Door |Geüpdatet op: 08 november, 2022|3.6 min leestijd|

Denk je er ook aan om met kerst weg te gaan? Leg dan je ski’s klaar, laat de kerststress thuis en vertrek naar de bergen. Kerst in de Alpen is als in een sprookje, absoluut magisch. Ontdek pistes met een dikke laag poeder, gezellige dorpjes met kerstverlichting en een sfeer die je nooit zult vergeten. Twijfel je nog? Lees verder en laat je overhalen om kerst in de Alpen te vieren! We geven je vast 5 goede redenen…

1. Zeker weten een witte kerst 

De kerst van je dromen? Vier het dan in de Alpen. Er is weinig zo gezellig als kijken hoe de sneeuwvlokken vallen en zo het perfecte decor van je kerstvakantie vormen. En als je je wintersport voor december boekt, dan ben je zeker van verse sneeuw op de pistes. Eigenlijk heb je in deze periode de beste poeder, want het is de koudste periode van het jaar. In de Alpen ligt de vers gevallen sneeuw als een deken: knisperend, zacht en goed. Perfect voor wintersport! Of een sneeuwpop bouwen met de kleintjes. Voor een stralend witte kerst in de bergen kies je een skioord zoals Val Thorens of het Isère-gebied in Frankrijk, of het sneeuwzekere Ischgl of Obergurgl in Oostenrijk.

kerstverlichting en -decoratie in een traditionele Oostenrijkse straat met een kerktoren op de achtergrond

Foto: laat je betoveren door de sfeervolle straten van Oostenrijkse dorpen

2. Kerst zonder stress

Ga eind december op wintersport met Sunweb en je laat alle kerststress thuis. Of je nu kiest voor een kerstvakantie in Frankrijk, Oostenrijk of misschien Italië, reken maar op versierde dorpen, pistes en restaurants. En natuurlijk een heerlijk kerstdiner volgens de lokale traditie. De hele familie, een team vrienden of met z’n tweeën: wie er ook aanschuift aan tafel, dat wordt een fantastische herinnering. Geniet van een van onze half-pension wintersportvakanties en je krijgt een culinaire en traditionele kerst. Proef de zelfgemaakte feestmaaltijden met drie of zelfs vijf gangen. En sluit de maaltijd af met zang en dans.

Tafel op een balkon vol eten en drinken met op de achtergrond besneeuwde daken

Foto: een goed begin van de dag met een lekker ontbijt

3. Kerstactiviteiten, kerstmannen en plezier voor alle leeftijden

Er is genoeg te doen in de Alpen rond de feestdagen! Als je geluk hebt, bezoek de Kerstman jouw skigebied. In Les Arcs paraglide hij bijvoorbeeld de hellingen af. En in Vaujany (Isère) ontmoet je Rudolph en de andere rendieren. Magisch! Er is nog veel meer te beleven rond de kerstdagen. Vooral in kindvriendelijke skigebieden zoals Les Arcs of Les Orres vind je optochten door de straten en kerstworkshops met entertainment. Gezelliger kan het niet!

4. Dezelfde skimogelijkheden, maar dan goedkoper

Je zou het niet denken, maar een wintersportvakantie tijdens Kerstmis kan goedkoper zijn dankzij geweldige aanbiedingen. Veel mensen vieren kerst namelijk het liefste thuis. Daardoor is het vaak duurder om voor of na de feestdagen te reizen. Neem je de hele familie mee? Kies dan voor het prachtige skigebied Le Massif du Dévoluy, waar je tijdens de kerst een hele week kunt skiën vanaf slechts €309 per persoon. Zelfs als je kiest voor populaire skigebieden in Frankrijk die normaal gesproken aan de dure kant zijn, zijn gebieden als Paradiski, Les Deux Alpes of Les Portes du Soleil een stuk voordeliger. Tips voor Kerstmis goed passen in je budget? Drie voordelige aanraders:

Appartementen Fliana – Silvretta Skigebied, Ischgl, Oostenrijk

Résidence W2050 – La Plagne, Paradiski, Frankrijk

Hôtel L’Ecrin des Neiges – La Joue du Loup, Le Massif du Dévoluy, Frankrijk

5. Kerst op de piste is fantastisch

Een witte kerst, een heerlijk kerstmenu, vermaak voor alle leeftijden en scherpe prijzen. Maar kerst in de bergen is zoveel meer dan dat! Een wintersportvakantie is heerlijk, voor je lichaam én geest. Verwen jezelf met witte pistes en een fantastische sfeer bovenop de berg. Liever relaxen? Boek dan een hotel met wellnessfaciliteiten. Warm op in een hot tub met een glas bubbels na een lekkere dag in de buitenlucht.

Vrouw zit in de sauna en kijkt door een raam naar het uitzicht over de bomen

Foto: in de sauna: de perfecte manier om een dag in de sneeuw af te sluiten

Droom je al van een kerstvakantie in de sneeuw? Ontdek dan deze wintersportfavorieten:

VAYA Fieberbrunn Hotel – Oostenrijk, Skicircus, Fieberbrunn

Résidence MGM Anitea – Frankrijk, Le Grand Domaine, Valmorel

Résidence Arc 1950 Le Village – Frankrijk, Paradiski, Les Arcs

Chalet Grizzly – Frankrijk, Les Deux Alpes

Hi, ik ben Sanne! Ik schrijf voor Sunweb blogs over de mooiste bestemmingen. Wat een droombaan hè? Van Rome tot Tirol en van Kos tot Nice: ik neem je mee naar de chillste stranden, lekkerste restaurants, gaafste activiteiten en de meest spectaculaire uitzichtpunten. Ga je mee?