Door |Geüpdatet op: 25 augustus, 2016|2.9 min leestijd|

Als er een land uitblinkt in zijn diversiteit is het Portugal wel. Zo heeft Portugal de mooiste stranden ter wereld, vind je in de grote steden indrukwekkende cultuurschatten, kun je er fantastisch eten en houden de Portugezen wel van een goed feestje. Lees hieronder waarom Portugal echt een land is dat op je bucketlist moet staan.

Portugal heeft de mooiste stranden

Praia da Marinha - waarom naar portugal

Het mag gezegd worden: al meerdere malen is het strand Praia da Marinha in de Algarve verkozen tot één van de mooiste stranden van de wereld. Het is namelijk echt waanzinnig mooi. Vanaf een klif leidt een lange trap je naar het goudgele zandstrand, dat langzaam afloopt in het helderblauwe zeewater. Vooral indrukwekkend zijn de rotsformaties en grotten, die ervoor zorgen dat het uitzicht vanaf boven adembenemend is. Dus vergeet je camera niet!

Inspirerende steden

Porto - waarom naar portugal

Je vindt in Portugal niet alleen schitterende stranden, maar ook genoeg inspirerende steden. Neem nu de charmante stad Porto. Het gehele oude centrum staat op de Werelderfgoedlijst van de Unesco en bestaat uit historische gebouwen en een wirwar van smalle kronkelstraatjes. Je kunt Porto niet verlaten zonder een boottocht op de Duoro bij zonsondergang en natuurlijk een portproeverij. Verder is de hoofdstad Lissabon ook een must om eens te bezoeken.

Carnaval op Madeira

Carnaval Madeira

Grote parades vol met kleurrijke kostuums, met exotische bloemen versierde praalwagens en swingende samba muziek. Voor een spectaculaire carnavalsoptocht hoef je echt niet helemaal af te reizen naar de Braziliaanse hoofdstad Rio de Janeiro. Op het Portugese bloemeneiland Madeira is het in februari ook een groot feest en zijn de straten van Funchal rijkelijk versierd met prachtige lichtdecoraties. Dit feest zou eigenlijk iedereen eens meegemaakt moeten hebben.

Het Portugese eten is lekker en goedkoop

Lekker eten - waarom naar Portugal

Gegrilde sardines, gedroogde kabeljauw, heerlijke dorade en ga maar door. Met meer dan 800 km aan kustlijnen vind je in Portugal een overvloed aan vis. ’s Morgens wordt er gevist en nog geen paar uur later ligt je visje vers op jouw bord. Naast vis is er keuze ander lekkers. Vooral de beroemde kip piri-piri (vind hier het recept) is goddelijk en probeer als dessert of als snack eens het zoete kleine taartje, pasteis de belem. En het leuke is: de prijzen van zowel het eten als de wijn liggen een stuk lager dan de Nederlandse prijzen. Zo betaal je voor een glaasje wijn vaak nog geen eens € 2,- in een toeristisch gebied!

Altijd goed weer

Goed weer - waarom naar Portugal

Last maar zeker not least: Portugal is een land dat je het hele jaar door kunt bezoeken. Portugal heeft een mediterraan klimaat en daarmee lange, droge periodes met een aangename temperatuur. In de zomer is het hier, afhankelijk waar je zit, tussen de 25 en 29 graden en ook hartje winter is het goed toeven. Eerlijk is eerlijk: je zal dan niet in je badkleding op het strand kunnen liggen, maar toch is het in het zuiden gemiddeld zo’n 17 graden tot 20 graden.  Des te meer zin heb je om er lekker op uit te trekken en dit prachtige land te gaan ontdekken.

Waarom moet volgens jou Portugal op je bucketlist staan? Laat het ons weten.

Gelijk maar een vakantie naar Portugal boeken? Bekijk dan hier het aanbod op onze website.

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?