Door |Geüpdatet op: 21 oktober, 2022|3.4 min leestijd|

Of je nu souvenirs zoekt of los wilt gaan in de luxe winkels, op Ibiza is voor iedere shopliefhebber wat wils. Je wilt toch wel een beetje goed voor de dag komen als je naar het strand of de discotheek gaat? Wij vertellen je waar je het beste kunt winkelen op Ibiza. Klaar om te shoppen?

De leukste winkels in Ibiza-Stad, hét shopparadijs

Ben je een echte modeliefhebber? Dan moet je naar de winkels in Ibiza-Stad. Daar vind je alles wat je nodig hebt. Zoek je dat perfecte jurkje voor het strand? Ga dan naar het oude havengebied, vóór de ingang naar Dalt Vila. In een doolhof van straatjes ontdek je de schattigste boetiekjes met kleurrijke tassen, sjaals en kleding. Voor de bekende merken zoals Zara en Mango ga je naar de grootste winkelstraat Av. d’Isidor Macabich. Op zoek naar de luxe winkels van Ibiza? Ga dan naar de jachthaven van Ibiza-stad; Marina Botafoc. Hier vind je alle grote merken naast elkaar, van Yves Saint Laurent, Gucci, Dior en Loewe tot Off-White. Nog niet klaar met winkelen als de zon ondergaat? Dan shop je nog even door op de avondmarkt Mercat des Port!

Vind Ibiziaanse souvenirs in schilderachtig Dalt Vila

Wil je graag winkelen in Ibiza én cultuursnuiven? Bezoek dan het prachtige oude centrum van Ibiza-Stad, Dalt Vila. Dwaal door de kronkelende, schilderachtige straatjes en steegjes en stap ondertussen de leuke winkels binnen. Hier vind je je perfecte Ibiza-souvenir voor thuis: van prachtige sieraden en gehaakte kleding tot zomerse espadrilles (Spaanse slofjes). Uitgeshopt? Wandel dan helemaal naar boven tot aan de prachtige kathedraal. Hier heb je een waanzinnig uitzicht over de stad en de haven. Dalt Vila is ontzettend fotogeniek, neem dus zeker je fototoestel mee! Wil je de winkels in Ibiza-stad afwisselen met wat Ibiziaanse kunst en cultuur? Bezoek dan MACE, het Museum of Contemporary Art. Naast prachtige moderne kunstwerken bewonder je hier ook historische opgravingen van Ibiza.

De ingang van Dalt Vila met kanonnen op de stadsmuur

Foto: ga naar Dalt Vila voor de leukste winkeltjes en het mooiste uitzicht

Ontdek bijzondere en unieke souvenirs in San Rafael

Wist je dat het dorp San Rafael bekend staat om zijn originele keramiek? Hier vind je de beste ambachtelijke pottenbakkers en leukste winkels van Ibiza. Neem een uniek handgemaakt kopje, vaasje of potje mee naar huis voor je favoriete thee of koffie. San Rafael zelf is een oase van rust met een kerkje en een prachtig uitzicht tot aan de kust. Genoeg gewinkeld? Stop dan bij een mooie wijnbar, of een van de stijlvolle restaurants. Daar zijn er genoeg van. Of je nu traditionele gerechten met een moderne twist wilt eten of de beste pizza’s van Ibiza. Heb je daarna zin om het nachtleven te verkennen? Dan ben je in San Rafael ook op de juiste plek. Dans de hele nacht door in het hippe Privilege, een van de grootste clubs ter wereld.

Slenteren, dansen en eten op een gezellige hippiemarkt

Heb je de winkels van Ibiza uitgespeeld? Ga dan een dagje naar de gezellige hippiemarkten. Winkel en eet een hapje onder het genot van livemuziek. Bij de kramen vind je de leukste Ibiziaanse kleding, leren boots, handgemaakte sieraden, kleurrijke tassen en nog veel meer. Welke markt een aanrader is? Ga in ieder geval naar één van de twee grootste markten: Las Dalias of Punta Arabi. Bij Las Dalias struin je langs meer dan 200 kramen en in het hoogseizoen shop je nog even door op de Night Market. De allergrootste markt van Ibiza om te shoppen is Punta Arabi in Es Cana. Je vindt hier zo’n 500 kramen, en ook veel restaurants, barren en cakeshops. Ben je met je kinderen naar de markt? Laat ze schminken in de speciale kids area. Zij blij, jij blij!

Dromenvangers die worden verkocht op hippiemarkt Las Dalias

Foto: struin langs de kraampjes op hippiemarkt Las Dalias

Kun je niet wachten om te shoppen bij alle leuke winkels op Ibiza? Boek je reis naar Ibiza met Sunweb en neem die grote koffer maar mee voor je aankopen!

Hi! Ik ben Marleen, één van de reisexperts van Sunweb. Er is niets liever wat ik doe dan reizen! Bij mij ben je aan het juiste adres voor tips over de mooiste plekken in Europa. Waar gaat jouw eerstvolgende vakantie naar toe?