weg… heel even maar, want al snel hoor ik een kinderstem op de achtergrond en is het weer tijd om grappige vragen te beantwoorden: ‘Mama.. waarom hebben die meneren glitters aan?’

Kristalhelder water
Een boottochtje is altijd leuk voor kleine kinderen, dus het hoogtepunt van deze vakantie is het dagje ‘naar het eiland aan de overkant’. Vanaf verschillende plaatsen op het eiland vaart de ferry naar Formentera. Vertrek je vanaf Playa d’en Bossa, dan sta je binnen een half uurtje al op dit schitterende eiland met witte zandstranden en kristalhelder zeewater. Met een kleintje is het erg leuk om de fiets te pakken en onderweg verschillende strandjes te bezoeken.

Ushuaia Ibiza

Nog even dansen?
Aan het eind van de vakantie verheug ik me op de tijd die we nog hebben op de luchthaven, want dan kan ik nog even naar de David Guetta lounge, die daar zit. Helaas vliegen we terug rond een tijdstip dat deze club gesloten is. Jammer, ik had graag nog een glimp van het uitgaansleven opgevangen. Misschien is het een goed idee om nog een keer terug te gaan naar Ibiza, maar dan zonder kleine vakantieganger. Het was toch wel een beetje afzien zo met alle clubs om de hoek zonder er gebruik van te maken.

Ga jij ook zo graag naar Ibiza? Zo ja, wat doe je dan het liefst op dit prachtige eiland?

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?