Door |Geüpdatet op: 20 september, 2022|3.3 min leestijd|

Er zijn oneindig veel mooie plekken in Portugal. Van het bekende Lissabon en de zonnige Algarve tot bloemeneiland Madeira en de schitterende Azoren. Een ding is zeker: het veelzijdige Portugal heeft genoeg mooie streken om te bezoeken. Benieuwd? Wij zochten voor je uit welke mooie plekken in Portugal zeker een bezoekje waard zijn. Ga je mee?

Ontdek de mooiste plekken in de Algarve

De Algarve is de meest zuidelijke regio van Portugal. Aan mooie plekken hier geen gebrek. Vakantiegangers bezoeken deze mooie streek in Portugal voor de adembenemende kustlijn. Uitgestrekte zandstranden wisselen zich hier af met indrukwekkende rotsen, kliffen en verscholen baaitjes. Bovendien zorgen de vele golfen ervoor dat de Algarve bekend staat als een paradijs voor surfers. Begin je ontdekkingstocht in de hoofdstad Faro. Wandel door de historische binnenstad Cidade Velha en schuif aan in een charmant visrestaurant. Of breng een bezoek aan de sfeervolle stad Lagos en het natuurgebied Ponta da Piedade. Een andere mooie plek in Portugal is Caldas de Monchique. In dit prachtige kuuroord vind je de enige natuurlijke bron van de Algarve. Tijd om te ontspannen!

Ga eilandhoppen op de Azoren

De Azoren is een groep bewoonde en onbewoonde eilanden in de Atlantische Oceaan. De eilandengroep wordt ook wel het Hawaï van Europa genoemd, dus dat belooft veel goeds. Laat je betoveren door een groen landschap, spectaculaire vulkanen, zwarte stranden en tropische watervallen. Dit is echt één van de mooiste gebieden in Portugal. Ook spot je hier – als je geluk hebt – walvissen en dolfijnen! Elk eiland heeft zijn charme en daarom is het zo leuk om tijdens je reis meerdere eilanden te ontdekken. Begin in São Miguel, het grootste eiland van de Azoren. Hier bezoek je de indrukwekkende kratermeren Lagoa das Sete Cidades en Lagoa do Fogo. Deze mooie plek in Portugal is een droom voor elke natuurliefhebber. Op het eiland Pico vind je het hoogste punt van Portugal en op het eiland Santa Maria gooi je je strandlaken uit op één van de vele hagelwitte stranden. Ontdek zelf welk eiland jouw favoriet wordt.

De Azoren is een groepje eilanden in de Atlantische Oceaan

Foto: de Azoren-eilanden in de Atlantische Oceaan

Madeira: een droom voor actieve vakantiegangers

Een andere mooie plek in Portugal is het vulkanisch eiland Madeira. Dankzij de schitterende planten en bloemen wordt Madeira ook wel het ‘bloemeneiland’ genoemd. Denk je aan Madeira, dan denk je aan vulkanische stranden, natuurlijke zwembaden en watervallen. De gezellige hoofdstad Funchal is ook zeker een bezoek waard. Pak de kabelbaan naar Monte Tropical Garden, geniet van het lokale drankje poncha of maak kennis met de lokale Blandy wijnen. Leuk als souvenir of cadeau! Ben je een actieve vakantieganger? Garajau’s Natural Reserve en het Laurissilva Forest zijn een droom voor wandelaars. Klim naar de top van de hoogste berg Pico Ruivo (1862 meter) of maak een wandeling langs de oude irrigatiekanalen die levada’s worden genoemd.

Madeira is een vulkanisch eiland in Portugal

Foto: vulkanisch eiland Madeira, Portugal

Costa de Lisboa: de kust bij Lissabon

Dat Lissabon een geweldige stedentripbestemming is, is geen geheim. Maar wist je dat het kustgebied rondom Lissabon, Costa de Lisboa, veel meer te bieden heeft? Dankzij de zandstranden, de rivier de Taag, charmante dorpjes en mooie kustplaatsen is dit één van de mooiste streken in Portugal. In Lissabon bewonder je bouwwerken met Azulejos-tegels, proef je heerlijke Pastéis de nata (zoete roomtaartjes) en luister je naar traditionele Fado. Genoeg gezien? Landinwaarts vind je Sintra, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Struin door het authentieke centrum en bezoek het sprookjesachtige Palácio Nacional da Pena, één van de zeven wonderen van Portugal. Iets ten zuiden van Sintra vind je de badplaatsen Cascais en Estoril. Flaneer op de boulevard, geniet van verse vis en kom tot rust op het strand.

Cascais is een badplaats ten zuiden van Lissabon

Foto: vlakbij Lissabon is badplaats Cascais te vinden

Ben je klaar om deze mooie streken in Portugal te bezoeken? Bekijk alle accommodaties in Portugal op Sunweb.nl.

Hi! Ik ben Marleen, één van de reisexperts van Sunweb. Er is niets liever wat ik doe dan reizen! Bij mij ben je aan het juiste adres voor tips over de mooiste plekken in Europa. Waar gaat jouw eerstvolgende vakantie naar toe?