Door |Geüpdatet op: 31 oktober, 2022|2.2 min leestijd|

Het zonnige Kos is één van de meest veelzijdige en gezellige eilanden van Griekenland. Je hebt hier veel leuke steden en dorpjes, mooie natuur en genoeg dingen om te doen. Wist je dat je ook heel goed kunt fietsen op Kos? Ontdek de ins en outs over het huren van fietsen en leuke fietsroutes.

Een echt fietseiland

Kos is een relatief klein eiland waar je niet per se een huurauto nodig hebt om het eiland te verkennen. Fietsend kom je namelijk al heel ver! Bovendien zie je op de fiets ook een stuk meer van de omgeving dan in een auto of bus. Naast Dikeos, de hoogste berg van het eiland, is Kos vrij vlak. In en rondom Kos-Stad zijn veel fietspaden aangelegd en ook op de rest van Kos fiets je makkelijk over de weg. Een echt fietseiland dus! Houd er als je gaat fietsen op Kos wel rekening mee dat de temperaturen in juli en augustus flink oplopen. Vermijd dan een lange fietstocht op de heetste uren van de dag. En voor elk ander moment geldt: neem genoeg water mee.

Fietspad op Kos waar iemand overheen fietst

Foto: veilig fietsen over de aangelegde fietspaden op Kos!

Fietsverhuur op Kos

Een fiets huren op Kos is heel eenvoudig. In vrijwel elke plaats vind je wel een betrouwbare fietsverhuur. Kos kent zelfs bijna meer plekken om fietsen te huren dan autoverhuurbedrijven. Van fijne stadsfietsen tot stoere beach cruisers, de keuze is reuze! Fietsen op Kos hoeft ook niet veel te kosten. Voor zo’n € 5,00 per dag scheur je al het hele eiland over. Fietskaart van Kos in de tas en gaan met die banaan.

Tip: als je een accommodatie van Sunweb in Kos-Stad of Tagiki boekt, krijg je er drie dagen gratis een fiets bij!

Tips voor leuke fietsroutes op Kos

Met de fiets kun je de mooiste bezienswaardigheden ontdekken. Er zijn genoeg fietsroutes op Kos die je kunt nemen. Hiervoor hoef je niet eens ver te fietsen. Verblijf je in Kos-Stad? In één dag verken je al bijna alle highlights. Fiets bijvoorbeeld langs het imposante Kasteel van Kos en de Plataan van Hippocrates. De meeste fietspaden op Kos lopen langs de kust. Bewonder het adembenemende uitzicht, voel je wind door je haren en neem tussendoor dus ook eens een lekkere verkoelende duik! Heb je zin in een langere fietstocht? Bezoek het gezellige vissersdorpje Kardamena of fiets naar de warmwaterbronnen. Succes gegarandeerd!

De Plataan van Hippocrates om langs te fietsen tijdens je tour op Kos

Foto: fiets langs de Plataan van Hippocrates

Ben jij er klaar voor om het Griekse Kos op de fiets te verkennen? Bekijk alle Sunweb accommodaties op het eiland.

Hi! Ik ben Marleen, één van de reisexperts van Sunweb. Er is niets liever wat ik doe dan reizen! Bij mij ben je aan het juiste adres voor tips over de mooiste plekken in Europa. Waar gaat jouw eerstvolgende vakantie naar toe?