Door |Geüpdatet op: 03 juli, 2017|2 min leestijd|

Op het Griekse eiland Kos is ontzettend veel te ontdekken. Maar waar begin je? Onze reisleiding kent het eiland door en door. Zij weten dus precies te vertellen welke leuke plekjes écht de moeite waard zijn. Wij vroegen alvast een aantal tips aan reisleidster Kelly.

1. Typisch Grieks op de fiets

Sunweb - Kos - Sfeer

In Nederland fietsen we veel, maar wist je dat Kos hét fietseiland bij uitstek is? Er zijn dan ook talloze leuke fietsroutes te vinden, zodat je de mooiste plekken ziet terwijl je je van A naar B verplaatst. De route naar de Therme waterbronnen is vanaf Kos-Stad ongeveer 9 kilometer. Hou er wel rekening mee dat de laatste kilometers redelijk stijl zijn! Vanaf Kos-Stad bereik je na ongeveer 12 kilometer fietsen het plaatsje Tigaki.

2. Met de auto naar het paradijs

Sunweb - Kos - Paradise Beach

Soms is het toch net iets praktischer om de auto te pakken. Bijvoorbeeld als je naar Plaka en Paradise Beach gaat. Deze plekjes wil je echt gezien hebben! Extra leuk: wanneer je bij de Sunweb reisleiding een auto huurt, ontvang je zelfgeschreven autoroutes. Zo weet je zeker dat je alle must-sees kunt vinden!

3. Prachtig kasteel

Sunweb - Kos - Castle

Voor een paar euro per persoon is het kasteel in Kos-Stad te bezoeken. Hoewel dit niet een verborgen plekje is en meerdere mensen dit weten te vinden, is het toch iets dat je eigenlijk wel moet zien op het eiland.

4. Terug in de tijd

Sunweb - Kos - Hippocrates tree

In Kos-Stad staat de boom van Hippocrates. Dit is de plek waar de beroemde Griekse arts Hippocrates zijn leerlingen volgens de legende les gaf. Vooral een plek die geschiedenisliefhebbers niet over mogen slaan.

5. Voor echte lekkerbekken

Sunweb - Kos - Cheese Saganaki

Eén van de veel geproduceerde proucten op het eiland is honing. Deze zoete lekkernij proeven hoort er dus eigenlijk wel bij. Ook heerlijk bij het ontbijt, door een schaaltje Griekse yoghurt bijvoorbeeld. Maar ook als je niet van zoet houdt kun je op Kos de lekkerste gerechtjes proberen. Bijvoorbeeld Cheese Saganaki, een gefrituurde kaas. Misschien niet heel goed voor de lijn, maar oh zo lekker…

Wat ga jij absoluut doen wanneer je op Kos bent?

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Door mijn passie voor schrijven met reizen te combineren, schrijf ik inspirerende blogs. Ik deel hier graag de leukste reistips voor vakanties door heel Europa zodat jij, net als ik, onvergetelijke herinneringen kunt creëren! Lees je mee?
03 juli, 2017|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.