Door |Geüpdatet op: 13 september, 2022|3 min leestijd|

Op Kos in Griekenland geniet je van de zee en het strand, de smakelijke Griekse keuken, het bruisende nachtleven en de fluisterende natuur. Maar waar vind je de mooiste plekken op Kos? De hidden gems? Die verborgen parels die een vakantie onvergetelijk maken? Wij zetten de mooiste onontdekte plekken van Kos voor je op een rij. Maar shhh, niet verder vertellen hè?

1. Ontdek het eiland Leros

In nog geen 1,5 uur met de veerboot vanaf Kos bereik je het eiland Leros, een oase in de Egeïsche Zee. Je komt aan op een van de mooiste plekken op Kos die eeuwenoude Griekse geschiedenis ademt. Witte strandjes, burchten bovenop rotsen, groene heuvels: hier krijg je het ultieme vakantiegevoel. De echte lekkerbek kan z’n smaakpapillen verwennen in de vele authentieke Griekse taverna’s. Naast lekker eten maak je op Leros indrukwekkende duiken naar een van de vele gezonken scheepswrakken. Wandel ook zeker naar de bijzondere Agios Isidoros-kapel, die midden op een rots in de baai ligt. Om stil van te worden, zo mooi.

Witte huisjes aan het water met bergen op de achtergrond

Foto: het prachtige eiland Leros, Griekenland

2. Dineren tussen de olijfbomen bij Taverna Ampeli

Een eenvoudig maar verrukkelijk diner tussen de olijfgaarden en druivengaarden. Veel Griekser dan dit wordt het niet. In Taverna Ampeli, zo’n drie kilometer buiten het stadje Tigaki, zit je op bistrostoeltjes en tafeltjes met geblokte tafelkleden, onder een weelderige pergola met een rustig Griekse muziekje op de achtergrond. Echt een van de leukste plekken op Kos. Je bereikt de taverna door een smal kronkelweggetje in slaan. Let dus goed op de bordjes langs de weg, want je rijdt er zo voorbij. Taverna Ampeli behoort nog nét op dit lijstje van geheime plekken op Kos, want het wordt steeds beter gevonden door de vakantieganger.

3. Bewonder bergdorpje Lagoudi

Een van de mooie plekken op Kos is een pittoresk klein bergdorpje onder de rook van Kos-Stad. Het dorpje kenmerkt zich door de Grieks Orthodoxe kerk met prachtige fresco’s en opvallend blauwe koepel. Een dikke 10. Mooiste plekken op Kos zijn soms de plekken waar de massa niet is te vinden. Ga dus ook vooral naar Lagoudi als je de rust wilt opzoeken. Scoor een ‘kanelada’ in een van de simpele ‘kafeneions’(café’s) of wandel naar een uitkijkpunt samen met de rondscharrelende kippen of buurtkatten. Veel meer dan het adembenemende uitzicht op zoutpannen van Tigaki, het eiland Pserimos en aan de andere kant het imposante Dikaios-gebergte, heb je eigenlijk niet nodig, toch?

Klein dorp met witte gebouwen tussen de bergen

Foto: uitzicht op het pittoreske bergdorpje Lagoudi, Kos, Griekenland

4. Onontdekte plek op Kos: Diagora Square

Dit pleintje is echt een verborgen parel en een van de mooiste plekken op Kos. Waar de havens gezellig druk zijn met alle vakantiegangers, geeft Diagora Square een hele andere beleving van het eiland. Dit sfeervolle pleintje in ‘Old Town’ is omringd door vier restaurants, waar je overal even lekkere Griekse mezze eet. De ene Griekse ober is er nog vriendelijker dan de andere. Bij ‘Kapari Meze’ heb je de mogelijkheid om op het balkon te zitten, met uitzicht over het pleintje, leuk! En je pakt ook gelijk het oudste moslim-monument op Kos mee. De minaret op het plein werd als enige gered van de sloop, na een aardbeving in 1933.

Dit waren onze tips voor de leukste en mooiste onontdekte plekken op Kos. Krijg jij zin om op ontdekkingsreis te gaan en nog meer mooie plekken op Kos te vinden? Lees voor meer vakantieinspiratie ons blog over de mooiste bezienswaardigheden op Kos.

Hi! Ik ben Marleen, één van de reisexperts van Sunweb. Er is niets liever wat ik doe dan reizen! Bij mij ben je aan het juiste adres voor tips over de mooiste plekken in Europa. Waar gaat jouw eerstvolgende vakantie naar toe?