Door |Geüpdatet op: 13 februari, 2024|3.5 min leestijd|

Ben je op zoek naar een veelzijdige bestemming voor jouw volgende vakantie? Spanje heeft alles! Mooie natuur, bruisende steden, prachtige eilanden en een eindeloze kust. En dan hebben we het nog niet eens over het Spaanse zonnetje en het heerlijke eten gehad. Kortom, in Spanje zijn genoeg mooie plekken te bewonderen. Ontdek je mee?

Bruisende steden en witte dorpjes in Andalusië

Ben je op zoek naar een veelzijdige vakantiebestemming? Ga dan naar Andalusië, de meest zuidelijke regio van Spanje. Andalusië staat bekend om de flamenco, de troubadours met hun Spaanse gitaren, de Spaanse paarden en heerlijke tapas en wijn. In de bruisende steden Sevilla, Granada, Málaga, Ronda, Córdoba, Jerez de la Frontera en Cádiz kijk je je ogen uit. Maar het zijn vooral de spierwitte dorpjes (pueblos blancos) in de bergen die de regio zo uniek maken. Huur een auto en ontdek de vele mooie plekken aan de kust, stranden en de zee om in af te koelen. En het weer in Andalusië? Dat is tot ver in het najaar vaak nog heerlijk!

Bergen en zee in de Costa Brava

De Costa Brava ligt aan de Middellandse Zee en loopt van Portbou (net voorbij de Franse grens) tot de badplaats Blanes. Costa Brava betekent ‘woeste kust’. Hier ontdek je een grillige Spaanse kust met hoge kliffen, goudgele stranden, vissersdorpjes en betoverende baaien. Voor een middagje zonnen strijk je neer in Lloret de Mar of Blanes. Liever een iets rustiger plekje? Ga dan naar Tossa de Mar, oftewel ‘het blauwe paradijs’. Deze mooie plek in Spanje dankt zijn naam aan het azuurblauwe water. Ook voor natuurliefhebbers is de Costa Brava een geweldige bestemming. De mooiste natuur vind je in het natuurpark Cap de Creus en Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà. Een perfecte plek voor vogelspotters! Zin in een citytrip? Vanuit de Costa Brava pak je makkelijk de bus of trein naar het bruisende Barcelona. Bewonder het werk van Gaudí, scoor een leuke zomeroutfit in het centrum en slenter over Las Ramblas.

Tossa de Mar is gesitueerd in de Costa Brava en is een blauw paradijs

Foto: het blauwe paradijs; Tossa de Mar

Laat je betoveren door de Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden bestaan uit zeven eilanden: Gran Canaria, Tenerife, Fuerteventura, Lanzarote, La Palma, La Gomera en El Hierro. De eilandengroep ligt dichtbij Afrika, waardoor je hier hele jaar door van het zonnetje geniet. Dit maakt het de perfecte strandbestemming, maar ook voor de mooiste natuur van Spanje zit je hier goed. De Canarische Eilanden zijn ontstaan na uitbarstingen van vulkanen. De grootste vulkaan, Pico del Teide, vind je op Tenerife. La Palma is het groenste eiland en op Lanzarote bewonder je maanlandschappen en zwarte stranden. Gran Canaria verrast met schitterende zandduinen en een ruige natuur. Houd je van hagelwitte stranden? Dan is Fuerteventura zeker iets voor jou! Nog meer rust vind je op El Hierro en La Gomera.

Vulkaan Pico del Teide vind je op het eiland Tenerife

Foto: vulkaan Pico del Teide vind je op het eiland Tenerife

Droom weg op de Balearen

In de middellandse zee ligt de eilandengroep de Balearen. De vier bekendste eilanden zijn Mallorca, Ibiza, Menorca en Formentera. Mallorca heeft alles in huis voor een droomvakantie. Cultuur in de hoofdstad Palma de Mallorca, tropische palmbomen, zandstranden, gezellige dorpjes en een bruisend nachtleven. Kortom, hier geniet je van het echte eilandgevoel. Ga je voor iets meer rust? Menorca heeft de bijnaam ‘insula minor’, ofwel ‘het kleine eiland’. Dit eiland is dankzij de verscholen baaitjes, zandstranden en indrukwekkende rotsformaties één van de mooiste plekken in Spanje. Ibiza staat natuurlijk bekend om de hippe clubs, maar biedt ook een flinke dosis cultuur en fijne, idyllische strandjes. Slenter door de steegjes, plof neer op een gezellig terras en wandel door de oude stad Dalt Vila. Of maak vanuit Ibiza een boottocht naar Formentera, waar je je even in het Caribisch gebied waant. Dit is misschien wel de mooiste plek in Spanje.

Bij eilanden-groep de Balearen hoort Mallorca

Foto: één van de Balearen, Mallorca

Heb je zin gekregen om de Spaanse zon op te zoeken en nog meer mooie plekken in Spanje te ontdekken? Bekijk het aanbod van Sunweb in Spanje en laat je inspireren.

Hi! Ik ben Marleen, één van de reisexperts van Sunweb. Er is niets liever wat ik doe dan reizen! Bij mij ben je aan het juiste adres voor tips over de mooiste plekken in Europa. Waar gaat jouw eerstvolgende vakantie naar toe?