Italië staat bij veel mensen op nummer één als het gaat om favoriete vakantiebestemmingen van Europa. En geef ze eens ongelijk… Wat een beeldschoon land is het! Tijdens een vakantie in Italië zul je ongetwijfeld onderstaande punten tegen gaan komen.

Pizza, pasta, ijs…

Het is misschien een open deur maar uiteraard kan er één ding niet ontbreken in een lijstje typisch Italiaans: het eten! Vooral in de middag en avond maken de Italianen er een feestje van. Pasta’s, pizza’s, overheerlijke salades en de lekkerste zoetigheden, you name it, the Italians eat it! We kunnen uren doorpraten over de Italiaanse keuken, dus misschien moeten we daar nog maar eens een apart blog aan wijden.

Drinken is minstens zo belangrijk!

Bij het ontbijt, vaak alleen een simpel croissantje, begint de Italiaan de dag goed met een kop cappuccino! De cappuccino is één van de talloze koffievarianten die je in Italië kunt bestellen. In Italië zijn verschillende wijnstreken te vinden en dus is de wijn altijd erg goed vertegenwoordigd en een echte Italiaanse maaltijd hoort eigenlijk te worden afgesloten met een lekkere Limoncello, en sterkte citroenlikeur.

Dwalen door smalle straatjes

Tijdens een bezoek aan Italië is er geen ontkomen aan: sfeervolle dorpjes en steden, met de mooiste historische gebouwen, smalle steegjes en knusse pleintjes. Ieder dorpje heeft weer zijn eigen charme en hier kun je je helemaal onderdompelen in het echte Italiaanse leven

Praten met je handen

De Italianen gebruiken naast hun stem, ook hun handen om te praten. De non-verbale communicatie is vaak net zo belangrijk als de verbale.

En, wist je dat…

… de meeste Italianen na de ochtend geen cappuccino meer bestellen? Ze zijn eraan gewend dat veel toeristen dit wel doen, dus laat je hier vooral niet door tegenhouden.

… er in Italië veel kerken zijn die een bezoekje waard zijn? Zorg wel altijd voor gepaste kleding of bedek schouders en knieën. Neem bijvoorbeeld altijd een vest of sjaal mee.

… het ijshoorntje een Italiaanse uitvinding is? Het zal je vast niet verbazen, aangezien ze in Italië het lekkerste ijs ooit verkopen!

… in Venetië 118 eilanden door 400 bruggen over 170 kanalen met elkaar verbonden worden?

… er in Italië maar liefst 50 bezienswaardigheden te vinden zijn die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan? Genoeg te bezichtigen dus, tijdens jouw vakantie!

 

20 februari, 2018|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter